ایرانیان جهان

آخرين مطالب

اتفاقی جالب در انتخابات ریاست جمهوری مکزیک قاره آمریکا

اتفاقی جالب در انتخابات ریاست جمهوری مکزیک
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - شفقنا / خبرگزاری الجزیره نوشت: در انتخابات مکزیک در اتفاقی نادر با این که رقابت اصلی برای ریاست‌جمهوری مکزیک بین دو زن خواهد بود، ولی با این حال به نظر نمی‌رسد که این دو زن، هیچ‌یک علاقه‌ای به برهم زدن نظام مردسالاری داشته باشند- و این یعنی در وضعیت زنان مکزیک تغییر چندانی ایجاد نخواهد شد.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا از خبرگزاری الجزیره؛ این یک خبر رسمی است: مکزیک سال آینده اولین رئیس‌جمهور زن تاریخ خود را انتخاب خواهد کرد.
یکی از دو نامزد اصلی انتخابات ریاست‌جمهوری در رای‌گیری ژوئن آینده، کلودیا شینبام 61 ساله است، شهردار سابق مکزیکوسیتی، متحد نزدیک رئیس‌جمهور فعلی این کشور آندرس مانوئل لوپز اوبرادور ملقب به «آملو» و یکی از اعضای جنبش بازسازی ملی او به نام موره‌نا. دیگری هم خوچیتل گالوز 60 ساله است، نامزد ائتلاف جبهه گسترده برای مکزیک که به عنوان نامزد احزاب و چهره‌های مخالف شناخته می‌شود.
در ظاهر، البته، چشم‌انداز انتخاب یک زن به عنوان رئیس دولت به نظر یک نقطه‌عطف غیرقابل انکار مثبت به شمار می‌آید. اما آیا این ترتیبات واقعاً کاری برای حل و فصل چالش‌های وجودی زنان در مکزیک انجام خواهد داد؟
برخلاف ائتلافی که به رهبری گالوز وارد انتخابات شده- که شامل نیروهای راست‌گرای سنتی با افکار خسته‌کننده همیشگی‌شان است- جنبش موره‌نا به عنوان یک جنبش چپ‌گرا معرفی می‌شود- که به این معنی است که شینبام موقعیت بهتری برای هدایت کشور در یک جهت مترقی‌تر از نظر حقوق زنان دارد. با این حال، شهرداری او در پایتخت مکزیک که از سال 2018 تا ژوئن سال جاری، تا حد زیادی هم‌زمان با دوره ریاست‌جمهوری اوبرادور به انجام رسید، به هیچ وجه برای زنان قدرت‌بخش و الهام‌بخش نبود.
به علاوه؛ شما نمی‌توانید در جریان یک همه‌گیری زن‌کشی- که بین سال‌های 2015 تا 2020 در مکزیک بیش از 137 درصد افزایش یافت- واقعاً ادعای توانمندسازی زنان را داشته باشید. همه‌روزه دست‌کم 10 زن و دختر در این کشور کشته می‌شوند، اگرچه آمارهای مربوط به زن‌کشی در این کشور چندان هم موثق نیستند و از این رو که بسیاری از جنایات در این زمینه یا گزارش نشده یا به عنوان قتل‌های معمولی گزارش می‌شوند، این آمارها عملاً دست‌کم گرفته می‌شوند. به هر حال کتمان نمی‌توان کرد که ده‌ها هزار زن در مکزیک مفقود شده‌اند.
اکثریت قریب به اتفاق زن‌کشی‌ها در مکزیک با پیگرد قانونی مواجه نمی‌شوند و این مصونیت از مجازات به نوعی تبدیل به قانون این کشور شده است. سال گذشته، موسسه ملی آمار و جغرافیای مکزیک تخمین زد که بیش از 70 درصد از زنان و دختران بالای 15 سال مکزیک به نوعی خشونت را تجربه کرده‌اند.
در ماه مارس گذشته شین‌بام زیر آتش انتقاد فمینیست‌های مکزیکوسیتی قرار گرفت که نه تنها به بی‌عملی دولت در مورد زن‌کشی و ناپدید شدن زنان انتقاد و اعتراض داشتند، بلکه کاهش بودجه دولت را در زمینه برنامه‌هایی چون پناهگاه‌های زنان و طرح‌های بهداشت جنسی و باروری- که به نفع زنان بودند- محکوم کردند.
نکته جالب این که ژوئن به عنوان آخرین ماه حضور شینباوم در شهرداری مکزیکوسیتی اتفاقاً تاکنون خونین‌ترین ماه سال از نظر زن‌کشی‌های ثبت‌شده بوده است. بدیهی است که این بدان معنا نیست که او مقصر این پانورامای خشونت‌آمیز است. بلکه قصد ما بیشتر نمایش این واقعیت به گروه طرفدارانی است که ادعا می‌کنند ریاست‌جمهوری شینباوم یک پیروزی بزرگ برای زنان خواهد بود- و این در حالی است که چشم‌اندازی که در آن به‌طور مداوم به زنان یادآوری می‌شود که زندگی‌شان هیچ معنایی ندارد، هم‌چنان تداوم دارد.
به تازگی نویسنده و محقق مکزیکی ایرمگارد امل‌هاینز نویسنده کتاب «استبداد عقل سلیم: تغییرات مکزیک پسانئولیبرال» روی این احتمال شرط بسته که «شین‌بام در صورت انتخاب، جز دنبال کردن خط حزبی مبتنی بر احترام و ارادت به ماشین نئولیبرال که توسط آملو ایجاد شده، مسیر دیگری را پی نخواهد گرفت، حتی اگر در این مدت مدعی مخالفت با نئولیبرالیسم بوده باشد».
در نقطه مقابل طبیعی است که وضعیت تاسف‌باری که زنان در مکزیک با آن روبرو هستند، با ریاست‌جمهوری خوچیتا گالوز نیز به این سادگی بهبود نخواهد یافت. این کاندیدا به تازگی در مصاحبه‌ای در پاسخ به مصاحبه‌کننده‌ای که با استناد به تعداد فزاینده زن‌کشی و زنان ناپدید شده در مکزیک پرسیده بود که احتمال تاریخی انتخاب گالوز به عنوان اولین رئیس‌جمهور زن مکزیک چگونه می‌تواند با این روند مقابله کند؛ نه به این سوال پاسخ داد و نه به پدیده زن‌کشی و ناپدید شدن زنان اشاره کرد و تنها چیزی که گفت این بود که به عنوان رئیس‌جمهور به مأموران دولت ایالات متحده اجازه خواهد داد تا در خاک مکزیک برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر فعالیت کنند.
این به نوعی انتخابات ریاست‌جمهوری 2024 مکزیک را شبیه انتخابات ریاست‌جمهوری 2016 ایالات متحده آمریکا جلوه می‌دهد که هیلاری کلینتون علی‌رغم کمک به اعمال هر گونه سیاست‌های مضر برای زنان در سراسر جهان، تنها و تنها به صرف زن بودن به عنوان نماد فمینیستی معرفی شده بود. به نظر مکزیک هم در شرایطی که در بحبوحه اپیدمی وحشتناک زن‌کشی و سایر خشونت‌ها خود را برای یک نقطه‌عطف بزرگ آماده می‌کند، می‌تواند در آستانه یک پیشرفت خطرناک مشابه باشد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1068418/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عماد باقی نوشت: ارزش جان مردم

نهر صفر مرزی بین ایران و عراق

بازگشت به محدودسازی تنش

حق همسایگی را به جا آورید

درآمد هزار میلیارد تومانی شهرداری تهران از قـطع درختان

رئیس ناتو مانور هسته‌ای روسیه را «چالشی بی پروا» خواند

چرا بایدن از اسرائیل انتقاد می‌کند؟!

ترامپ: رفتار بایدن در قبال اسرائیل شرم‌آور است

آنروا: 80 هزار فلسطینی از رفح گریخته‌اند

مصرف انرژی در ایران بیش از 2 برابر استاندارد جهانی

جزیره‌ی خوشمزه‌ها/ اولین گردهمایی بزرگ سرآشپزهای ایرانی در کیش

نماینده تبریز: لایحه حجاب جز بدبینی به دین در برخی اقشار فایده ای ندارد

شبه‌گفت‌وگو تا کی؟

ان‌بی‌سی: اسرائیل خواستار جدا کردن موضوع رفح از توافق آتش‌بس است

الحوثی: اگر آمریکا بخواهد جنگ غزه فورا خاتمه خواهد یافت

کره جنوبی وزارتخانه‌ای برای رسیدگی به نرخ پایین تولد ایجاد می‌کند

وزیر امنیت داخلی اسرائیل: حماس عاشق بایدن است

ریل گذاری برای تامین مالی غیرتورمی

وزیر اقتصاد: رکورد ورود سرمایه خارجی به کشور شکسته شد

دستور مسکنی رئیس جمهور به بانک‌ها

هدیه دولت به بازار اجاره؛ سامانه خودنویس به داد مستاجران می رسد؟

شاکی یک تجاوز جنسی: به مبارزه برای پاسخگویی بایدن ادامه می‌دهم

مخالفت مصر و اردن با حمله رژیم صهیونیستی به رفح

ضرب و شتم دانشجویانِ حامی فلسطین توسط پلیس هلند

حمله پهپادی مقاومت عراق به پایگاه صهیونیستی «نواتیم»

رژیم صهیونیستی دستور تخریب استودیوهای الجزیره را داد

کدام کشورها تامین‌کننده نفت رژیم صهیونیستی هستند؟

پاسخ بانک مرکزی به ادعا مطرح شده از سوی همتی

چالش طلافروشان با شفافیت

پیام تسلیت دکتر رئیسی در پی درگذشت پدر شهیدان «شیخ‌شعبانی»

اولویت اصلی دولت رسیدگی به خانواده‌های شاهد و ایثارگر است

دهه کرامت با حال و هوای شهدایی/اجلاسیه‌های کنگره 12هزار شهید استان تهران در دهه کرامت آغاز می‌شود

آمارهایی که با واقعیت اقتصادی جور در نمی‌آید | منشا اتفاقات عجیب و غریبی در بودجه کجاست؟

چرا ارتش انقلابی چین، مدافع منافع ملی شد؟ / چگونه ارتش چین از اقتصاد کنار گذاشته شد؟

ساختمان مرکز خدمات سرمایه‌گذاری قم توسط وزیر اقتصاد افتتاح شد

انگلیس ارسال سلاح به تل‌آویو را ادامه می‌دهد

پوتین: در پیروزی روسیه تردیدی وجود ندارد

ترامپ: اگر "ارز دیجیتال" دوست دارید به من رای دهید

درگیری‌های شدید نیروهای مقاومت با اشغالگران در محله الزیتون و شرق رفح

شاهین صفر ارزان‌تر از دست‌دوم شد!

مرکز سرمایه گذاری و فاز نخست بزرگراه قم کهک افتتاح شد

سوپرایز سرمایه‌گذارن چینی و پاکستانی در خراسان جنوبی‌

ثبت رکوردشکنی در نرخ تورم تولید کننده

سودای جدایی‌طلبی شهرک‌نشینان شمال فلسطین اشغالی از اسرائیل

معاریو: ارتش اسرائیل راه‌حلی برای مقابله با حملات پهپادی حزب‌الله ندارد

خاندوزی: رکورد ورود سرمایه خارجی شکسته شد

چرا قیمت مسکن در تهران گران‌تر از بعضی شهرهای بزرگ دنیاست؟

بهره برداری از طرح فیبر نوری استان قم با حضور رئیس جمهور

آیین واگذاری بیش از 7 هزار زمین و واحد مسکونی نهضت ملی با حضور رئیس جمهور

نماینده مجلس: با یک آیه و شعار که بانکداری اسلامی نمی‌شود