ایرانیان جهان

آخرين مطالب

معرفی برگزیدگان جایزه مصطفی در 11 آذر/تهران میزبان 60 محقق جهان اسلام انگلیس

  بزرگنمايي:

سرزمین ایرانیان- دکترسیدعلی عمرانی با بیان اینکه برای بیش از هزار شخصیت برجسته و بیش از 300 نهاد برجسته علمی فراخوان ارسال کردیم، افزود: با اعلام این فراخوان 31 کشور نامزدهایی برای این دوره از جایزه مصطفی(ص) معرفی کردند که با ارسال پرونده‌ آنها داوری‌ها انجام و نامزدهای این جایزه به شورای سیاستگذاری معرفی شدند.

وی با بیان اینکه نامزدهای معرفی شده مورد تایید شورای سیاستگذاری قرار گرفت، خاطر نشان کرد: جشن اعطای جایزه مصطفی (ص) به برگزیدگان در روز یکشنبه، 12 آذرماه برگزار خواهد شد.

عمرانی با تاکید بر اینکه برنامه‌های این جشن از 11 آذرماه آغاز خواهد شد، در این باره توضیح داد: روز شنبه، 11 آذرماه با همکاری دانشگاه‌های تهران، صنعتی شریف، علوم پزشکی تهران و علم و صنعت برنامه‌هایی با حضور بیش از 60 دانشمند برجسته نانوفناوری، بیوتکنولوژی، ICT و سایر حوزه‌های علمی برگزار خواهد شد.

رییس کارگروه اجرایی جایزه مصطفی (ص) مشارکت بیشتر دانشگاه‌ها در برگزاری این جایزه را از تفاوت‌های این دوره از جایزه نسبت به سال‌های قبل دانست و ادامه داد: سعی کردیم از پتانسیل‌های علمی ایجاد شده برای تعامل بیشتر افراد علمی استفاده کنیم، از این رو در این دوره از جایزه دانشگاه‌ها میزبان نشست‌های علمی خواهند بود.

وی روز یکشنبه، 12 آذرماه را روز اعطای جایزه به نامزدهای منتخب دانست و اظهار کرد: در بعد از ظهر همین روز نشستی با همکاری فن بازار کشورهای D8 برگزار خواهد شد و سرمایه‌گذاران کشورهای مختلف با آثار و دستاوردهای علمی دانشمندانی که ایده‌های آنها ثاثیرگذار بوده و یافته‌های علمی آنها منجر به تولید محصول شده و این محصول رفاه عمومی را به دنبال داشته است، آشنا می‌شوند.

عمرانی، برگزاری رویدادی با عنوان کنز در روز دوشنبه، 13 آذرماه را از دیگر برنامه‌های این دوره از جایزه نام برد و گفت: کنز (KANS) شامل یک فروم و رقابت است که در هفته اعطای جایزه مصطفی (ص) فروم‌های آنها برگزار و در آن در حوزه‌های سلامت، انرژی، محیط زیست و فناوری اطلاعات به بررسی  مسائل و مشکلات جامعه ‌پرداخته و راهکارهای علمی ارائه می‌شود.

وی حضور دانشمندان در اصفهان و مشهد را از دیگر برنامه‌های این دوره از جایزه نام برد.

تعامل بیشتر میان دانشمندان

رییس کارگروه اجرایی جایزه مصطفی (ص) هدف اصلی این جایزه را ایجاد تعامل بیشتر میان دانشمندان و اساتید عنوان کرد و افزود: اگر یک استاد و یا دانشمند تصور کند که به تنهایی می‌تواند پروژه تحقیقاتی را اجرایی کند، حتما با مشکلاتی مواجه خواهد شد؛ ولی با هم‌افزایی می‌توانیم یک گام فراتر از تولیدات علمی داشته باشیم و به سمت تولید فناورانه هدایت شویم و ما در برگزاری این جایزه به دنبال این هم‌افزایی با دانشمندان کشورهای اسلامی هستیم.

وی با تاکید بر اینکه دانشمندان کشورهای اسلامی باید به فکر تعریف پروژه‌های مشترک باشند، تقدیر و تشویق دانشمندان را یکی از اقدامات در این راستا دانست.

عمرانی با تاکید بر اینکه در این دوره از جایزه مصطفی (ص) بالغ بر 300 طرح ارسال شده است، گفت: شاخص‌های مشخص و سخت‌گیرانه‌ای برای انتخاب آثار و نامزد کردن دانشمندان از سوی نهادهای معرفی‌کننده نامزدها در نظر گرفته می‌شود؛ چراکه هر فرد به تنهایی نمی‌تواند خود را برای دریافت این جایزه نامزد کند، بلکه باید از سوی دانشگاه، مرکز علمی، پژوهشگاه، مراکز و یا سایر دانشمندان معرفی شوند؛ از این رو نهادها و افراد معرفی کننده نامزدها رویکردهای دقیقی در انتخاب‌ها دارند.

وی اضافه کرد: تحقیقات با تاثیرگذاری بالا به وفور یافت نمی‌شود؛ چراکه به عنوان مثال پروفسور یاغی برنده 2015 جایزه مصطفی (ص) به مدت 20 سال بر روی ایده خود تحقیقات انجام داد.

عمرانی با اشاره به مشارکت بالای نهادهای علمی کشورهای اسلامی با این جایزه ابراز امیدواری کرد که در سال‌های آینده مشارکت بیشتری در دنیا ایجاد شود.

توسعه علم و فناوری و همراهی صندوق سرمایه­‌گذاری و موقوفات جایزه مصطفی(ص)

عمرانی با اشاره به ردیف‌های اعتباری جایزه مصطفی(ص) با تاکید بر اینکه تکیه این جایزه بر منابع و اعتبارات مالی دولت نیست، گفت: اساس فعالیت‌های ما در حوزه توسعه علم و فناوری از محل وقف و خیرین است؛ از این رو دوره اول منابع مالی این جایزه از محل منابع وقف تامین شد.

وی با بیان اینکه تجهیز مدارس و پژوهش‌سراهای دانش آموزی در دور اول و دوم مسابقه نور از طریق منابع غیر دولتی تامین شد، خاطر نشان کرد: ما به دنبال این نیستیم که منابع دولتی و یا منابع سازمان‌ها و نهاد خاصی را در این زمینه در اختیار بگیریم؛ چراکه شعار جامعه «هر مسلمان حداقل یک سهم برای توسعه علم و فناوری در جهان اسلام» است.

به گفته این مقام مسوول تاکنون جمع کثیری از نخبگان حوزه‌های علم، فناوری، فرهنگ و هنر به همراه علما و علاقه‌مندان به توسعه علم و فناوری، همچنین واقفین و خیرینی از دانشگاه‌ها، شرکت‌های دانش‌ بنیان، سازمان‌ها و موسسات مختلف به جرگه خادمین حضرت مصطفی(ص) پیوسته‌اند.

عمرانی با بیان اینکه ما باور داریم این جایزه متعلق به جامعه اسلامی است و باید منافع آن به بشریت و جهان برسد، اظهار کرد: از رو به دنبال این هستیم که استقلال این حرکت را در بستر زمان تضمین کنیم و این رویکرد با وابستگی به منابع خاص دولتی و یا سازمانی منافات دارد.

رییس کارگروه اجرایی جایزه مصطفی (ص) از اجرای آیین تقدیر از خیران جامعةالمصطفی خبر داد و اضافه کرد:‌ در این مراسم از افرادی که به این جمع پیوسته‌اند، تقدیر خواهد شد. 

عمرانی یادآور شد: نشان خادم‌المصطفی(ص) در سطح بین‌­الملل به ثبت رسیده است و این نشان به همراه لوح تقدیر و خادم المصطفی(ص) به خادمین حضرتش تقدیم می‌شود.

به گفته وی، تاکنون نهادهایی چون "بانک توسعه اسلامی"، "نهضت‌العلمای اندونزی، "بنیاد علمی اکو" و افراد حقیقی به صندوق موقوفات پیوسته‌اند.

نحوه همکاری خیرین علم و فناوری با صندوق

وی با تاکید بر اینکه بسترهای مختلفی برای توسعه فعالیت‌های خیرخواهانه توسعه علم و فناوری در این صندوق ایجاد شده است، ادامه داد: کمک‌های خیرین در این صندوق تنها مالی نیست، بلکه فردی بود که پتنت و منابع آن را وقف صندوق کرد؛ ضمن آنکه هنرمندی فرش دستباف خود را وقف این مجموعه کرده است.

عمرانی، وقف "زمان" برای توسعه علم و فناوری را از دیگر فعالیت‌های خیرخواهانه واقفان علم و فناوری عنوان کرد و افزود: اولویت‌های واگذازی نذر علمی جهان اسلام شامل اتباع کشورهای اسلامی فارغ از مذهب و مسلمانان جهان فارغ از کشورها است.

به گزارش خبرنگار ایسنا، جایزه مصطفی (ص)، نشان عالی علم و فناوری جهان اسلام است که هر دو سال یک‌بار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا می‌شود. این جایزه به احترام نام پیامبر اسلام (ص) و به دلیل تأکید بسیار آن حضرت به علم‌آموزی، به نام یکی از القاب ایشان، مصطفی(ص)، به معنای برگزیده نامگذاری شده است.

جایزه مصطفی(ص) با شناسایی، معرفی و تقدیر شایسته از برترین‌های علم و فناوری در جهان اسلام، علم‌آموزی و پژوهش را در جوامع اسلامی ترویج و تشویق می‌کند. همچنین این جایزه پیشگام توسعه روابط منطقه‌ای نهادهای علمی و فناوری در کشورهای اسلامی است و با تقویت ارتباط علمی میان دانشمندان و پژوهشگران جهان اسلام به رشد و تعالی علمی در کشورهای اسلامی کمک خواهد کرد.

جایزه مصطفی(ص) چهار رشته «علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات»، «علم و فناوری زیستی و پزشکی»، «علم و فناوری نانو» و «تمام زمینه‌های علم و فناوری» را تحت پوشش قرار می‌دهد. برگزیدگان در هر رشته علاوه بر دریافت لوح و مدال مخصوص جایزه، مبلغ 500 هزار دلار جایزه ویژه نیز دریافت می‌کنند که مبلغ آن از محل موقوفات جایزه تأمین می‌شود.

این جایزه در سال 1391 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است. شورای سیاستگذاری متشکل از دانشگاه‌ها و مراکز علمی بزرگ ایران و جهان اسلام بر روند اعطای این جایزه نظارت می‌کند. این جایزه به طرح‌هایی تعلق می‌گیرد که زمینه‌ساز بهبود زندگی بشر بوده و در آن‌ها محققان دست به نوآوری‌های مشهود در مرزهای دانش و فناوری زده باشند.

اولین دوره جایزه مصطفی (ص) در سال 2015 با معرفی دانشمندان برتر در چهار حوزه علم و فناوری نانو، علم و فناوری زیستی و پزشکی، علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات و تمام زمینه‌های علم و فناوری برگزار شد. این مراسم در روز 4 دی‌ سال 1394  با حضور بیش از 60 مهمان از 25 کشور جهان بوده است.

با آغاز به کار جایزه مصطفی (ص) ، صندوق سرمایه­‌گذاری و موقوفات جایزه مصطفی(ص) راه‌اندازی شد و بیش از 237 نفر از شخصیت‌­های برجسته علمی و مدیریتی جهان اسلام و 22 شرکت حقوقی فناور، به عضویت این صندوق در آمدند.

صندوق سرمایه‌گذاری و موقوفات جایزه مصطفی (ص) از 15 آذرماه سال 94 مجوز تاسیس و فعالیت خود را دریافت کرد و تا به حال بیش از 70 میلیارد ریال جذب سرمایه کرده است که جوایز نخستین دوره جایزه مصطفی (ص) از محل منابع این صندوق به برگزیدگان اهدا شده است.

صندوق سرمایه‌گذاری و موقوفات جایزه مصطفی (ص) نیز به منظور تامین هزینه‌های جایزه مصطفی(ص) و همچنین حمایت مالی از توسعه علم و فناوری در جهان اسلام بویژه در حوزه‌­های مرتبط با این جایزه در قالب حمایت‌­های پژوهشی و تحقیقاتی و تسهیلات مالی جهت تجاری‌سازی طرح‌­های فناور با دریافت مجوز رسمی از سازمان بورس و اوراق بهادار آغاز به کار کرده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/5401/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

پالس‌های چراغ خاموش آمریکا

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

سرنوشت دلارهای نفتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه؛ در این یک فقره حق با بهروز افخمی بود!

فرمانده‌ای که روح نبرد را در کرانه‌ باختری دمید

آقای ذوالنوری ممنون

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اعتراض به جنگ غزه استعفا داد

ادعای آمریکا: ساخت اسکله کمک‌رسانی به غزه آغاز شد

ارتش یمن بار دیگر «ایلات» را هدف گرفت

بازداشت 100 دانشجو در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی

عربستان میزبان مذاکرات چندجانبه درباره آینده غزه

اعتراضات ضد اسرائیلی در سراسر آمریکا ادامه دارد

قرارداد 6میلیارد دلاری تسلیحات و تجهیزات آمریکا برای اوکراین

پیشنهاد رژیم صهیونیستی برای انصراف از حمله به رفح در ازای توافق با حماس

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

بمباران دوباره امدادگران غزه با شهادت 8نفر

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

علت گرانی شدید قیمت پیاز

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

دولت توانسته بخش قابل توجهی از اهداف خود برای رفع ناترازی‌ها و مشکلات اقتصادی را محقق کند

️اقتصاد باید بر پایه مشارکت مردم باشد

وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند

در همایش ملی مناطق آزاد چه گذشت؟/ قشم و کیش برترین در حوزه اقتصاد

همکاری اقتصادی خراسان رضوی و هرات افغانستان

قشم به عنوان منطقه آزاد برتر در حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری انتخاب شد

مخبر: مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند

پیری جمعیت نشاط اقتصادی و اجتماعی را کاهش می‌دهد

قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست

تعهد پاکستان برای اجرایی کردن خط لوله صلح/ پارادایم جدید از قدرت اقتصادی ایران در آسیا

مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند

ساماندهی فضای کسب و کار؛ جهش تولید و صنعت در استان اردبیل

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

العربیه: مصر به اسرائیل پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات در مقابل تعلیق عملیات رفح را داد

هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

کشف 3 هزار لیتر سوخت قاچاق از 10 خودرو

نجات روسیه با اقتصاد موازی