ایرانیان جهان

آخرين مطالب

آغاز پایان ژنرال؟ قاره آفریقا

آغاز پایان ژنرال؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
هنگامی که شاعری در یک راهپیمایی تحت حمایت دولت این هفته در «مرسی مطروح»، شهری در سواحل دریای مدیترانه مصر روی صحنه رفت، آهنگ‌هایی در ستایش ارتش مصر به صدا درآمد و بنرهایی با چهره رئیس‌جمهور عبدالفتاح السیسی به اهتزاز درآمد. معمولا شاعر در عروسی‌ها اجرا می‌کند. این‌بار، او در حال ادای احترام به رئیس‌جمهور بود که ساعاتی قبل با هیاهوی زیادی اعلام کرده بود که برای سومین‌بار در انتخابات ریاست‌جمهوری دسامبر نامزد خواهد شد؛ رایی که با وجود محبوبیت به‌شدت رو به افولش مطمئنا او را پیروز خواهد کرد.
«ویویان یی» در گزارش 5اکتبر در نیویورک‌تایمز نوشت، پس از یک دهه دستگیری منتقدان، بستن دهان رسانه‌ها و خفه کردن اعتراضات، السیسی راه زیادی برای جبران حمایت ضعیف از خود دارد. در آستانه مهلت 14اکتبر برای آماده شدن در رای گیری، مقامات از تاکتیک های اجبار استفاده کرده‌اند که شامل دستگیری و ضرب و شتم حامیان محبوب‌ترین رقیب السیسی قبل از ارائه تاییدیه‌های مورد نیاز او برای ورود رسمی به رقابت می شود.دولت همچنین تظاهراتی را در سراسر مصر برای تقویت کمپین السیسی ترتیب داده است. با این حال، در «مرصع مطروح»، بر اساس ویدئوهای منتشرشده در رسانه‌های اجتماعی و به گفته یک صاحب مغازه محلی که تظاهرات را دیده بود، جشن برنامه‌ریزی‌شده - پر از مقامات محلی و آنچه گروه‌های حقوقی می‌گویند اتوبوس‌های حامل مصری‌ها برای این مناسبت بود- به سرعت از مسیر خارج شد.
این مغازه‌دار که خواست نامش فاش نشود، گفت: مردان جوان شروع به پرتاب بطری‌های پلاستیکی آب به سمت شاعر روی صحنه کردند و فریاد زدند: «برو سیسی.» برخی از آنها به صحنه رفتند تا ماموران امنیتی آنها را تعقیب کنند. ویدئوها نشان می داد که معترضان بنرها را پاره می‌کنند و آنها را به آتش می‌کشند. برخی از مردان جوان که در خیابان‌های فرعی پراکنده شدند، نام احمد الطنطاوی، معروف‌ترین رقیب السیسی را سر دادند. برخی دیگر از جمعیت معترضان که تعدادشان به صدها نفر می‌رسد، شعار معروف انقلاب بهار عربی2011 مصر را فریاد می‌زدند: «الشعب یرید اسقاط النظام: مردم خواهان سقوط رژیم هستند.»
هنگامی که این سخنان در سال2011 در شهرهای مصر پیچید، رئیس‌جمهور این کشور مجبور به کناره‌گیری شد. مصری‌ها در یک انتخابات دموکراتیک رای داده و یک رئیس‌جمهور اسلام‌گرا را به قدرت رساندند، پیش از آنکه السیسی، ژنرال سابق مورد حمایت ارتش، قدرت را در سال‌2013 به‌دست آورد. از آن زمان همه چیز به السیسی ختم می‌شده است. در سال2014، او با کسب 97درصد آرای رسمی، با موجی از تحسین به پیروزی رسید. در سال2018، زمانی که همه رقبای جدی دستگیر یا ترسانده شدند که از شرکت در انتخابات کنار بکشند، او با کاهش حمایت اما در عین حال با 97درصد از کل آرا دوباره انتخاب شد. در سال2019، یک همه‌پرسی قانون اساسی باعث شد تا او تا سال2030 در قدرت بماند و به او این حق را داد که برای سومین دوره طولانی‌مدت در انتخاباتی که ابتدا انتظار می‌رفت سال آینده برگزار شود، نامزد شود.
اما دولت هفته گذشته اعلام کرد که رای‌گیری در عوض در ماه دسامبر آغاز خواهد شد؛ اقدامی که به گفته تحلیلگران سیاسی و دیپلمات‌ها نشان‌دهنده فشارها بر تلاش مجدد السیسی برای انتخاب مجدد است که نزدیک به دو سال است که به بحرانی تبدیل شده که مصر را تحت فشار و اقتصادش را رو به سقوط آزاد قرار داده است. با وجود وعده‌های فراوان، اما مصر نشانه‌های کمی از انجام تغییرات جدی را نشان می‌دهد که کارشناسان می‌گویند برای اصلاح اقتصاد آن لازم است. السیسی احتمالا در ماه دسامبر فقط برای ریاست بر کشوری که پولی برای پرداخت بدهی هایش یا برای واردات اولیه ندارد، پیروز می شود؛ وضعیتی که به گفته تحلیلگران می تواند به زودی قدرت او را تهدید کند.
«ماجد مندور»، تحلیلگر سیاسی مصری که کتابی درباره دوران ریاست‌جمهوری السیسی نوشته است، گفت: «این انتخابات آینده پایان نیست، اما ممکن است آغاز پایان باشد.» حتی صداهای طرفدار دولت هم هشدار داده‌اند که در صورت عدم بهبود شرایط، مصر با عواقب وخیم و ناآرامی اجتماعی روبه‌رو خواهد شد. دو کاهش قبلی در ارزش پول، ارزش پوند را از مارس2022 به نصف کاهش داده است، آن هم پس از آنکه سرمایه‌گذاران خارجی در پی حمله روسیه به اوکراین، وحشت‌زده مصر را ترک کردند و مصر را با دلارهای کمی برای پوشش گندم و سوخت وارداتی گران قیمت رها کردند.
تورم بارها و بارها به بالاترین حد خود یعنی بیش از 30درصد رسیده است و طبقه مرفه را مجبور کرده که فرزندان خود را به مدارس ارزان‌تر منتقل کنند و گوشت را کنار بگذارند (امری که تقریبا هرگز قبل از آن دیده نشده بود) و فقرا را در بسیاری موارد مجبور به حذف وعده‌های غذایی کرده است. اگرچه اقتصاددانان می‌گویند ضعف‌های اقتصادی اساسی مصر و بدهی‌های عظیم، علل واقعی بحران و عوامل خارجی تنها محرک آن هستند، اما السیسی جنگ در اوکراین را چندان مقصر نمی‌داند. او همچنین درد را در مقایسه با دستاوردهای دوران تصدی خود ناچیز تلقی کرده است. وی روز دوشنبه هنگام اعلام کاندیداتوری خود گفت: «به خدای متعال قسم اگر بهای سعادت و پیشرفت یک ملت این است که نخورد و ننوشد، ما نه می‌خوریم و نه می‌آشامیم.»

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1071303/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شروط استرالیا برای اعطای روادید تحصیلی دشوارتر شد

وقوع انفجار در مرکز ولایت بدخشان

«جان سوینی» وزیر اول اسکاتلند شد

ادای سوگند اعضای گارد حفاظت از پاپ

فرار 300 هزار نظامی اوکراینی از جنگ با روسیه

ماجرای رسوب هزار دستگاه ماشین‌آلات راه‌سازی در بندرعباس

ناگفته هایی از مالیات عایدی طلا

ریزش 12 هزار واحدی شاخص بورس

معاون رئیس جمهور: پلتفرم‌های ایرانی مجاز به انتشار دیتای کاربران بدون حکم قضایی نیستند

فروش 319 کیلو شمش طلا در مرکز مبادله

اکران مستند سینمایی "چهره پرداز" در سینما لبخند کیش

بخش خصوصی به "کیش" امید بسته است/ سادات نجفی: جزیره کیش می تواند نقش موثری در صنعت پخش ایفا کند

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «جوینی»

عیادت جمعی از تشکل‌های شاهد و ایثارگر  با بانوان جامعه ایثارگری در بیمارستان ساسان

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان معظم «شیخ شعبانی»

وضعیت فعلی ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر مطلوب نیست

هشدار ریزش مشارکت نیروی کار ایران تا 1407

حمایت از کارآفرینان و بخش خصوصی استان برای تحقق جهش تولید

بهادری جهرمی: دولت در حوزه تسهیلات تکلیفی با کسی شوخی ندارد

فصل جدید تجارت با همسایه غربی

طلافروشان، معترضان همیشگی شفافیت

سرمایه گذاری در حوزه‌ گندم‌ به یک فرهنگ اقتصادی در کردستان تبدیل شود

همکاری ایران و مجارستان در حوزه فرهنگ و هنر

سرکشی اقتصاد!

حجم صادرات و واردات افزایش داشته است

سخنگوی دولت : در دوره‌ای مشق اقتصادی ما دست چهره‌های سیاسی بود / نگاه دولت در مسائل اقتصادی، اقتصادی است و مشابه آن عزیزان سیاسی نیست

سخنگوی دولت: نگاه دولت در مسائل اقتصادی، سیاسی نیست / حجم صادرات و واردات افزایش داشته است

شش سال پس از خروج ترامپ از برجام

پیام تبریک شی به پوتین

بیانیه شدیداللحن قطر در واکنش به حمله اسرائیل

پاره‌کردن پرچم اسرائیل توسط یهودیان ضدصهیونیست

شوخی جالب یک کمدین با پلیس و وضعیت این‌روزهای دانشگاه‌های آمریکا

کشف پیکر 62 شهید در محوطه بیمارستان الشفاء

هاآرتص: عملیات رفح اسرا را برنمی‌گرداند

زارع پور: ظرفیت پهنای باند کشور حدود دو برابر شده است

توضیحات وزیر کار درباره اصلاح حقوق کارگران

وزیر نفت: تولید نفت را به بیش از 5.5 میلیون بشکه می‌رسانیم

تغییر متفاوت قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار ثابت ماند

قلب صنعت پخش در جزیره می‌تپد/ حضور بزرگان صنعت پخش در کیش

پیشگیری و مبارزه با بیماریهای منتقله پشه آئدس موضوع کمیته تخصصی بهسازی محیط شورای سلامت کیش

آغاز فصل جدید در امر تجارت و بازرگانی کیش/ مشارکت دادن صاحب‌نظران جزیره در تصمیم گیری‌ها، محور اصلی است

عیادت جمعی از تشکل‌های شاهد و ایثارگر  با بانوان ایثارگر  بستری در بیمارستان ساسان

مادر گرامی شهیدان «جوینی» به فرزندان شهیدش پیوست

خبر جدید یک نماینده مجلس در خصوص اصلاح سیاست‌های ارزی/ دولت و مجلس به توافق رسیدند؟

نگاه دولت به مسائل اقتصادی صرفا تخصصی است نه سیاسی

بهادری جهرمی: نتیجه مدیریت اقتصادیِ سیاسیون رشد 42 درصدی نقدینگی بود

نگاه دولت به مسائل اقتصادی تخصصی است نه سیاسی

رضا امیرخانی: مشکل برخی مدیران ما در حد جدول ضرب است

حمله به دانشجویان حامی فلسطین در هلند

طالبان: داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان می‌شود