ایرانیان جهان

آخرين مطالب

جابه‌جایی‌ بزرگ در بازار رمزارز خواندنی ها

جابه‌جایی‌ بزرگ در بازار رمزارز
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشر آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
سید امیرحسین موسوی/ آمریکا از شرایط تقابل چین با رمزارزها استفاده کرد و به قطب استخراج ارزهای دیجیتال تبدیل شد. پس از محدودیت‌گذاری‌هایی که چین برای استخراج وضع کرد، با توجه به وجود زمینه‌های مناسب قیمتی انرژی و قانون‌گذاری در آمریکا، استخراج‌کنندگان بزرگ رمزارزها در دنیا نگاه خود را به سمت آمریکا تغییر دادند. یک‌سوم قدرت استخراج ارزهای دیجیتال دنیا، در آمریکا است.

ایرانیان جهان


خبر عدم پذیرش یوآن چین توسط بایننس‌، بیت‌کوین را نزولی کرد. روز گذشته بزرگ‌ترین صرافی ارزهای دیجیتال، اعلام کرد که از این پس پرداخت به‌وسیله یوآن چین را قبول نخواهد کرد. در پی این اعلامیه، بیت‌کوین با افتی تقریبا 5/ 4 درصدی به کانال 54 هزار دلاری بازگشت. آلت‌کوین‌ها اما توانستند با تغییر روند وارد فاز صعودی شوند. بایننس‌کوین در میان ارزهای بزرگ بازار بیشترین بازدهی را داشت و رشدی 14 درصدی را ثبت کرد.
در سمت دیگر بازار آمار‌ها نشان می‌دهند که ایالات متحده تبدیل به قطب استخراج ارزهای دیجیتال در جهان شده است. آمریکا توانست از سیاست تدافعی چین نسبت به رمزارزها استفاده کند و بعد از انجام درصد بزرگی از پروژه استخراج بیت‌کوین بتواند در سال‌های پایانی استخراج، خود را به قطب استخراج بیت‌کوین تبدیل کند. به گفته مرکز کمیته سرمایه‌گذاری‌های جایگزین، یک سوم هش‌ریت (سختی شبکه) بیت‌کوین در ایالات متحده است که نسبت به سپتامبر 2020 افزایش 428 درصدی را نشان می‌دهد.
عدم پذیرش یوآن توسط بایننس
روز گذشته مسیر بیت‌کوین و آلت‌کوین‌ها تغییر کرد. بیت‌کوین که بعد از 5 ماه توانست بار دیگر به کانال 57 هزار دلاری بازگردد، دیروز با رسیدن اخباری از سمت بزرگ‌ترین صرافی دنیا، در سراشیبی نزول قرار گرفت. بایننس روز گذشته اعلام کرد که دیگر از طرف هیچ یک از مشترکان خود پرداخت یوآن را قبول نخواهد کرد. از همین رو روز گذشته بیت‌کوین با ثبت افتی 5/ 4 درصدی تا زمان ثبت این گزارش به 54 هزار و 500 دلار رسید. آلت‌کوین‌ها با این افت بیت‌کوین توانستند جریان سرمایه را در بازار به نفع خود تغییر دهند و روند صعودی خود را آغاز کنند. در میان 10 رمزارز بزرگ بازار اتریوم همچنان در مسیر نزولی قرار داشت و در روز گذشته افتی اندک را به ثبت رساند. سایر آلت‌کوین‌ها اما روز خوبی را پشت‌سر گذاشتند. بایننس‌کوین که توکن صرافی آن است، در روز گذشته رشدی 15 درصدی را به ثبت رساند و به 450 دلار رسید.
تغییر قطب استخراج
ایالات متحده رسما مقصد برتر استخراج‌کنندگان بیت‌کوین نام گرفت. ایالات متحده در حال حاضر برترین مقصد برای استخراج‌کنندگان بیت‌کوین است و برای نخستین بار از چین در این زمینه پیشی گرفت. به گفته مرکز کمیته سرمایه‌گذاری‌های جایگزین، هم اکنون یک سوم هش‌ریت (یک اصطلاح صنعتی که برای توصیف قدرت محاسبه جمعی استخراج‌کنندگان استفاده می‌شود) شبکه بیت‌کوین در ایالات متحده است که نسبت به سپتامبر 2020 افزایش 428 درصدی را نشان می‌دهد. اما آمریکا باید برای این تسلط بر بازار قدردان چین باشد. دوازده ماه پیش، چین از نظر هش‌ریت پیشرو بازار بود. اما سرکوب ارزهای دیجیتال توسط پکن در بهار، نیمی از استخراج‌کنندگان بیت‌کوین جهان را عملا در یک شب غیرفعال کرد. این موجب مهاجرات استخراج‌کنندگان از چین به سمت ارزان‌ترین کشورها در زمینه انرژی شد و «مهاجرت بزرگ استخراج» نام گرفت. مقصد بسیاری از این مهاجرین نیز آمریکا بود. داده‌های تازه منتشر شده کمبریج، نشان از سهم صفر درصدی چین در میانگین ماهانه هش‌‌ریت جهانی در ماه ژوئن داشت. یک تغییر بزرگ از سپتامبر 2020، زمانی که چین حدود 67 درصد بازار استخراج را در اختیار داشت.
چرا آمریکا؟
ایالات متحده مدتی است خود را برای مهاجران جدید بیت‌کوین آماده کرده است. قیمت‌های پایین انرژی در برخی ایالت‌ها و گسترش استفاده از انرژی‌های تجدید‌پذیر و همچنین وجود امکانات و زمینه‌ها برای استخراج آمریکا را به بهشت استخراج‌کنندگان تبدیل کرد. به عنوان مثال، ایالت‌هایی مانند تگزاس دارای پایین‌ترین قیمت انرژی در جهان هستند که مشوق بزرگی برای استخراج‌کنندگانی است که در صنعتی با حاشیه سود کم رقابت می‌کنند؛ جایی که تنها هزینه متغیر آنها معمولا هزینه انرژی است. منابع تجدیدپذیر نیز استخراج را برای فعالان جذاب‌تر می‌کند. ایالت واشنگتن برای مزارع استخراج برق‌آبی بهترین گزینه است. نیویورک بیش از هر ایالت دیگری در شرق کوه‌های راکی نیروگاه برق آبی دارد و نیروگاه‌های هسته‌ای خود را با هدف تولید برق 100 درصد عاری از کربن معرفی می‌کند. در همین حال، سهم تگزاس از انرژی‌های تجدیدپذیر با گذشت زمان در حال افزایش است و 20 درصد از انرژی آن در سال 2019 از باد تامین می‌شد. همچنین تگزاس به سرعت در حال گسترش شبکه انرژی خود بر مبنای انرژی بادی و خورشیدی است. این موارد حتی موجب شده است تا کسانی که به زیان‌بار بودن استخراج بیت‌کوین برای طبیعت معترض بودند، کمی تامل کنند.
علاوه بر کاهش هزینه برق، برخی ایالت‌های ایالات متحده مانند تگزاس نیز دارای سیاست‌گذاران طرفدار ارزهای دیجیتال و منابع زیرساخت کافی هستند. تگزاس دارای یک شبکه برق آزاد با قیمت لحظه‌ای است که به مشتریان اجازه می‌دهد با توجه به قیمت بین ارائه‌دهندگان برق یکی را انتخاب کنند. مهم‌تر از همه، رهبران سیاسی آن طرفدار ارزهای دیجیتال هستند. این شرایط رویایی برای استخراج‌کنندگانی است که به دنبال استقبال خوب و منابع انرژی ارزان هستند. سناتور جمهوری‌خواه، تد کروز، درباره استخراج بیت‌کوین در تگزاس صحبت کرده و راه‌حل‌های ابتکاری برای مشکلات موجود ارائه کرده است. سناتور کروز در اجلاس 8 اکتبر بلاک‌چین تگزاس اظهار کرد که بیت‌کوین می‌تواند بسیاری از مشکلات دولت را برطرف کند. او حتی تا جایی پیشرفت که پیشنهاد داد تا راه‌حلی پیدا شود که بتواند گاز تلف‌شده در نیروگاه‌ها را تبدیل به انرژی برای استخراج بیت‌کوین کرد. این می‌تواند هم برای استخراج‌کنندگان مفید باشد و هم برای نیروگاه‌ها سودآور باشد. این اتفاق می‌تواند ظرفیت شبکه برق را نیز افزایش داده و قدمی در راستای حفاظت از محیط‌زیست باشد.
شانس یا آمادگی؟
صعود آمریکا به قله استخراج نیز مصداق آمادگی برای دسترسی به شانس است. ایالات متحده سال‌ها بی‌سروصدا ظرفیت میزبانی از استخراج خود را افزایش داده است. قبل از شروع مهاجرت استخراج‌کنندگان بیت‌کوین در آمریکا، شرکت‌هایی در سراسر کشور قمار کردند که سرانجام، اگر زیرساخت‌های مناسب ایجاد شود، بتوانند در آمریکا فروشگاه‌های خود را بر مبنای پرداخت رمزارزی راه‌اندازی کنند. آنها برنده این قمار بودند. وقتی بیت‌کوین در اواخر سال 2017 سقوط کرد و بازار وارد سکونی طولانی شد، تقاضای زیادی برای مزارع استخراج بیت‌کوین وجود نداشت. در این زمان فعالان این حوزه در ایالات متحده ریسک کردند و با قیمت‌های پایین اکوسیستم استخراج را در آمریکا به راه انداختند. این در حالی است هیچ اطمینانی نسبت به این بازار در آن زمان وجود نداشت. مایک کولیر، مدیرعامل شرکت ارزهای دیجیتال فاندری، در آن زمان به وارد کردن بیش از 300 میلیون دلار تجهیزات استخراج به آمریکای شمالی کمک کرد. دارین فاینستاین، بنیان‌گذار Core Scientific می‌گوید در 18 ماه گذشته، زیرساخت‌های استخراج در آمریکا رشد جدی داشته است. این شرکت در مدتی که بازار با اقبال زیادی روبه‌رو نبود، زیرساخت‌های استخراج خود را حفظ کرد و با این ریسک توانست از این ظرفیت در برهه طلای بازار استفاده ببرد.
قزاقستان، مقصد بعدی استخراج‌کنندگان
با این حال، همه استخراج‌کنندگان‌ به مقاصد با انرژی‌های تجدیدپذیر نمی‌روند. قزاقستان از نظر سهم خود در بازار جهانی استخراج بیت‌کوین با سهمی 1/ 18 درصدی از کل استخراج رمزارزها، از ایالات متحده عقب‌تر است. منابع استخراج در این کشور از معادن گسترده زغال‌سنگ این کشور تامین می‌شود که البته منجر به انتشار میزان زیادی دی‌اکسید کربن می‌شود. با این حال، چندین کارشناس استخراج معتقدند قزاقستان، همسایه چین، تنها یک ایستگاه موقت برای مهاجرت طولانی‌تر به غرب است. با مهاجرت تجهیزات نسل قدیمی استخراج و پایان یافتن عمر آنها، شرکت‌ها به احتمال زیاد دستگاه‌های جدید خود را در حوزه‌های قضایی باثبات‌تر و کم‌مصرف‌تر و تجدیدپذیرتر مستقر خواهند کرد. همچنین زمزمه‌های تصویب قانون مالیاتی برای استخراج‌کنندگان ارزهای دیجیتالی می‌تواند بر محبوبیت استخراج در قزاقستان اثری منفی داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/280104/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تمام ایده‌های دانش‌بنیانی قدرت تولید انبوه را دارند؟

روزنامه‌های اقتصادی شنبه 1 اردیبهشت

حزب‌الله: از رویارویی با اسرائیل و حمایت غزه عقب نمی‌کشیم

محاکمه ترامپ وارد چهارمین روز شد

دارندگان کارت سوخت بخوانند

توقیف محموله سوخت قاچاق در سمنان

طالبان خواستار تکمیل پروژه‌های نیمه تمام سازمان ملل شد

روزیِ نو؛ مجله‌ای رادیویی با رویکرد امیدبخشی

هشدار صندوق بین‌المللی پول نسبت به تبعات تصرف دارایی‌های روسیه

شهادت فرمانده گردان طولکرم در سرایاالقدس

حمله مقاومت فلسطین به شهرک «سدیروت»

خودسوزی یک فرد مقابل دادگاه ترامپ

شهادت یک جوان فلسطینی در کرانه باختری

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

پایان اردیبهشت آخرین مهلت تبدیل مجوز‌های کاغذی به شناسه یکتا

پافشاری بانک مرکزی بر اجرای سیاست‌های غلط/ صندوق تثبیت ارزی با دلار 3 نرخی کارایی ندارد

تنها تا 26 اردیبهشت برای تبدیل مجوز‌های کاغذی کسب و کار به الکترونیکی فرصت وجود دارد

چهارمحال و بختیاری در جایگاه ششم صدور پروانه کسب الکترونیکی کشور

فایننشال‌تایمز: پدافند هوایی اسرائیل به عاقبت اوکراین دچار خواهد شد

اتحادیه اروپا برای نخستین‌بار چند شهرک‌نشین صهیونیست را تحریم کرد

لیبرمن: در مسیر پیروزی نیستیم

ناتو تعداد بیشتری سامانه پدافند هوایی به اوکراین ارسال می کند

سرقت 250 هزار سند در حمله هکری «انانیموس» به ارتش رژیم صهیونیستی

ادامه حملات حزب الله لبنان به مواضع رژیم صهیونیستی

شمار شهدای غزه از 34 هزار نفر گذشت

اوربان: اروپا یک قدم تا ارسال سرباز به اوکراین فاصله دارد

پیشرفت در مذاکرات صلح باکو و ایروان

اظهارات لاوروف درخصوص صحبت‌های جنجالی بورل

تهدید داخلی معادن بیشتر است یا خارجی؟

پیش‌بینی قیمت دلار 1 اردیبهشت 1403

وحدت نظر در تدوین سازوکارهای مشارکت مردم در عرصه اقتصاد ضروری است

آمادگی ایران برای ارتقای روابط با الجزایر

«موزه دین و زندگی» در بلوار پیامبر اعظم (ص) ایجاد می‌شود

هشدار وزیر فرهنگ لبنان نسبت به تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورش

آمریکا به کمک آرژانتین می‌رود

«محسن رضایی» با اعضای شورای نگهبان دیدار و گفتگو کرد

بایدن در آستانه شکست؟

ارمنستان 4 روستای منطقه «قزاق» را به آذربایجان واگذار کرد

اذعان صهیونیست ها به تداوم قدرت مقاومت فلسطین در غزه

لاوروف: برای مذاکره در مورد اوکراین آماده‌ایم

چاپ ایران‌چک 500 هزار تومانی واقعیت دارد؟

غیبت ایران در بازار 75 میلیارد دلاری بنگلادش

توقیف خودروی قاچاق در ساری

لغو پروازهای شرکت‌های اروپایی به اراضی اشغالی

عزم ستاد مبارزه با قاچاق کالا برای ساماندهی قاچاق ته‌لنجی

پیام تسلیت مدیرکل بنیادآذربایجان غربی در پی درگذشت همکار خادم الشهدا حجت الاسلام «مصطفی حاجی حسینلو»

جنگ غزه و حملات ایران جایگاه اقتصادی اسرائیل را کاهش داده است

همکاری اسلامی: حق وتو آمریکا، ناقض مفاد سازمان ملل متحد است

پیش بینی تولید 13.5 میلیون تن گندم در سال جاری