ایرانیان جهان
عمق رنگ چیست و چگونه بر کیفیت تصویر تأثیر می‌گذارد
چهارشنبه 9 تير 1400 - 14:00:28
ایرانیان جهان - عمق رنگ، عمق پیکسل یا عمق بیت به تعداد بیت در هر پیکسل صفحه‌نمایش اشاره دارد که نشان‌دهنده یک رنگ خاص است. هرچه تعداد بیت در هر پیکسل بیشتر باشد، تنوع و کیفیت رنگ صفحه‌نمایش بیشتر است.

احتمالاً هنگام خرید تلویزیون یا راه‌اندازی کنسول جدیدتان به اصطلاح عمق رنگ برخورد کرده‌اید. عمق رنگ یک واحد اندازه‌گیری است که مستقیماً به تعداد رنگ‌های قابل نمایش یک صفحه‌نمایش مربوط می‌شود و می‌تواند بر کیفیت تصویر تأثیر بگذارد. عمق بیت، تعداد بیت‌های مورد استفاده برای نشان دادن رنگ یک پیکسل واحد در یک تصویر بیت‌مپ‌ یا ویدئوی فریم‌بافر یا تعداد بیت‌های مورد استفاده برای هر یک پیکسل است. اولین کارت‌های گرافیک‌ و مانیتورها از رنگ مونوکروم 1 بیتی پشتیبانی می‌کردند که همان سیاه و سفید بود؛ کامپیوترهای قدیمی مانند مکینتاش اپل و آتاری ST از این نوع بودند. امروزه اکثر رایانه‌ها حداقل از عمق رنگ 32 بیتی پشتیبانی می‌کنند که نمایش 16٫7 میلیون رنگ مختلف را امکان‌پذیر می‌کند. عمق رنگ به چه معنا است
هر پیکسل از سه زیرپیکسل با رنگ‌های اصلی ساخته شده است؛ این یعنی نمایشگرهای مدرن برای ایجاد تصویری که روی صفحه می‌بینید، از کانال‌ها یا زیرپیکسل‌های قرمز (R)، سبز (G) و آبی (B) استفاده می‌کنند. هرچه عمق رنگ بالاتر باشد، رنگ‌های بیشتری قابل نمایش خواهند بود. در یک نمایشگر با قابلیت رنگ 8 بیتی، هر رنگ (RGB) یک رشته 8 بیتی دارد که در مجموع می‌تواند 256 طیف رنگی مختلف به ازای هر کانال به وجود بیاورد. با ترکیب این کانال‌ها، رنگ‌هایی که از مقادیر بین 0 تا 255 استفاده می‌کنند، ایجاد می‌شوند. به عنوان مثال رنگ آبی خالص دارای مقدار قرمز 0، مقدار سبز 0 و مقدار آبی 255 است. یک صفحه 8 بیتی می‌تواند با ترکیب کردن مقادیر مختلف در سطح زیر پیکسل‌ها در مجموع 16٫7 میلیون (256x256x256) رنگ را به نمایش دربیاورد.

ایرانیان جهان

مقاله‌های مرتبط:
عمق بیت در فیلم‌برداری چه معنایی دارد؟ نمونه‌برداری رنگی در ویدئو چیست ؟
تا اینجا دانستیم که هرچه عمق رنگ بیشتر باشد، تعداد رنگ‌های قابل نمایش بیشتر خواهد بود و هرچه تعداد رنگ‌های قابل نمایش بیشتر باشد، کیفیت تصویر بالاتر می‌رود؛ برای مثال رنگ عکسی که از یک جسم در صفحه‌نمایش مشاهده می‌کنیم به رنگ حقیقی آن بیشتر شباهت خواهد داشت. در دنیای واقعی، عمق رنگ بالاتر به معنای تصویر بهتر است؛ زیرا هرچه عمق رنگ بیشتر باشد، قابلیت انتخاب بین سایه‌های قرمز، سبز و آبی بالاتر خواهد بود. این موضوع لزوماً باعث نمی‌شود که تصویر اشباع‌تر یا رنگارنگ به نظر برسد؛ اما تنوع رنگ‌های موجود را بالاتر می‌برد. به‌عنوان مثال برای ایجاد تصویری از یک جنگل سرسبز هرچه دستمان در انتخاب طیف‌ها و سایه‌های سبز و قهوه‌ای بیشتر باشد، تصویر طبیعی‌تر و زنده‌تر به نظر می‌رسد. گاهی اوقات برای هنرمندی که قصد فروش کار خود را دارد، ایجاد تصاویر واقعی‌تر باعث جذب مشتری‌های بیشتری خواهد شد.

ایرانیان جهان

در تصویر بالا می‌توانید تفاوت بین طیف‌های رنگ سیاه و سفید را در عمق بیت‌های مختلف مشاهده کنید. همان‌طور که مشخص است، ترکیب رنگ در عمق رنگ‌های بالاتر بسیار نرم و روان صورت گرفته و قابل تشخیص نیست. تکامل عمق رنگ
با پیشرفت تکنولوژی و افزایش منابع موجود سیستم‌ها، عمق رنگ نیز پیشرفت کرد. در ادامه فهرستی از تمام عمق‌ رنگ‌های مختلف در گذر زمان را می‌بینید:

ایرانیان جهان

اکثر تلویزیون‌ها فقط قادر به نمایش تصاویر 8 بیتی هستند؛ اما بسیاری از تلویزیون‌های جدیدتر به پنل‌ 10 بیتی مجهز هستند.در آینده پنل‌های 12 بیتی نیز وارد میدان خواهند شد. بر خلاف تفاوت زیادی که بین تلویزیون‌های 8 بیتی و 10 بیتی وجود دارد، تفاوت بین پنل‌های 10 بیتی و 12 بیتی چندان قابل توجه نیست.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/256871/عمق-رنگ-چیست-و-چگونه-بر-کیفیت-تصویر-تأثیر-می‌گذارد
بستن   چاپ