ایرانیان جهان
فتاح؛ مانده از اینجا، رانده از آنجا!
دوشنبه 3 آذر 1399 - 19:53:37
ایرانیان جهان - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن در اخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
عکس‌هایی که از او در میان مردم منتشر می‌شد، بر سر یک سفره نشستن، سر زدن به مناطق محروم یا حتی تا زانو در گل‌ولای حاصل از سیل، همگی یادآور سیاستمدار سابقی بود که مدتی است اگرچه کت و کلاه ریاست‌جمهوری را بر رخت‌آویز انداخته اما از سیاست دست نمی‌کشد. پرویز فتاح، کنش‌ها و واکنش‌هایش بیش از هرچیز محمود احمدی‌نژاد را یادآور می‌شد. محمود احمدی‌نژاد تازه اصولگرایان که سرکشی‌های احمدی‌نژاد را نداشت. از همین رو بسیاری او را یکی از گزینه‌های جدی اصولگرایان برای ریاست‌جمهوری تلقی می‌کردند تا اینکه چندی پیش فتاح تصمیم گرفت در آنتن زنده تلویزیون به اصولگرا و هم‌قطار و هم‌سفره، به اصلاح‌طلب و جناح رقیب و سیاستمدار و نظامی رحم نکند. این ماجرا اگرچه کش‌دار شد بالاخره از یادها رفت تا فتاح باز هم کنشگری انتخاباتی را از سر بگیرد اما حمیدرضا ترقی، عضو حزب موتلفه اسلامی با روایتی هرچند مختصر در مورد گفت‌وگوی تلفنی فتاح و خاتمی باعث شد، بار دیگر این پرسش مطرح شود که آیا فتاح از لیست اصولگرایان خط خورده است یا نه؟
موانع کاندیداتوری منصوبان
حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی دیروز در گفت‌وگویی با باشگاه خبرنگاران جوان از فضای انتخاباتی حاکم بر این جریان سیاسی گفت. در بخشی از این گفت‌وگو اما ترقی به این پرسش خبرنگار این خبرگزاری اصولگرای وابسته به صداوسیما پاسخ داد که آیا صحت دارد تماس پرویز فتاح با سیدمحمد خاتمی باعث شده که او از لیست اصولگرایان برای انتخابات ریاست‌جمهوری خط بخورد. ترقی تاکید کرد که تماس برقرار شده میان پرویز فتاح و خاتمی «صرفا جنبه کاری و اجرایی داشته است و حاوی جنبه سیاسی نیست؛ بنابراین چنین انتقادی به پرویز فتاح درست نیست» اما این تمام اظهارنظر ترقی نبود. او در خلال اظهاراتش ضمن اینکه مشخص بود نمی‌خواهد از یک تریبون رسانه‌ای استفاده کرده و به یک اصولگرا بگوید ورودش به کارزار انتخاباتی بی‌فایده است، در لفافه گفت که فارغ از شنیده‌هایی در ارتباط با منع رهبری نسبت به کاندیداتوری منصوبان، خود فتاح هم راغب به حضور نیست. ترقی تاکید کرد که «افرادی که از جانب مقام معظم رهبری برای مسوولیت‌های مختلف انتخاب شده و مسوولیت‌های چند ساله به آنها داده شده، به‌طور طبیعی خودشان هم رغبتی به حضور در میدان ندارند» و در بخش دیگری نیز گفت که «خود فتاح هم احتمال حضورش در انتخابات را نفی کرده است.» این نوع اظهارنظر کافی بود تا نشان دهد احتمالا بعد از گرد و خاکی که فتاح در تلویزیون به پا کرد و فهرستی بلندبالا از مسوولانی را که از بنیاد مستضعفان ملک رایگان دریافت کرده‌بودند، روی آنتن زنده تلویزیون قرائت کرد، اصولگرایان دیگر روی خوشی به او نشان نداده‌اند. کما اینکه همان زمان گفته می‌شد از نهادهای عالیرتبه حاکمیتی نیز به او تذکر داده شده و البته فتاح نیز پس از چندی ناچار شد از همان آنتن صداوسیما بابت «اشتباهش» عذرخواهی کند. 
از شایعه دیدار تا خبر تماس
میانه مهرماه امسال، پس از ماجرای فهرست بنیاد مستضعفان بود که خبری مبنی بر دیدار پرویز فتاح با سیدمحمد خاتمی در رسانه‌ها منتشر شد. این خبر شانزدهم مهرماه تکذیب شد و پایگاه خبری «جماران» نوشت: «در پی انتشار خبری مبنی بر دیدار رییس بنیاد مستضعفان با رییس‌جمهوری اسبق کشور، جماران اطلاع یافت این خبر کذب است و هیچ دیدار یا تبادل پیغامی میان آنها انجام نشده است.» پرویز فتاح در آن برنامه تلویزیونی معروف گفته ‌بود که دفتر سیدمحمد خاتمی، رییس دولت هفتم و هشتم ازجمله املاک بنیاد مستضعفان بوده است. پس از این اظهارات غیردقیق گفته شد که خاتمی سال‌هاست از دفتری که دفتر حفظ و نشر آثار امام خمینی (ره) در اختیار او قرار داده‌بود، نقل مکان کرده است. با گذشت بیش از یک ماه از این ماجرا حمیدرضا ترقی تایید کرده که تماس تلفنی میان پرویز فتاح و سیدمحمد خاتمی برقرار شده که البته به گفته ترقی جنبه کاری و نه جنبه سیاسی داشته است.زمانی که نام فتاح بر سر زبان‌ها افتاد و از او به عنوان کاندیدای انتخابات نام برده می‌شد برخی گمانه‌زنی می‌کردند که شاید پرویز فتاح با رویکردی که در پیش گرفته بتواند کاندیدای اصلاح‌طلبان باشد اما این خبر درست مثل احتمال ائتلاف اصلاح‌طلبان با احمدی‌نژاد هم دور از ذهن بود و هم برخی کنشگران سیاسی نسبت به آن واکنش منفی نشان دادند. به نظر می‌رسد که میانه سال 99 برای فتاح سرنوشت‌ساز بوده است. او از ابتدا جایی در میان اصلاح‌طلبان نداشت اما امروز نامش در میان اصولگرایان نیز چندان خریدار ندارد.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/201833/فتاح؛-مانده-از-اینجا،-رانده-از-آنجا!
بستن   چاپ