ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سرمقاله حمایت/ راه حل مشکلات اقتصادی اخبار ایران

سرمقاله حمایت/ راه حل مشکلات اقتصادی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - حمایت / « راه حل مشکلات اقتصادی » عنوان سرمقاله روزنامه حمایت نوشته محمد صالح جوکار است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
گلایه اخیر رهبر معظم انقلاب از مشکلات معیشتی و فشارهایی که گرانی و تورم بر مردم وارد آورده حاکی از آن است که علیرغم برخی ادعاها، این معضل همچنان باقی است و اقدام چشمگیر و در خوری برای رفع آن به عمل نیامده است. حتی اظهاراتی از طرف برخی مقامات شنیده می‌شود که گویا عن‌قریب همه تحریم‌ها لغو شده و روزگار آسایش فرامی‌رسد! این در حالی است که بعضی از مسئولان فعلی زمانی که هنوز صاحب‌منصب نشده بودند، در انتقاد از اوضاع گذشته تأکید می‌کردند که حداکثر 30 درصد از مشکلات با تحریم‌ها مرتبط است و الباقی، ارتباط مستقیمی با سوء مدیریت دارد.
نه صرفاً به جهت تحلیل‌ها، بلکه از منظر عملکردها نیز قطعی است که عمده گرفتاری‌های اقتصادی کشور، داخلی است و کسانی که فرافکنی را در دستور کار قرار داده‌اند، عمدتاً برای لاپوشانی و مخفی نگه‌داشتن ضعف‌های خود به این سیاست روی آورده‌اند. عدم نظارت‌ها و چالش‌های مدیریتی به‌عنوان نمونه باعث شده اجناس و ارزاق در فروشگاه‌ها فراوان باشد ولی قیمت‌ها در افزایش، هر روز از یکدیگر سبقت بگیرند.
بنابراین، تکلیف ما یک‌بار برای همیشه باید با تحریم‌ها مشخص و معلوم شود و از هیچ مسئولی نپذیریم که برای توجیه عملکردش، زیر سایه فشارهای خارجی پناه بگیرد. اصلاً فرض را بر این بگیریم که طرف‌های غربی طبق یک نقشه راه کاملاً مشخص و مدون، تضمین بدهند که تحریم‌ها را طی یک مدت‌زمان مشخص برمی‌دارند؛ وثیقه هم بگذارند و ضمانت اجرایی قرص محکمی نیز به ایران بدهند. با همه این قول و قرارها، چه اعتباری وجود دارد که با اندک بهانه‌ای، دوباره به خانه اول بازنگردند و تحریم روی تحریم نگذارند؟
جدای از تحلیل‌های سیاسی که بازنگری در مناسبات دیپلماتیک را در صورت وجود چنین پیشینه‌ای ضروری می‌سازد، آموزه‌های دینی نیز بر اجتناب از مراودات پرخطر این‌چنینی به جهت مراعات کیاست مؤمنانه تأکید دارد. بنابراین از منظر سیاسی نیاز داریم تا سیاست‌های اقتصادی با فرض برقراری تحریم‌ها به‌پیش رود و بنا بر خنثی‌سازی فشارها باشد نه رفع آن‌ها.
این بدان معنا نیست که فکری برای رفع تحریم‌ها نکنیم. اگر این‌طور بود که سیاست قطعی نظام درباره لزوم رفع تحریم‌ها به‌منظور بازگشت ایران به تعهدات برجامی به اطلاع طرف‌های غربی نمی‌رسید. سیاست نظام، یک‌سویه نیست بلکه منعطف بوده و تلفیقی از درون‌زایی و برون‌نگری است؛ یعنی همان چیزی که در سرفصل سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مورد تأکید قرارگرفته است. اما برخی فقط یک شق قضیه را در نظر دارند و گویی ایران، سرزمینی برهوت و بی‌آب‌وعلف، بدون امکانات و نیروی انسانی است و راهی جز چرخش قلم غرب و گوشه نگاه آن‌ها وجود ندارد.
از قضا دشمن نیز طرفدار چنین نگاهی است و آن را مترقی، پیش رو و منطبق با نیازهای روز می‌داند. در پرتو این نگاه، اقتصاد شرطی شده و به گروگان گرفته می‌شود، بیکاری افزایش پیدا می‌کند، نرخ اجناس و ارزاق هر روز افزایش می‌یابد درحالی‌که درآمدها در جا می‌زنند و درنهایت مردم به جهت شدت مشکلات معیشتی از نظام مأیوس می‌شوند.
بر این مبنا در مواجهه با مسائل اقتصادی، دو رویکرد قابل اعمال است. برخی راه برون‌رفت را عقب‌نشینی از اصول و خطوط قرمز می‌دانند و معتقدند ارزش‌های انقلابی موجب بی‌اعتمادی جهان به ایران شده! این در حالی است که افزون بر مبانی اعتقادی، تجربه بیش از چهار دهه انقلاب نیز چنین توهمی را مردود می‌داند. آمریکا و چند کشور اروپایی اولاً همه جهان نیستند و ثانیاً ایران جز با آمریکا و رژیم صهیونیستی، با همه کشورها مراوده دارد اما زیر بار تحمیل شرایط ظالمانه نمی‌رود؛ همان‌گونه که هیچ کشور آزاد و مستقل دیگری هم جز این رفتار نمی‌کند.
رویکرد دوم اما عقلانیت را با عقب‌نشینی و محافظه‌کاری برابر نمی‌داند و ترکیبی از شجاعت، عزم جهادی و تدبیر را برای از پیش برداشتن مشکلات در میدان عمل بکار می‌بندد. برخی خود را اهل تعقل و عقلانیت می‌دانند اما وقتی پای اقدام و عمل به میان می‌آید، ملاحظه‌کاری دست و پای آن‌ها را می‌بندد. بعضی نیز اهل عمل هستند ولی از پشتوانه نخبگانی بی‌بهره‌اند و نمی‌توانند منشاء اثر واقع شوند. ترکیب این دو خصیصه، نسخه شفابخش و الگویی است عالمانه و مجاهدانه.
نکته اینجاست که گروهی در برابر این نگاه گارد می‌گیرند و آن را مترادف با کار بدون برنامه‌ریزی می‌دانند. علاوه بر این، شاید گمان می‌کنند که این توصیه، سیاسی‌کاری است، حال آنکه بحث مسائل معیشتی مردم مطرح است و هر حزب و جناحی که غیر از این عمل کند، جایگاه خود را در میان عموم ملت از دست می‌دهد. تابلو و پرچم مهم نیست، عمده، عملکرد و عیار خدمتگزاری در کنار التزام سفت و سخت به آرمان‌های انقلاب است که زیر ذره‌بین مردم قرار دارد.
در مقطعی، مسئولانی بودند که کارنامه درخشانی در خدمتگزاری به مردم و کم کردن فشارهای اقتصادی داشتند و موردتوجه و تحسین جامعه قرار گرفتند ولی به‌تدریج از ارزش‌ها فاصله گرفته و هر چه تباعد بیشتری به خرج دادند، به همان مقدار هم از محبوبیتشان کاسته شد. این موضوع ثابت می‌کند که مردم با کسی عقد اخوت نبسته‌اند و عیار شعارها را با مواضع اعمالی می‌سنجند. بنابراین، مدل سیاست ورزی که این روزها از نان شب واجب‌تر است، مدل جهادی و کار بی‌وقفه شبانه‌روزی، تقید بدون رودربایستی و ریاکارانه به امهات نظام و بی‌توجهی به عکس‌العمل‌های خارجی است.
و بالاخره اینکه نگاهی به قله‌های انقلاب، شبیه مدل جهادی حاج قاسم که توانست جمهوری اسلامی را در مصاف با استکبار به پیروزی برساند و همچنین اعتلای کشور در عرصه‌های علمی و فناوری‌های پیشرفته، تردیدی باقی نمی‌گذارد که گزینه‌ای از این کارآمدتر پیش روی کشور وجود ندارد. به تعبیر رهبر حکیم انقلاب؛ «با تنبلی، با بی‌حالی، کم‌انگیزگی، مسئله اقتصاد کشور حل نخواهد شد. کار جهادی باید انجام بگیرد، مدیریت‌های جهادی باید بر مسائل اقتصادی کشور احاطه داشته باشند.» (1 فروردین 98)

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/230269/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

پالس‌های چراغ خاموش آمریکا

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

سرنوشت دلارهای نفتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه؛ در این یک فقره حق با بهروز افخمی بود!

فرمانده‌ای که روح نبرد را در کرانه‌ باختری دمید

آقای ذوالنوری ممنون

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اعتراض به جنگ غزه استعفا داد

ادعای آمریکا: ساخت اسکله کمک‌رسانی به غزه آغاز شد

ارتش یمن بار دیگر «ایلات» را هدف گرفت

بازداشت 100 دانشجو در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی

عربستان میزبان مذاکرات چندجانبه درباره آینده غزه

اعتراضات ضد اسرائیلی در سراسر آمریکا ادامه دارد

قرارداد 6میلیارد دلاری تسلیحات و تجهیزات آمریکا برای اوکراین

پیشنهاد رژیم صهیونیستی برای انصراف از حمله به رفح در ازای توافق با حماس

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

بمباران دوباره امدادگران غزه با شهادت 8نفر

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

علت گرانی شدید قیمت پیاز

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

دولت توانسته بخش قابل توجهی از اهداف خود برای رفع ناترازی‌ها و مشکلات اقتصادی را محقق کند

️اقتصاد باید بر پایه مشارکت مردم باشد

وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند

در همایش ملی مناطق آزاد چه گذشت؟/ قشم و کیش برترین در حوزه اقتصاد

همکاری اقتصادی خراسان رضوی و هرات افغانستان

قشم به عنوان منطقه آزاد برتر در حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری انتخاب شد

مخبر: مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند

پیری جمعیت نشاط اقتصادی و اجتماعی را کاهش می‌دهد

قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست

تعهد پاکستان برای اجرایی کردن خط لوله صلح/ پارادایم جدید از قدرت اقتصادی ایران در آسیا

مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند

ساماندهی فضای کسب و کار؛ جهش تولید و صنعت در استان اردبیل

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

العربیه: مصر به اسرائیل پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات در مقابل تعلیق عملیات رفح را داد

هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

کشف 3 هزار لیتر سوخت قاچاق از 10 خودرو

نجات روسیه با اقتصاد موازی