ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ردپاهای باستانی، تاریخ ورود انسان به قاره آمریکا را به هزاران سال قبل‌تر بازمی‌گردانند خواندنی ها

ردپاهای باستانی، تاریخ ورود انسان به قاره آمریکا را به هزاران سال قبل‌تر بازمی‌گردانند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ردپاهای کشف‌شده در نیومکزیکو تقریبا 23 هزار سال عمر دارند و نشان می‌دهند که انسان‌ها احتمالا مدت‌ها پیش از ذوب یخچال‌های عصر یخبندان پایشان را به آمریکا رسانده بود.

دانشمندان روز پنجشنبه گزارش دادند که ردپای انسان‌های باستانی در زمین‌های سرتاسر پارک ملی وایت سندز در نیومکزیکو، به‌طرز شگفت‌آور قدیمی هستند. قدمت این ردپاها به تقریبا 23 هزار سال قبل در عصر یخبندان بازمی‌گردد. یافته جدید درصورت تأیید، بیانگر آن است که انسان‌های اولیه زمانی پای خود را به قاره آمریکا رساندند که یخچال‌های طبیعی عظیم بخش عمده مسیرشان را پوشانده بود. این نتیجه‌گیری همچنین بحث درباره چگونگی گسترش انسان‌ها در سرتاسر قاره آمریکا را دوباره به موضوعی داغ نزد دانشمندان تبدیل خواهد کرد. پژوهشگرانی که طرفدار چنین ورود زودهنگامی هستند، مطالعه جدید را اثباتی محکم می‌دانند. سیپریان آردلین ، باستان‌شناس در دانشگاه خودگردان زاکاتکاس در مکزیک که در پژوهش تازه مشارکتی نداشت، به نیویورک تایمز گفت «فکر می‌کنم این یافته احتمالا بزرگ‌ترین کشف درباره سکونت مردم در آمریکا در صدها سال گذشته محسوب می‌شود. نمی‌دانم آن‌ها چه خدایانی را پرستش می‌کردند، اما این یافته‌ای رویایی است.» به‌مدت ده‌ها سال، بسیاری از باستان‌شناسان بر این باور بودند که انسان‌ها فقط در پایان واپسین عصر یخبندان، در سرتاسر آمریکای شمالی و جنوبی گسترش یافتند. آن‌ها برای پشتیبانی از این نظریه، به قدیمی‌ترین ابزارهای شناخته‌شده شامل نوک نیزه، کاردک و سوزن با عمر نزدیک به 13 هزار سال اشاره می‌کردند. برخی از این ابزارهای پیشاتاریخی، ابتدا در شهری به نام «کلوویس » کشف شدند و از همین‌رو دانشمندان آن‌ها را بدین نام خواندند. عصر ابزارهای کلوویس هم‌دوره عقب‌نشینی یخچال‌های طبیعی است. این هم‌زمانی این سناریو را تقویت کرد که شکارچی گردآورندگان سیبریایی در عصر یخبندان به آلاسکا مهاجرت و برای نسل‌ها در آن زندگی کردند تا اینکه مسیرهای خالی از یخ گشوده شدند و امکان گسترس آن‌ها به سمت جنوب را فراهم کردند. اما از دهه 1970، برخی از باستان‌شناسان انتشار شواهدی قدیمی‌تر از حضور انسان در آمریکای شمالی را آغاز کردند. سال گذشته، دکتر آردلین و همکارانش گزارشی از ابزارهای سنگی در غاری کوهستانی در مکزیک با قدمت 26 هزار سال را منتشر کردند. دیگر متخصصان درباره اعتبار چنین یافته‌های باستانی تردید دارند. بن پاتر ، باستان‌شناس در مرکز مطالعات شمالگان در دانشگاه لیائوچنگ در چین به نیویورک تایمز گفت برخی از این ابزارهای فرضی ممکن است درواقع سنگ‌هایی با اشکال غیرمعمولی باشند. دکتر پاتر همچنین درباره برخی از تاریخ‌هایی که دانشمندان برای یافته‌هایشان تعیین کرده‌اند، تردید دارد. به‌عنوان مثال، اگر ابزاری در رسوبات زیرین فرو رود، احتمال دارد قدیمی‌تر از آنچه است، به‌نظر آید.

ایرانیان جهان

سالی رینولدز ، دیرینه‌شناس در دانشگاه بورنموث در انگلستان و نویسنده همکار مطالعه می‌گوید «کودکان معمولا انرژی بیشتری دارند. آن‌ها بسیار بازیگوش‌تر هستند و بالا و پایین می‌پرند.» متیو استوارت ، باستان‌جانورشناس در مؤسسه ماکس پلانک در امور اکولوژی شیمیایی در آلمان که در مطالعه مشارکت نداشت، می‌گوید شواهد از به‌جاماندن ردپا به‌دست انسان، «خالی از ابهام» است. ردپاها زمانی تشکیل شدند که مردم روی زمین مرطوب و ماسه‌ای حاشیه دریاچه قدم می‌زدند. بعدا، رسوبات به آرامی ردپاها را پر کردند و زمین سفت شد: اما فرسایش بعدی، ردپاها را دوباره پدیدار کرد. در برخی موارد، جای پاها فقط زمانی می‌توانند به چشم بیایند که زمین به‌طرز عیرمعمولی مرطوب یا خشک است؛ درغیر این صورت برای چشم غیرمسلح مشاهده‌پذیر نیستند. بااین‌حال، رادار زمین‌نفوذ می‌تواند ساختار سه‌بعدی آن‌ها ازجمله پاشنه و انگشتان را آشکار کند. ماموت‌ها، گرگ‌های وحشت (دایر ولف‌ها)، شترها و دیگر حیوانات نیز ردپا به جا می‌گذارند. یک مجموعه از ردپاها نشان داد که تنبلی غول‌پیکر از گروهی از مردم دوری می‌کرد؛ یافته‌ای که بیانگر همجواری نزدیک انسان‌های اولیه با این گونه است. به‌گفته دکتر استوارت، «نکته شگفت‌انگیز درباره ردپاهای مطالعه این است که آن‌ها نمایانگر عکس‌های فوری در زمان هستند.»

ایرانیان جهان

برای تعیین عمر ردپاها از بذرهای باستانی شورابی استفاده شد. روت گرون ، باستان‌شناس در دانشگاه آلبرتا که در مطالعه مشارکت نداشت، یافته پژوهشگران را اعجاب‌آور می‌داند. او گفت «تا آنجا که از ظواهر برمی‌آید، تکذیب آن بسیار دشوار است.» دکتر پاتر توجه و دقت تیم وایت سندز را در مطالعه جدید تحسین می‌کند و می‌گوید یافته آن‌ها، قدرتمندترین مدرک به‌دست‌آمده تاکنون است که از سکونت مردم در قاره آمریکا در قبل از 16 هزار سال پیش پشتیبانی می‌کند. بااین‌حال اگر به‌جز بذرهای شورابی، ردیف دیگری از شواهد وجود داشته باشد، او درباره عمر شگفت‌انگیز ردپاها مطمئن‌تر خواهد شد. بذرها ممکن است کربن با سن بیشتر را از آب دریاچه جذب کرده باشند و درنتیجه قدیمی‌تر از آنچه واقعا هستند، به‌نظر آیند. اگر انسان‌ها 23 هزار سال پیش به خوبی در نیومکزیکو مستقر شده بودند، مهاجرت آن‌ها از آلاسکا باید بسیار قبل‌تر اتفاق افتاده باشد. برخی پژوهشگران استدلال کرده‌اند که مردم می‌توانستند حتی وقتی که یخچال‌های طبیعی در نقطه اوجشان بود، در قاره آمریکا پراکنده شوند. آن‌ها می‌توانستند به‌جای حرکت در سرزمین اصلی در امتداد ساحل جابه‌جا شوند. از سوی دیگر، دکتر آردلین و همکارانش می‌گویند مردم بیش از 32 هزار سال قبل، پیش از آنکه یخچال‌های عصر یخبندان به وسعت حداکثری‌شان برسند و مسیرها را مسدود کنند، داخل سرزمین حرکت کردند. مقاله‌های مرتبط:
انسان‌ها زودتر از زمان مورد تصور دانشمندان به آمریکای شمالی رسیده‌اند دیگر گهواره بشریت؛ عربستان چگونه تکامل انسان را شکل داد؟ دکتر گرون می‌گوید هر دو سناریو در پرتو شواهد جدید از وایت سندز امکان‌پذیر باقی می‌مانند. دکتر بوستوس و همکارانش درصدد انجام تحقیقات بیشتر در وایت سندز هستند. آن‌ها می‌خواهند درباره رفتار مردمی که ردپاها را آنجا به‌جا گذاشتند، بیاموزند. آیا حیوانات اطرافشان را شکار می‌کردند؟ آیا به‌طور دائم در دریاچه زندگی یا صرفا از آن بازدید می‌کردند؟ پژوهشگران باید سریع‌تر دست به‌کار شوند. فرسایشی که ردپاها را آشکار کرده است، آن‌ها را ظرف مدت چند ماه یا چند سال از چشم‌انداز محو خواهد کرد. بی‌شمار ردپاها پیش از آنکه اصلا به چشم دانشمندان بیایند، ناپدید می‌شوند. بوستوس گفت «به‌نوعی مایه اندوه است. درتلاش هستیم تا آنچه را می‌توانیم، مستند کنیم.»

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/276210/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قطع عضو؛ سرنوشت تلخ کودکان فلسطینی

عمار حکیم: جامعه جهانی رژیم صهیونیستی را وادار به اجرای آتش‌بس کند

انفجار خودرو بمب‌گذاری شده در الرقه سوریه

ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت

افزایش تعداد شرکت‌های دولتی از 300 به 2هزار!

پرداخت 16 میلیارد یورو ارز دولتی برای واردات هیچ در 8 سال!

کراچی سومین مقصد رئیس جمهور در سفر به پاکستان

عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت: با تعطیل شدن پنجشنبه 25 درصد ظرفیت کار با دنیا را از دست می دهیم

تهران و اسلام آباد؛ فرصت‌های پیش رو برای همکاری

در دومین روز از سفر رئیس جمهور به پاکستان چه‌گذشت؟/ توسعه مبادلات اقتصادی محور سفر رئیسی

بخشی از اقتدار کشور مرهون تلاش رزمندگان خط مقدم نبرد اقتصادی است

افزایش ضریب امنیت غذایی ایرانیان با خودکفایی در تولید لاین مرغ آمین

تعطیلی پنجشنبه ها از موانع اصلی عدم تحقق شعار سال است

تأکید بر تأسیس هنرستانهای جوار صنعت در آذربایجان‌غربی

جمهوری اسلامی: اهانت‌کننده به پیشوایان دین را به جای محاکمه بر صدر می‌نشانند

معاون رئیسی: تعطیلی پنجشنبه‌ها بهتر از ‌شنبه‌هاست

افزایش 75 میلیارد پوندی بودجه دفاعی انگلیس

آمار قابل تامل از میزان مسافرت ایرانیان؛ تنها 30 درصد!

جایزه تتری و بیت‌کوین تا +30 میلیون تومان در ازای یک ثبت‌نام ساده

مرحله‌ی پایانی تدوین یک لایحه‌ی ضد کارگری؛ حذف کارگران از میدان مناقشه!

مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی

هم میهن خطاب به رئیسی: مسئولیت احیای گشت ارشاد را بپذیرید

جوان: یارانه انرژی را به جای خودروها به کدملی بدهید

روزنامه اصولگرا: فرافکنی های منصوری ادامه دارد

روز تحلیف پوتین مشخص شد

قطر: دفتر حماس در دوحه می‌ماند

کم‌کاری وزارت نیرو و سازمان ثبت اسناد برای تکمیل سامانه ملی املاک و اسکان

سکه و طلا ارزان‌تر شد

قطع خدمات دولتی برای صاحبان مجوزی که شناسه یکتا ندارند

هیچ مجوز کاغذی از 25 اردیبهشت در دستگاه‌ها قابل پذیرش نخواهد بود

نگرانی صهیونیستی از گسترش همکاری‌های نظامی ایران و روسیه

پولیتیکو: 3 دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند

پول موسسه «مصاف» رائفی پور از کجا می‌آید؟

روزنامه دولت: 11 میلیون ایرانی در دولت قبل زیر خط فقر رفتند

ابوعبیده: دشمن در شن‌های غزه گیر افتاده است

انتقال املاک، خودرو، طلا و ارز ‌مشمول مالیات بر عایدی سرمایه شد

نماینده مجلس: آقای رئیس جمهور، ملاک تورم، جیب مردم است نه آمارسازی‌ها

کشف 60 میلیارد ریال نوشیدنی‌های قاچاق از یک انبار در رشت

سفر رئیس جمهور به پاکستان ثبات، امنیت و منافع متقابل را تقویت می‌کند

افزایش همکاری ها محور گفتگوهای مقامات طالبان و چین

بازتاب گسترده سفر رئیسی به پاکستان در رسانه‌های محلی و بین‌المللی

آیت‌الله رئیسی وارد قلب اقتصادی پاکستان شد

موانع پیش‌روی صادرات خراسان رضوی باید برطرف شود

بغض و ناراحتی بازیگران در حضور مهران مدیری به وضعیت بد اقتصادی: خجالت بکشید (فیلم)

سازمان بازرسی کل کشور به ماجرای «نوکیای ایرانی» ورود کند

اصابت پهپادهای انتحاری به یک هدف نظامی در فلسطین اشغالی

برجسته‌ترین عملیات‌‌های گردان‌های القسام کجا و چگونه انجام شد؟

ابهام مالیاتی در بورس

جزئیات افزایش دو برابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

جایزه خودرو برای صرفه‌جویی کنندگان در مصرف برق خانگی