ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سایه روشن‌های بازار سرمایه پس از یک هفته پرالتهاب اخبار ایران

سایه روشن‌های بازار سرمایه پس از یک هفته پرالتهاب
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - بازار سهام از ابتدای هفته جاری متاثر از اخبار غیراقتصادی با افت زیادی روبه‌رو شد به گونه‌ای که اولین روز هفته را با ریزشی سنگین آغاز و کام سهامداران را تلخ کرد و بیش از 95 درصد سهام بازار در دامنه منفی معامله شدند.
به گزارش اعتماد، در روز یکشنبه 26 فروردین ماه سازمان بورس تصمیم گرفت دامنه بورس به مثبت و منفی یک کاهش پیدا کند و به همین منظور جلسه اضطراری هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار و در این جلسه مقرر شد با هدف حمایت از حقوق سهامداران و جلوگیری از تاثیر هیجانات بر روند بازار، دامنه نوسان کلیه نماد‌های سهام و حق تقدم سهام قابل معامله در بازار‌های بورس و فرابورس برای مدت سه روز متوالی به مثبت و منفی یک درصد و دامنه نوسان صندوق‌های سهامی نیز به مثبت و منفی 2 درصد محدود شود و شاخص کل بورس نیز در پایان معاملات روز یکشنبه با ریزش 11 هزار واحدی مواجه شد، پس از آن در روز دوشنبه 27 فروردین ماه بازار سهام پس از ریزش‌های هیجانی 2 روز گذشته متاثر از التهابات منطقه با رشد 10 هزار و 140 واحدی به 2 میلیون و 206 هزار و 907 واحد رسید، اما مجددا روز گذشته شاخص کل بورس اوراق بهادار با ریزش 5 هزار واحدی همراه شد و به 2 میلیون و 201 هزار واحد رسید.
آیا بورس پس از نزدیک به یک هفته فضای ملتهب که ناشی از رفتار هیجانی و غیراقتصادی است راه خود را پیدا می‌کند؟
ثبات سیاسی و اقتصادی بیشترین تاثیر را بر بورس دارد حمید میرمعینی، کارشناس بازار سرمایه در خصوص وضعیت این روز‌های بورس، گفت: بازار بسیار پرریسک شده و نگرانی‌ها نسبت به سیاستگذاری‌ها و ابهامات به وجود آمده در کشور باعث شده تا سرمایه‌گذاری‌ها در بازار سرمایه با مشکل
مواجه شود.
میرمعینی با بیان اینکه سیاستگذاری‌های اقتصادی درست و ثبات در شرایط کشور بزرگ‌ترین تاثیر را روی بازار سرمایه دارد، افزود: با توجه به اصولی که بر بازار سرمایه حاکم است عایدات و منافع آتی برای تامین مالی نیز صورت می‌گیرد که البته در این مسیر کسب انتفاع و بازدهی برای سرمایه‌گذاران نیز بسیار مهم است.
هر گونه ابهامی کارکرد بازار سرمایه را زیرسوال می‌برد او گفت: در صورتی که آینده کشور مبهم باشد قطعا کارکرد اصلی بازار سرمایه هم زیر سوال می‌رود و ریسک‌ها هم افزایش پیدا می‌کند، بنابراین نه تامین‌کنندگان مالی و نه سرمایه‌گذاران چندان رغبتی برای حضور در بازار سرمایه نخواهند داشت.
میرمعینی تصریح کرد: با توجه به بی‌ثباتی‌هایی که در چند سال اخیر به وجود آمده بازار سرمایه هم روندی منفی داشته و از سوی دیگر سیاستگذاری‌های غلط دولت که تقریبا هیچ کدام از آن‌ها مبتنی بر اصول علمی نبوده، هیچ رغبتی هم برای ورود سرمایه‌گذاران جدید به وجود نیاورده که اکثرا منجر به ناامنی برای سرمایه‌گذاران نیز شده است.
نرخ‌های دستوری دست اثرگذارترین شرکت‌ها را هم بسته است این کارشناس بازار سرمایه افزود: از نرخ‌گذاری‌های دستوری دولت تا اخذ مالیات‌های نامتناسب و افزایش قیمت خوراک شرکت‌های پتروشیمی و افزایش عوارض مالکانه و افزایش نرخ بهره و سود بانکی و ... به زیان بنگاه‌های اقتصادی است و اغلب این بنگاه‌ها هم که در بازار سرمایه فعال هستند جزو اثرگذارترین شرکت‌ها و بنگاه‌ها در عرصه اقتصادی کشور محسوب می‌شوند که تحت تاثیر منفی این مدل از سیاستگذاری‌ها قرار گرفته‌اند.
میرمعینی خاطرنشان کرد: زمانی که سیاستگذاری‌ها بدون در نظر گرفتن حقوق سرمایه‌گذاران رخ می‌دهد باعث این ناامنی بزرگ برای سرمایه‌گذاران می‌شود و آن‌ها هم دیگر رغبتی برای اینکه منابع مالی‌شان را به سمت این بازار بیاورند، نخواهند داشت.
اوضاع رکودی بازار سرمایه هر روز سنگین‌تر می‌شود او با اشاره به افزایش شدید نرخ تامین مالی تصریح کرد: این مساله باعث گرهی کور برای متقاضیان وجوهی است که از طریق بازار سرمایه تامین می‌شد و ما شاهد آنیم که روز به روز اوضاع رکودی بازار سرمایه سنگین‌تر می‌شود به علاوه اینکه هر روز شاهد افت قیمت‌ها نیز هستیم.
میرمعینی در پاسخ به این پرسش که چرا با وجودی که بازار سرمایه از سایر بازار‌ها عقب مانده بود و انتظار می‌رفت وضعیت بازار سرمایه بهبود پیدا کند باز هم این اتفاق نیفتاد، ادامه داد: دوره‌های رکود و رونق در بازار سرمایه بر اساس روند گذشته رخ داده است و همیشه این‌گونه نبوده که دوره رشد و رونق بازار سرمایه تداوم داشته باشد و دوره‌های رونق و رکود در این بازار در گذشته هم زیاد تجربه شده که هر دوره‌ای مبتنی بر یک عوامل اثرگذار بوده است.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: بخش عمده رکودی که این روز‌ها بر این بازار سرمایه حاکم شده به دلیل بی‌ثباتی‌های سیاسی است که البته در طول 20 سال گذشته هم بوده، اما همواره با شدت و ضعف‌هایی همراه بوده است.
میرمعینی افزود: عمده‌ترین مساله‌ای که باعث رکود در بازار سرمایه شده مربوط به سیاستگذاری‌های اقتصادی می‌شود که در دولت‌های گذشته هم سیاستگذاری‌های غلط اقتصادی کم نبوده، اما به هر حال این حجم از سیاستگذاری‌های غیرکارشناسی و بدون برنامه و هدف مشخص باعث شد تا هیچ یک از سیاستگذاری اقتصادی مبتنی بر رشد و توسعه نباشد و تنها به صورت یک مسکن عمل کند.
این فعال بازار سرمایه خاطرنشان کرد: اگر بازار سرمایه این روز‌ها با تنش روبه‌رو شده به این دلیل بوده که سیاستگذاری‌های توسعه‌ای دنبال نشده است و در دولت سیزدهم هم شاهد این موضوع نیستیم، بنابراین با توجه به اینکه اصل بازار سرمایه مبتنی بر منافع و عایدات آتی است زمانی که رشدی برای آینده متصور نیست و با افزایش ریسک‌ها هم روبه‌رو می‌شویم، چشم‌اندازی هم برای رشد وجود ندارد.
میرمعینی با بیان اینکه تناسبی بین ریسک و بازدهی وجود ندارد، افزود: امروز فعالان بازار سرمایه و مردم معتقدند که بازار سرمایه در طول چند سال گذشته نسبت به بازار‌های موازی جامانده و با افت محسوسی هم روبه‌رو شده است و سایر بازار‌ها از جمله طلا و مسکن و... رشد بالاتری داشته‌اند که علت اصلی آن سیاستگذاری‌های اقتصادی نگران‌کننده و ناامیدکننده بوده است.
آیا دولت عزمی برای حرکت بازار سرمایه دارد؟ او با بیان اینکه هرگونه تنش سیاسی باعث به تعویق افتادن رشد بازار سرمایه می‌شود، افزود: در صورتی که شرایط پیچیده‌تر شود بازار سرمایه نیز به این وضعیت واکنش نشان می‌دهد و باید دید آیا دولت عزمی برای حرکت بازار سرمایه خواهد داشت یا خیر.
میرمعینی خاطرنشان کرد: در سالی که سال مشارکت مردم و جهش تولید نامیده شده شاید بهترین مسیری که باید بهبود پیدا شود مسیر بازار سرمایه است، بازار سرمایه می‌تواند یک ابزار و بازوی مهم اجرایی تاثیرگذار در اقتصاد کشور باشد و در صورتی که سیاست‌ها در مورد نرخ سود بانکی تا سیاست‌های پولی و ارزی و بحث‌های مربوط به افزایش نرخ نیمایی و نزدیک کردن آن به نرخ بازار و ارایه مشوق‌های مالیاتی و مشوق‌های صادراتی و ... پیاده شود شرایط بهتر نیز خواهد شد.
او تصریح کرد: سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه حرکت مناسبی را ایجاد می‌کند که منافع آن به اقتصاد کشور برمی‌گردد و پروژه‌های شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی راه می‌افتد و اقتصاد هم از رکود خارج می‌شود، این در حالی است که این روز‌ها بنگاه‌های اقتصادی به شدت در مضیقه تامین مالی هستند و تا زمانی که تامین مالی صورت نگیرد بازار همچنان در رکود باقی خواهد ماند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1125768/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!

تصویر یحیی سنوار در مرکز تل‌آویو اشغالی

خشونت پلیس با دختر دانشجو در آمریکا

مالیات ماهانه طلافروش‌ها ماهی فقط 800 هزار تومان!

ترکش‌های جنگ قیمتی در بزرگترین بازار خودروی جهان

اوجی: تولید نفت ایران امسال جهش می‌کند

از پیچ و خم تصویب تا حل چالش‌ها

مقایسه اقتصاد چین با ایالات متحده در بخش‌های مختلف

وزیر نفت: 50 درصد از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت است

پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای نحوه تامین مالی تایید شد

کارگر؛ رضایت شغلی و توسعه اقتصادی

بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟

ماموریت بلینکن در عربستان

زنجیره انسانی اساتید دانشگاه کلمبیا در حمایت از دانشجویان معترض

تعلیق دانشجویان دانشگاه کلمبیا آغاز شد

بانک مرکزی بزرگترین مالیات دهنده در بین شرکتهای دولتی

مدیرعامل صندوق ملی مسکن: 120 هزار واحد باقی مانده است

اقتصاد ژاپن دست پُر آمد

هم میهن: رکورد 80ساله تورم شکسته شد

اعلام آمادگی جزیره کیش برای جذب سرمایه گذاران عربستانی در کیش

گیشه روزنامه بازار پادکست |تیتر خوانی روزنامه‌های اقتصادی سه‌شنبه 11 اردیبهشت

خمس و زکات در عین وجوب یک امر داوطلبانه است

منصوری: در 50 شاخص اقتصادی مهم روندی رو به رشدی داریم

تلاش کارگران منجر به ایجاد امنیت اقتصادی می‌شود

کیهان: همه دنیا جنایات اسرائیل را محکوم کردند، اپوزیسیون همچنان لال است

برخورد وحشیانه پلیس فرانسه با دانشجویان معترض ضدصهیونیستی

پلیس اسرائیل عضو کنست را مضروب کرد

زلنسکی: روسیه از سرعت پایین انتقال تسلیحات به ما بهره می‌برد

استفاده از گازهای اشک آور در محوطه دانشگاه آمریکایی

حمله حزب‌الله به دو هدف نظامی در شمال سرزمین‌های اشغالی

انتقاد تند رسانه دولت از نماینده مجلس و مرکز پژوهش های مجلس

چرا خودروسازان دولتی عرضه جدید ندارند؟

شناسایی پیکر شهید جاوید الأثر ایلامی پس از 41 سال

پیام خون شهدا به‌ویژه معلمان شهید، پیروزی حق بر باطل و ظهور وعده صادق الهی است

فلسطین، پرتکرار ترین نام جهان

چین رزمایش دریایی 9 روزه برگزار می‌کند

درگیری شدید پلیس رژیم صهیونیستی با معترضان در تل‌آویو

بازداشت وحشیانه دانشجویان تگزاس توسط یگان ضد شورش

حمله پلیس به حلقه اتحاد دانشجویان دانشگاه آستین تگزاس

شکار ریزپرنده اوکراینی با کیسه سیب زمینی!

وضعیت متشنج در خیابان‌های تل‌آویو

4 عضو طالبان پاکستان در ارتباط با حمله به اتباع چینی بازداشت شدند

متفرق‌کردن معترضان اسرائیلی با ماشین آب‌پاش

جمعیت دانشجویان دانشگاه کلمبیا از محل تحصن حامیان فلسطین محافظت می‌کنند

ترمز طلای جهانی در مسیر صعود و پیش‌بینی صعود فلزات گرانبها

تولید خودرو سوژه خبرنگار صداوسیما شد

آمادگی 25 بسته در بجنورد برای جذب سرمایه‌گذار

723 فرصت سرمایه گذاری در مازندران شناسایی شد

عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها

کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد