ایرانیان جهان

آخرين مطالب

دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند اخبار ایران

  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد کلان بعد از اینکه رهبر انقلاب نام سال را "جهش تولید با مشارکت مردم" اعلام کردند، صحبت های مختلفی درباره راهکارهای مشارکت مردم در تولید اتفاق افتاد. از کاهش تصدی گری دولت تا هویت بخشیدن به کسب و کارهایی که تاکنون دیده نمی شدند.
آقای کاشانی که یکی از فعالان بخش خصوصی در حوزه جواهرات است، در گفت و گو با خبرگزاری صدا و سیما، عمده ترین دلیل مردمی نشدن اقتصاد طی این سال ها را ایجاد انحصار می داند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
او می گوید: برای همه تجربه جنگ یک نمونه موفق مشارکت مردم برای پیشبرد یک هدف است. باید در حوزه های اقتصادی هم چنین فرصتی را به مردم داد. اقتصاد فقط نفت نیست و رشد در تولید نفت هم منجر به جهش تولید نمی شود.
اقتصاد فقط نفت نیست
آقای کاشانی می گوید: هر چقدر دامنه اقتصاد گسترده شود جهش تولید بهتر اتفاق می افتد. حوزه هایی نظیر هوش مصنوعی، تولیدات تکنولوژی محور و جلوگیری از خام فروشی در کشور می تواند چرخ تولید را به چرخش در بیاورد.
صحبت های فعالان بخش خصوصی همگی به یک نقطه می رسد و آن هم باز شدن میدان مشارکت برای بخش خصوصی و کاهش موانع بر سر راه فعالان اقتصادی. موانعی که از ابتدای آغاز یک کسب و کار فعال اقتصادی را کلافه می کند.
60 درصد اقتصاد کشور شبه دولتی است
آقای آل اسحاق، عضو اتاق بازرگانی ایران و عراق نیز در گفت و گو با خبرگزاری صدا و سیما می گوید: همچنان 60درصد اقتصاد کشور دولتی و شبه دولتی است. واگذاری ها بر اساس اصل قانون اساسی هم مطابق هدف نتوانست نقش مردم را در مدیریت تولید و اقتصاد مشخص کند.
این عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: باید به بخش خصوصی ابتدا اعتماد شود و در مرحله دوم نقش بخش دولتی را از رقابت و معاملات بازار کمررنگ کرد. دولت نباید با فعال اقتصادی رقابت کند بلکه باید حمایت و نظارت کند تا این بخش خصوصی محصولات تولیدی خود را با قیمت مناسب به دولت بفروشد.
در اصل 44 قانون اساسی، عنوان شده است که با توجه به ضرورت شتاب گرفتن رشد و توسعه اقتصادی کشور مبتنی بر اجرای عدالت اجتماعی و فقرزدایی در چارچوب چشم‌انداز 20 ساله کشور باید نقش دولت از مالکیت و مدیریت مستقیم بنگاه به سیاستگذاری و هدایت و نظارت تغییر کند، بخش‌های خصوصی و تعاونی در اقتصاد توانمند شوند. بنگاه‌های داخلی جهت مواجهه هوشمندانه با قواعد تجارت جهانی در یک فرایند تدریجی و هدفمند آماده‌سازی شوند، سرمایه انسانی دانش پایه و متخصص توسعه پیدا کرده، استاندارهای ملی با استانداردهای جهانی مطابقت کند و 80 درصد از سهام بنگاه‌های دولتی مشمول صدر اصل 44 به بخش‌های خصوصی شرکت‌های تعاونی سهامی عام و بنگاه‌های عمومی غیردولتی واگذار شوند.
وزارت اقتصاد فهرست فعالیت های اقتصادی که دولت نباید ورود کند را تهیه کند
آقای علی آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این باره می گوید: باید وزارت اقتصاد فهرستی از فعالیت هایی که دولت نباید در آن ها ورود کند را آماده سازی کرده و آن را به تمامی دستگاه ها ابلاغ کند تا از ورود بخش های دولتی به بازاری که بخش خصوصی درآن حضور دارد خودداری شود. دولت ها طبق گفته رهبری باید بروند به سمت فعالیت هایی که برای مردم ممکن نیست.
نمونه ای از این رقابت دولتی ها یا نهادهای عمومی با بخش خصوصی، در نمایشگاه دستاوردهای کارآفرینان دیده شد که رهبر انقلاب هم به این موضوع اشاره کرده و می گویند" ستاد اجرایی فرمان امام بخش خصوصی نیست" و از وزیر نفت می خواهد تا طرح های کلان نفتی را به بخش خصوصی واقعی واگذار کند.
یا در قسمتی دیگر بخش خصوصی تولید کننده تجهیزات پزشکی در کشور، از فعالیت هلال احمر در بازار این تجهیزات گلایه می کنند و می گویند: ما در کرونا کشور را با تولیداتمان مدیریت کردیم حالا در بازارمان با بخش دولتی رقابت می کنیم و بازارمان بهم می ریزد.
آقای پزشکی، تولید کننده تجهیزات پزشکی در گفت و گو با خبرگزاری صدا و سیما، می گوید: من بخش خصوصی که چندسالی است بازارمان رونق گرفته برای این که در مزایده ای شرکت کنیم و از بخش دولتی جلو بزنیم مجبور به کاهش قیمت می شویم. چرا بخش خصوصی باید با بخش های دولتی و عمومی در یک مزایده شرکت کند؟ ما توانمندی لازم برای تولید و تامین بازار تجهیزات پزشکی را داریم اما دولتی ها با امکانات بیشتر و دسترسی های ویژه، بخش خصوصی را ناامید می کنند.
موضوعی که این عضو اتاق بازرگانی به آن اشاره کرد یعنی فروش کالا یا خدمت به دولت توسط بخش خصوصی، صحبت مشترک او با رئیس سازمان برنامه و بودجه است. آقای منظور که در نخستین روز سال 1403 با خبرگزاری صدا و سیما گفتگو کرد. چند مثال برای این نوع مشارکت بیان کرد.
به گفته آقای منظور، اکثر نیروگاه ها و آزادراه هایی که به تازگی در کشور افتتاح شده، با روش مشارکت عمومی خصوصی بوده است. یعنی یک بخش خصوصی با گرفتن تسهیلات و یا خط اعتباری خارجی توانسته طرحی مثل نیروگاه یا آزادراه را بسازد و طبق توافقی، از سود بعد از به جریان افتادن آن طرح ها استفاده کند. دولت دیگر نباید خودش بسازد و خودش بهره ببرد بلکه باید با بخش خصوصی همکاری کرده و محصولات تولید شده از بخش خصوصی را برای تنظیم بازارهایش خریداری کند.
این گفته آقای منظور یکی از بندهای مهم برنامه هفتم است. 3 بند با چندین الحاقیه که واگذاری سهام دولت در شرکت های دولتی به بخش خصوصی و مشارکت مردم در تکمیل طرح های نیمه تمام و استفاده از توان مردم در رشد اقتصادی را در خود جای داده است.
برنامه هفتم بخش های مختلفی را برای مشارکت عمومی و خصوصی مشخص می کند تا دولت ها دست از ایفای نقش در بازارها برداشته و برای جهش تولید از بازوی بخش خصوصی استفاده کنند. موضوعی که هر ساله رهبر انقلاب آن را بازگو کرده بودند و این بار جدی تر، آن را هدفی برای کل کشور در سال 1403 بیان کردند.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1128106/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

داستانی عالی که هیچ کس باورش نمی‌کرد

حمله زمینی روسیه به «خارکیف» اوکراین

شکار پهپاد صهیونیستی«اسکای لارک» توسط سرایاالقدس

وزیر شهرسازی دچار فراموشی آماری شد؟

بلاتکلیفی وارثان سهام عدالت متوفیان پایان یافت

امام جمعه رشت : نیمی از زنان در اروپا مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند/ ایران تنها کشور رعایت کننده حقوق زنان است

ضرورت تقنین قوانین مناسب به منظور تغییر شرایط اقتصادی روز

دفاع نوه ماندلا از معترضان طرفدار فلسطین

پاسخ بانک مرکزی به همتی؛ مدام فرافکنی با ادعاهای مغرضانه

مالیات 6 میلیاردی برای صاحبه‌خانه‌ها در راه است

انتقادات اقتصادی مکارم شیرازی خطاب به رئیسی؛ راهکاری بیابید

واکنش بورل به تصمیم اروپایی‌ها برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین

زمین خواری 250 میلیاردی در خرم آباد

کلید حل مشکلات اقتصادی حضور مردم است

قطع روابط اقتصادی ترکیه با اسراییل از دستاوردهای مقاومت است

کشور ما به وعده صادق اقتصادی نیازمند است

حق انتقاد از معلمان را به رسمیت بشناسید

شهادت 2 لبنانی در حمله پهپادی اشغالگران در مرز

حمله به خودی محافظه کاران انگلیس

بن‌بست واردات خودروی کارکرده

سازمان تامین اجتماعی جیب این افراد را پر کرد

منابع درآمدی حوزه گردشگری مغفول مانده است

دولت سیزدهم با فساد در تمام لایه‌ها مبارزه می‌کند

کنایه ویژه اقتصادی یک هنرمند ایرانی به وضع و اوضاع ما | تصویر

روایت وبسایت آمریکایی از «بدترین متحد واشنگتن»

اختلاف نظر مقامات ارشد رژیم صهیونیستی بر سر حمله به رفح

شکار پهپاد صهیونیستی «اسکای لارک» توسط سرایاالقدس

نیازمند الگوی تعالی برای تعلیم و تربیت دختران در جامعه هستیم

ایران تنها کشور رعایت کننده حقوق زنان است

ترکیه ادعای اسرائیل درباره برداشتن تحریم تجاری را رد کرد

آخرین وضعیت همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری در سال 1403

قیمت عجیب خانه‌های کم‌متراژ در تهران؛ با یک میلیارد تومان کجا می‌توان خانه خرید؟

بدهی 44 هزار میلیارد تومانی آموزش‌و‌پرورش به فرهنگیان

مراسم چهل و سومین سالگرد شهادت خلبان شهید شیرودی در کرمانشاه برگزار شد

کاهش تورم نقطه به نقطه در فروردین 1403

ارزش صادرات فناورانه به 2 میلیارد دلار رسید

نظام مسائل مشارکت مردم در جهش تولید

کاخ سفید: آمریکا از حملات اسرائیل علیه حماس حمایت می‌کند

گلایه های اقتصادی مراجع تقلید در دیدار مستقیم با رئیسی /معیشت مردم در سختی بسیار است /هرجا قدم می‌گذاریم، مردم از گرانی می گویند

سورپرایز اکتبر ایران برای بایدن

اساتید دانشگاه نیویورک خواستار آزادی دانشجویان بازداشتی شدند

هدف دانشگاه آزاد از مدارس سما اقتصادی نیست

وضعیت اقتصادی کشور رو به بهبود است

مسؤولان اقدام موثر و فوری برای مشکلات اقتصادی داشته باشند

وعده وعید ترامپ به مدیران نفتی

آلمان از آمریکا موشک انداز هیمارس برای اوکراین می‌خرد

مشارکت 50 فعال مسجدی قروه در کارگاه کارآفرینی «همت در مسجد»

تجمع مجدد دانشجویان دانشگاه جورج واشنگتن علی رغم تهدیدات پلیس

مانور روسیه و بلاروس با تسلیحات هسته‌ای غیراستراتژیک

پیش‌بینی جدید درباره قیمت خودرو در روزهای آینده؛ الان خودرو بخریم یا نخریم؟