ایرانیان جهان

آخرين مطالب

دوراهی قالیباف برای رسیدن به صندلی ریاست خواندنی ها

دوراهی قالیباف برای رسیدن به صندلی ریاست
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - آرمان امروز /متن پیش رو در آرمان امروز منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
اگر بخواهیم به تجریبات «محمدباقر قالیباف» پیش از اینکه به صندلی ریاست مجلس برسد نگاهی بیندازیم می‌بینیم که هیچ خطری جایگاهش را تهدید نمی‌کرد و حتی در طول 12 سال شهرداری تهران هم حاشیه‌های به‌وجود آمده نتوانست او را کنار بزند ولی حال در آستانه آغاز به کار مجلس دوازدهم می‌بینیم که بر سر یک دوراهی قرار دارد چون برای تکرار ریاست خود یا باید بار دیگر با تندروهای پایداری، شریان و … ائتلاف کند و سهم‌خواهی آنها را بپذیرد و یا به امید آرای نمانیده‌های اصلاح‌طلب، اعتدالی و مستقل وارد انتخابات ریاست مجلس شود. در سوی دیگر برخی از تحلیلگران سیاسی معتقدند قالیباف حتی به قیمت سهم دادن‌های سنگین با تندروها برسر میز مذاکره خواهد نشست ولی این در حالی است که اصولگراهای افراطی حالا خودشان چند مدعی برای ریاست مجلس دارند که در ادامه این گزارش به آن اشاره خواهیم کرد. در تنهایت او باید از میان دو گزینه « ریاست مجلس» یا «یک نمانیده ساده» یکی را انتخاب کند.
نامزدهای احتمالی ریاست مجلس دوازدهم
قالیباف البته برای تصدی کرسی ریاست مجلس رقبایی دارد و در حال حاضر اسامی متعددی برای ریاست مجلس شنیده می‌شوند، در کنار او و از میان نمایندگان کنونی «مجتبی ذوالنوری»، نایب رییس دوم فعلی مجلس در حال رایزنی برای ایجاد شانس و رقابت بر سر کرسی ریاست است و از سوی دیگر اسامی نمایندگانی مانند «علی نیکزاد»، «مرتضی آقاتهرانی»، «حمیدرضا حاجی بابایی» و «سید شمس‌الدین حسینی» شنیده می‌شود. همچنین از میان نمایندگان جدیدالورود اسم «منوچهر متکی» و «حمید رسایی» بیش از سایر دیگران مطرح شده که این آخری به نوعی پرچمدار انتقاد و مخالفت با قالیباف در سال‌های اخیر بوده است.
ائتلاف با پایداری در ازای واگذاری کرسی‌های هیات رییسه
هر چند پیش از انتخابات بسیاری از جدایی قالیباف و پایداری حرف می‌زدند ولی در نهایت برای 11 اسفند لیست مشترکی دادند ولی حالا بحث بر سر سهم‌خواهی از هیات رییسه است. «مهدی باقری»، نماینده زنجان در مجلس و عضو شورای مرکزی جبهه پایداری در گفت‌وگو با ایلنا درخصوص انتخابات هیات رییسه مجلس گفت: «به نظر من رییس مجلس قوی بوده اما اعضای هیات رییسه با قدرت برخورد نکردند که رییس متهم به این شده که مثلا تک روی می‌کرد. به عقیده بنده اگر به آن میزانی که رییس وقت می‌گذاشت، سایر عزیزان هم وقت می‌گذاشتند با جدیت و بدون تعارفات سیاسی برخورد می‌کردند همان جدیتی که رییس مجلس داشت اگر سایر اعضای هیات رییسه هم داشتند، کارها بهتر پیش می‌رفت. به نظرم پیش از آنکه ایراد را به رییس مجلس بگیریم باید به اعضای هیات رییسه بگیریم. نه به معنای اینکه کار نکردند، بلکه با تعارف کار کردند. خیلی از موضوعاتی بود که باید در دستورکار قرار می‌گرفت که هیات رییسه آن ها را در برنامه دستور قرار نداد.»
در واقع از این سخنان اینطور به‌نظر می‌رسد که احتمال دیگری که برای انتخابات هیات رییسه آتی وجود دارد این است که جبهه پایداری در ائتلاف با قالیباف به‌ازای واگذاری کرسی ریاست به وی بیشترین سهم را از هیات رییسه مجلس کسب کند تا به قول این نماینده عضو پایداری هیات رییسه با کار بدون تعارف و با جدیت روند کار هیات رییسه مجلس را آنگونه که مطلوب این گروه سیاسی است، هدایت کند و قالیباف عملاً به ریاستی فرمایشی و نمایشی دست پیدا کند و مجری نظرات هیات رییسه یکپارچه پایداریچی خود خواهد شد. با این حال رایزنی‌ها درخصوص شکل‌گیری فراکسیون های مجلس آتی و انتخابات هیات رییسه و تبادل امتیازات همچنان در جریان است و باید منتظر ماند تا مشخص شود کدام فرد یا گروه موفق خواهد در این رقابت سهم بیشتری کسب کند.
اعتدالی‌ها و اصلاح‌طلبان تعیین کننده‌ هستند
«مجید نصیرپور»، نماینده شهروندان سراب در مجلس دوازدهم در پاسخ به این سوال که به‌عنوان یکی از منتخبین مجلس دوازدهم، آیا اظهارات تند برخی منتخبین در انتخاب شما برای ریاست مجلس موثر خواهد بود؟ به «خبرآنلاین» می‌گوید: «مذکرات صورت می‌گیرد و پیشنهادات افراد مختلف با دیدگاه‌های مختلف مطرح می‌شود. لذا به‌نظر می‌رسد یک 3 قطبی در جریان انتخاب رییس مجلس شکل خواهد گرفت، در این میان افراد مستقل که درگیر منازعات 2 جریان اصولگرای مجلس نخواهند بود، می‌توانند نقش‌آفرین باشند و فردی که بتواند این فضا را مدیریت کند و آرای دوستان مستقل را به سبد آرای خود اضافه کند، می‌تواند برای آینده مجلس برنامه‌های بهتری داشته باشد. البته فردی می‌تواند این اقدام را انجام دهد که از مشی میانه‌روی برخوردار باشد.» او در همین مورد و در پاسخ به این شوال که در حال حاضر زمزمه‌هایی درباره رایزنی قالیباف با سایر منتخبین در مورد ریاست مجلس مطرح است، آیا شما از جزئیات این رایزنی‌ها مطلع هستید؟ ادامه می‌‌دهد: «بنده باتوجه به شناختی که از ساز و کار مجلس دارم، رایزنی افراد برای ریاست مجلس امری مرسوم است. در حقیقت همه افرادی که برنامه‌ای برای ریاست مجلس دارند، در فضای بین انتخابات و جابجایی مجلس این فعالیت را آغاز می‌کنند و حتی بعضاً قبل از انتخابات این درگیری‌ها برای ریاست مجلس اتفاق می‌افتد، بنابراین رایج و مرسوم است و نه تنها هیچ اشکالی وجود ندارد بلکه ضرورت است که تا زمان باقی مانده برای افتتاح مجلس آینده، کارها به نحوی ساماندهی شود که بعد از آغاز مجلس با چالش کمتر و صرف زمان کمتری این اقدامات را انجام دهیم و مجلس بلافاصله به محتوای اصلی خود ورود پیدا کند.»

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1129438/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عملیات‌های شگفت‌آور مقاومت فلسطین طی 24 ساعت گذشته

اوکراین کم آورد

وزیر خارجه آمریکا: حمله رفح تاثیر منفی داشته است

حمله شهرک‌نشینان صهیونیست به کاروان کمک‌های بشردوستانه برای غزه

بلینکن: آمریکا حملات اوکراین به خاک روسیه را تشویق نمی‌کند

واکنش «بایدن» و «پوتین» به ترور نخست‌وزیر اسلواکی

بالن جاسوسی آمریکا در سوریه سقوط کرد

اولین فیلم از مردی که نخست وزیر اسلواکی را ترور کرد

چرا به دفتر رهبر انقلاب نسبت خلاف می‌دهید؟

سرمایه‌گذاری در استان بوشهر تسهیل شد/ افزایش اعتبار استعلام‌ها

شریعتمداری: چرا به دفتر رهبر انقلاب نسبت خلاف می‌دهید؟

330 واحد راکد آذربایجان غربی به چرخه تولید بازگشت

تلاش گسترده‌ای برای رفع مشکلات اقتصادی کشور در حال انجام است

دانشگاه‌ها برای افزایش بهره‌وری به میدان بیایند

نورمحمدی:به الگوی رشد همه جانبه نیازمندیم​/ ازوجی:بهار جمعیتی ایران گل داد، اما به میوه تبدیل نشد/رجب پور: با کاهش تنش خارجی، از این وضعیت استثنایی خارج شویم/مومنی:برخی حکومتگران ترجیح می‌دهند به نام برنامه‌ریزی ادا درآورند/عرب مازار:جامعه آگاهی پیداکرده

سهم 2.8 درصدی افزایش بهره‌وری در رشد اقتصادی ناشی از برنامه هفتم

تاریکخانه طلایی

چایی که دم کشید

دریاچه ارومیه نجات یافت؟

لحظه‌ی انتقال نخست‌ وزیر اسلواکی بلافاصله بعد از اصابت گلوله به وی

بی اعتمادی عمیق بین دولت بایدن و نتانیاهو

اردوغان: می‌دانیم طراحان کودتا چه کسانی هستند

ایرلند کشور فلسطین را تا پایان ماه مه به رسمیت می‌شناسد

دلار تا 52 هزار تومان پایین می‌آید؟

دیپلماسی اقتصادی مبتنی بر جوامع محلی حلقه مفقوده توسعه دریا محور

اتاق بازرگانی کرمان و صندوق توسعه ملی تفاهم نامه همکاری امضا کردند

صادرات مس ایران دچار خفقان شده است/ شورای عالی سرمایه گذاری در کشور تشکیل شود

موانع سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برطرف شود

قالیباف یک گام تا تداوم ریاست

شفافیت سیستماتیک نیست؛ روایت صادقی از «وزیر سابق جهاد کشاورزی»

نامه روحانی یک سند تاریخی است

هشدار اردوغان: اسرائیلی‌ها به سرزمین آناتولی هم چشم طمع دارند!

رویارویی تاریخی دو رقیب؛ بایدن و ترامپ هفتم تیرماه با یکدیگر مناظره می‌کنند

تلگراف: حوثی‌ها ارتش آمریکا را شکست دادند

حزب‌الله چگونه بالن جاسوسی اسرائیل را سرنگون کرد؟

ویدئوی لحظه‌ی شلیک به سمت نخست وزیر اسلواکی

درخواست آمریکا از اعراب برای مشارکت در کنترل غزه بعد از جنگ

حماس شایعات رسانه‌ای درباره توطئه علیه اردن را تکذیب کرد

160 میلیارد دلار صندوق توسعه ملی چگونه هزینه شد؟

نخستین رویداد بین‌المللی همتایابی در قشم

حمایت تمام قد از فعالان اقتصادی و بازار سرمایه در بودجه 1403

جهش تولید در گرو حمایت از مشاغل کوچک مقیاس

آیا امپراتوری دریایی ایران در حال شکل گیری است؟!

بازار ارز توافقی برای صادرکنندگان بخش خصوصی راه اندازی می شود

روزنامه اصولگرا: هدف «سعید محمد» از فعالیت‌های اخیرش چیست؟

عادل، گزارشگر اختصاصی من است

وزرای دبش

برخورد بوئینگ شخصی ترامپ با یک جت در فرودگاه فلوریدا

گشت‌زنی 45 جنگنده چین در اطراف تایوان

آخرین قیمت مرغ و تخم مرغ اعلام شد