ایرانیان جهان

آخرين مطالب

برنامه تثبیت اقتصادی بانک مرکزی ادامه خواهد یافت/ هدف گذاری تورم نقطه به نقطه 20 درصدی در پایان اخبار ایران

برنامه تثبیت اقتصادی بانک مرکزی ادامه خواهد یافت/ هدف گذاری تورم نقطه به نقطه 20 درصدی در پایان
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - شیریجیان با اشاره به تداوم برنامه تثبیت بانک مرکزی و تداوم انتشار اوراق گواهی سپرده خاص، گفت: هدفگذاری بانک مرکزی برای تورم نقطه به نقطه مصرف کننده برای پایان سال جاری، رسیدن به کانال 20 درصدی است.
به گزارش ایسنا، محمد شیریجیان معاون اقتصادی بانک مرکزی در گفت‌وگو با رادیو اقتصاد با اشاره به موضوع شعار سال و نقش بانک مرکزی در تحقق آن اعلام کرد: در برنامه هفتم مشخصا وظایفی برای بانک مرکزی در نظر گرفته شده است.
البته اختیارات و ظرفیت‌هایی هم پیش بینی شده و هدفگذاری‌هایی را برای متغیرهای کلان اقتصادی از جمله متغیرهای پولی در نظر گرفته است.
ماموریت‌های بانک مرکزی در برنامه هفتم توسعه
وی افزود: در این برنامه مشخص شده که بانک مرکزی موظف است تا پایان برنامه هفتم رشد نقدینگی را به 13.8 درصد و نرخ تورم را به 9.5 درصد برساند. طبق این برنامه همچنین بانک مرکزی موظف شده که میزان ناترازی بانک‌ها را سالانه 20 درصد کاهش دهد تا در پایان برنامه هفتم به صفر برسد. همچنین رشد اقتصادی 8 درصد هم ر برنامه هفتم توسعه در نظر گرفته شده است.
مهم ترین زیرساخت برای رشد اقتصادی پیش بینی پذیر کردن اقتصاد است
معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: یکی از مهمترین وظایف بانک مرکزی کنترل تورم و حفظ ارزش پول ملی است که یک مقدمه جدی برای رشد اقتصادی است. یعنی اگر بانک مرکزی بخواهد زیرساخت لازم را برای رشد اقتصادی کشور فراهم کند، مهم‌ترین وظیفه آن پیش‌بینی‌پذیر کردن اقتصاد است.
شیریجیان تاکید کرد: برای پیش‌بینی پذیر کردن اقتصاد همه صاحب نظران اقتصادی بر این باورند که ما باید بتوانیم تورم را کنترل کنیم و نوسانات متغیرهای کلان اقتصادی مدیریت شود تا شرایط برای فعالان اقتصادی پیش‌بینی‌پذیر شده و متعاقب آن بتوانند برنامه‌ریزی کنند که در نهایت بتواند به رشد اقتصادی و ارزش افزوده بالاتر منتهی شود.
1402 اولین سال اجرای برنامه تثبیت بود
وی اظهار داشت: بانک مرکزی یک برنامه تثبیت اقتصادی را با هماهنگی و کمک دولت محترم اتخاذ کرد. سال گذشته اولین سال اجرای آن بود و برای امسال هم این سیاست ادامه خواهد یافت. در کنار این سیاست، بانک مرکزی وظایف و اختیاراتی را که برنامه هفتم توسعه و البته قانون بانک مرکزی که سال 1403 نخستین سال اجرای آن است، دنبال خواهد کرد.
هدف گذاری رشد نقدینگی 25 درصد در سال گذشته محقق شد
شیریجیان گفت: بانک مرکزی در سال گذشته هدفگذاری رشد نقدینگی 25 درصدی را اعلام کرد که خدا را شکر این هدف به میزان قابل توجهی محقق شد و ان‌شاءالله به زودی رئیس کل محترم بانک مرکزی گزارش آن را به مردم ارائه خواهد داد. این کنترل نقدینگی می‌تواند مقدمه جدی برای کنترل تورم باشد.
معاون اقتصادی بانک مرکزی ادامه داد: در حوزه تورم هم، روند نقطه به نقطه شاخص بهای مصرف کننده که روند تغییرات تورم را نشان می‌دهد خوشبختانه از ابتدای سال گذشته روند نزولی داشت و طبق ارقام بانک مرکزی این شاخص معادل 26.5 واحد درصد کاهش داشت.
وی افزود: همچنین شاخص بهای تولید کننده که هزینه تمام شده تولید را نشان می‌دهد و با تاخیر زمانی، تاثیر خود را بر شاخص بهای مصرف کننده می‌گذارد، روند نزولی شدیدی داشت. طبق آمارهای بانک مرکزی، تورم نقطه به نقطه تولیدکننده از 40.7 درصد به 24.2 درصد در پایان 1402 کاهش یافت که کاهش 16.5 درصدی را نشان می‌دهد.
شیریجیان تصریح کرد: مجموع این عوامل را اگر کنار هم قرار دهیم نشان می‌دهد که شرایط تا حدی برای فعالان اقتصادی پیش‌بینی‌پذیرتر شده است. یعنی از طریق قدامات و سیاست‌هایی توانسته‌ایم جلوی تلاطم متغیرهای کلان اقتصادی را بگیریم.
نقش بانک مرکزی در تامین مالی بنگاه های اقتصادی
معاون اقتصادی بانک مرکزی در ادامه گفت: اما در کنار این‌ها یکی از مهمترین وظایف بانک مرکزی تامین مالی بنگاه‌ها از طریق شبکه بانکی است. متاسفانه بیش از 90 درصد از بار تامین مالی کشور بر دوش شبکه بانکی است.
شیریجیان اظهار داشت: برای اینکه تامین مالی بتواند به صورت موثرتری به بنگاه‌ها کمک کند و دقیقاً به بخش‌های مولد اقتصادی اصابت کند، خوشبختانه در سال گذشته بانک مرکزی ابزارهای تامین مالی خوبی را طراحی کرده که البته در راستای اقداماتی بود که از سال‌های قبل آغاز شده بود. بحث تامین مالی زنجیره‌ای و ابزارهای تامین مالی زنجیره‌ای شامل تامین مالی با استفاده از روش اوراق گام، برات الکترونیک، فکتورینگ و ابزارهای تعهدی که یک زنجیره را تامین مالی می‌کنند، در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفت.
وی افزود: خوشبختانه سال گذشته مصوبات خوبی در سطح شورای پول و اعتبار و هم در دولت داشتیم که انشاالله بتوانیم زنجیره تولید را با این ابزارهای تامین مالی زنجیره‌ای بتوانیم تامین مالی کنیم.
معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: این اقدام فواید زیادی دارد و باعث می‌شود منابع بانک‌ها کمتر درگیر شود و لذا خلق نقدینگی درون‌زایی که در این سال‌ها اتفاق می‌افتاد و منجر به تشدید ناترازی بانک‌ها می‌شد بسیار کمتر شود. اساساً انحراف منابع از بخش‌های مولد اقتصادی‌تر می‌شود و یک زنجیره به صورت یکپارچه تامین مالی می‌شود.
شیریجیان همچنین گفت: ما در بانک مرکزی این را در دستور کار قرار دادیم که در سال 1403 رشد خوبی در تامین مالی بنگاه‌ها با استفاده از ابزارهای مختلف تامین مالی اعم از اوراق گام برات الکترونیک هم ابزار فکتورینگ داشته باشیم. این ابزارها مشخصا تامین سرمایه در گردش بنگاه‌ها را می‌کنند.
وی همچنین اعلام کرد: بیش از 62 درصد تامین مالی بانک‌ها، برای تامین سرمایه در گردش بنگاه‌ها است.
شیریجیان اظهار داشت: به طور خلاصه بانک مرکزی با استفاده از تامین مالی زنجیره‌ای که شامل مجموعه‌ای از ابزارها است، موضوع تامین مایه در گردش بنگاه‌ها را دنبال می‌کند. اعداد و ارقام آن هم مشخص شده است. در تعامل با دولت هستیم که در بسته برنامه جهش تولید که دولت در نظر گرفته، حتماً این بُعد تامین مالی بنگاه‌ها با استفاده از روش‌های تامین مالی زنجیره‌ای دیده شود.
گواهی سپرده خاص در سال جاری ادامه دارد
معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: اتفاق خیلی خوب دیگری که در سال گذشته رخ داد تامین مالی بنگاه‌ها با استفاده از ابزار گواهی سپرده خاص بود بانک‌های عامل پس از بررسی و تایید گزارش‌های امکان‌سنجی (FS) و بررسی توجیه اقتصادی پروژه‌های مشخص بنگاه‌ها، اقدام به انتشار اوراق گواهی سپرده، جذب منابع و تخصیص این منابع به پروژه‌های واجد شرایط کردند.
وی تصریح کرد: این سیاست به تامین مالی پروژه‌های بنگاه‌ها کمک جدی می‌کند. همچنین انحراف منابع از بخش‌های مولد اقتصادی را به حداقل می‌رساند. ان‌شاءالله این روش را برای سال جاری نیز به صورت جدی ادامه خواهیم داد.
شیریجیان اظهار داشت: به طور خلاصه بانک مرکزی همچنان سیاست کنترل تورم و کنترل نقدینگی را در سال جاری ادامه خواهد داد. هدفگذاری رشد 23 درصدی نقدینگی را برای سال جاری در نظر گرفتیم که البته متناسب با اقتضائات و شرایطی که داریم می‌تواند تا حد 2 واحد درصد هم نوسان داشته باشد.
هدف گذاری تورم نقطه به نقطه 20 درصدی در پایان سال
معاون اقتصادی بانک مرکزی افزود: همچنین هدفگذاری بانک مرکزی برای تورم نقطه به نقطه مصرف کننده برای پایان سال جاری، رسیدن به کانال 20 درصدی است. در کنار این موارد تامین مالی بنگاه‌ها را هم با استفاده از ابزارهای تامین مالی زنجیره‌ای و دیگر روش‌ها به صورت جدی پیگیری می‌کنیم.
طبق اعلام این مقام بانک مرکزی، در 11 ماه سال گذشته، پرداخت تسهیلات بانکی رشد 28.3 درصدی داشت.
شیریجیان نصریح کرد: بانک مرکزی به ریشه‌های تورم توجه جدی دارد. علاوه بر کنترل رشد نقدینگی، موضوع اصلاح نظام بانکی هم به صورت جدی در دستور کار قرار دارد. همانطور که اطلاع دارید ما در سال گذشته 3 موسسه اعتباری را ادغام کردیم. امسال هم برنامه اصلاح نظام بانکی در دستور کار است. برنامه احیا را به بانک‌های ناتراز دادیم و خدا را شکر آنها هم پیشرفت خوبی در اجرای آن داشتند که گزارش آن در زمان مقتضی به مردم عزیز ارائه خواهد شد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1122738/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ایران خویشتنداری کرد و گرنه حق داشت بمب اتمی بسازد

چابهار، بازیچه وزن‌کشی سیاسی؟

واشنگتن مدعی ارسال پیام‌هایی به حماس درباره اسکله دریایی شد

تصاویری از فرمانده شهید گردان جنین در مراسم تشییع همرزمانش

وزیر خارجه آلمان خواستار اعطای موشک دوربرد به اوکراین شد

حمله پلیس هلند به تجمع دانشجویان حامی ملت فلسطین

ارائه فهرست محرمانه دکترای بیکار به استانداران

عمر ماندگاری گوشت منجمد وارداتی از برزیل افزایش یافت

دیگه لباسشوییت نمیلرزه ... فقط با 139 تومن

مدل جدید آیفون SE اقتصادی به‌زودی روانه بازار می‌شود/ عکس

شنبه‌ها تعطیل می‌شود؟/ موافقین و مخالفین چه می‌گویند؟ / ورود مستقیم دو مرجع تقلید به یک دعوای شرعی در بهارستان

جان تازه به 8870 بنگاه تولیدی

کتاب معمای تورم بالا رونمایی شد

‌حمایت از دانش‌بنیان‌ها و مردمی کردن اقتصاد؛ راهکار برون‌رفت از مشکلات اقتصادی

تعطیلی روز شنبه؛ تخریب فرهنگ، تضعیف اقتصاد

صهیونیست‌ها کامیون های کمک رسانی به غزه را به آتش کشیدند!

جزئیات ترور ابو عمرو از رهبران جنبش مقاومت اسلامی حماس در لبنان

حمله پلیس آمریکا به دانشجویان حامی فلسطین در محوطه یک دانشگاه

جشن فارغ التحصیلی با رنگ و بوی حمایت از مردم غزه در دانشگاه مینسوتای آمریکا

اعتصاب ده‌ها هزار نفر از کارکنان دانشگاه کالیفرنیا

تعطیلی شنبه‌ها به بانک‌ها نمی‌رسد

پرداخت تسهیلات به کسب و کارهای آسیب‌دیده در سیل مشهد

ارسال اطلاعات 120 هزار خانه خالی به سازمان امور مالیاتی

کیهان: اگر پس از تعطیلی شنبه، ادعا شد که تعطیلی جمعه هم ناسازگار با تعطیلی شنبه و یکشنبه در غرب است، چه باید کرد؟ / تا کجا قرار است با توهم منفعت، خودمان را منفعلانه با نظم جهانی (غربی) سازگار کنیم؟ / کشور‌های منطقه، خیلی خطا دارند؛ باید از آنها تقلید کنی

رایزنی علی‌ باقری با رئیس جمهوری تاتارستان

میراث دار اقتصاد نفتی هستیم

صمت حامی و صدای بلند اصناف است

باقری: درایت رهبران ایران و روسیه تهدید تحریم‌ها را به فرصت نوین همکاری تبدیل کرد

وقوع یک حادثه در نزدیکی سواحل یمن

پلن B عربستان بایدن را ناامید کرد

پوتین: هیچ برنامه‌ای برای تصرف خارکیف نداریم

سرقت لایحه در پارلمان تایوان!

چهار نفر از جمله سه گردشگر خارجی در افغانستان کشته شدند

آتش‌سوزی گسترده در جولان اشغالی در پی اصابت موشک‌های دقیق حزب‌الله

پازل گمشده سیاست ارزی

گزارش صداوسیما از حال و روز بازار شکر؛ علت کمبود و افزایش قیمت چیست؟

امنیت شغلی، معیشت و تامین اجتماعی مهمترین دغدغه کارگران

واردات چای به دستور رئیس‌ جمهور محدود شد

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری دیدار کرد

کوچکتر شدن اقتصاد زیرزمینی با شناسه یکتا

رقم ادعایی سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد شفاف نیست/ دبیرخانه منطقه آزاد، آمار خالص سرمایه گذاری محقق شده را اعلام کند

رشد شاخص های اقتصادی

سرمقاله ایران/ هوشیاری در مقابل اسب تروای امیدستیزان

سرمقاله دنیای اقتصاد/ برادر بزرگ، همه ما را می‌بیند!

سرمقاله جام جم/ کابینه بحران‌زده

سرمقاله ابتکار/ دوقطبی «پنج شنبه» «شنبه»

سرمقاله اطلاعات/ 76سال نکبت

بالا گرفتن اختلافات و احتمال فروپاشی کابینه نتانیاهو

بمباران بی سابقه کرانه باختری با جنگنده

فرانسه برای کمک به ارتش اوکراین، یگان «فوق محرمانه» تشکیل می‌دهد