ایرانیان جهان

آخرين مطالب

چرا بایدن عجله چندانی برای واکنش به کله‌شقی‌های نتانیاهو ندارد؟ خواندنی ها

چرا بایدن عجله چندانی برای واکنش به کله‌شقی‌های نتانیاهو ندارد؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - انتخاب / متن پیش رو در «انتخاب» منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست.
برای اسرائیل باید روشن باشد که وقتی حمایت چاک شومر را از دست می‌دهد، یعنی حمایت کل آمریکا را از دست داده است. با این حساب، همچنان به نظر می‌رسد که دولت بایدن تا حدودی نسبت به اقدامات اخیر دولت نیانیاهو بی تفاوت است و عجله چندانی برای واکنش نشان دادن به بی توجهی، کله شقی و بی اعتنایی وی نسبت به منافع آمریکا ندارد.
هاآرتص نوشت: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و تیمش اطمینان دارند که نتانیاهو را می‌شناسند و رای دهندگان یهودی را درک می‌کنند. اما حقیقت این است که آن‌ها باید یک جلسه توجیهی جدی درباره مواضع یهودیان آمریکایی و روند‌های سیاسی این جامعه اقلیت در حضور چاک شومر، رهبر اکثریت سنا بگذرانند.

ایرانیان جهان

برای اسرائیل باید روشن باشد که وقتی حمایت چاک شومر را از دست می‌دهد، یعنی حمایت کل آمریکا را از دست داده است. با این حساب، همچنان به نظر می‌رسد که دولت بایدن تا حدودی نسبت به اقدامات اخیر دولت نیانیاهو بی تفاوت است و عجله چندانی برای واکنش نشان دادن به بی توجهی، کله شقی و بی اعتنایی وی نسبت به منافع آمریکا ندارد. تیم بایدن به آنچه از ماه نوامبر در حال رخ دادن است با صبر و طمانینه نگاه می‌کنند: نتانیاهویی که مصمم به یک زورآزمایی تمام عیار با بایدن است.
شخص رئیس جمهور آمریکا اذعان کرده که دقیقا می‌داند نتانیاهو دارد چه می‌کند. اما واکنش‌های او نشان نمی‌دهد که وی درک خود از اقدامات نتانیاهو را وارد جهت گیری و سیاست گذاری دولت خود نکرده باشد.
3 انگاره به ظاهر منطقی، اما مخدوش و نادرست رویکرد همراه با خونسردی دولت بایدن در قبال نتانیاهو را شکل می‌دهد. اولین فرض این است که آن‌ها اطمینان دارند نتانیاهو را می‌شناسند و او را درک می‌کنند. هر چه باشد، او یک سیاستمدار شناخته شده با ویژگی‌های روحی و سیاسی آشناست و به زبان انگلیسی سخن می‌گوید، هرچند با لهجه غلیظ جمهوری خواهان.
شخص بایدن بیش از 30 سال است که نتانیاهو را می‌شناسد، اما به نظر می‌رسد که درباره اسرائیلی که دیگر وجود خارجی ندارد آنچنان نوستالژیک می‌اندیشد که در حال نادیده گرفتن تجربه‌های منفی متعدد اسلاف و دوستانش، یعنی بیل کلینتون و باراک اوباما و حتی شخص خودش است.
نتانیاهو تمام حقیقت را درباره اسرائیل‌ها و جنگ غزه به بایدن نگفت. آمریکا در نهایت متوجه شد. نتایناهو یک اتحاد غیرقابل گسست را در هم شکست. بله دولت آمریکا او را می‌شناسد، اما این تصور که می‌توان از افکار او رمزگشایی کرد، انچه در پس رفتار‌های ضد و نقیض او می‌گذرد را دید، جلوی اقدامات فریبکارانه او پیش دستی کرد و دروغ هایش را برملا نمود و نهایتا او را مدیریت کرد، خیال خام و خود فریبی است. به ویژه در مقطعی که وابستگی اسرائیل به ایالات متحده در بالاترین زمان خود است. دولت بایدن نمی‌تواند چنین کاری انجام دهد. استعداد نتانیاهور در فریبکاری و دورویی بسیار فراتر از توانانیی دولت بایدن برای خواندن دست نتانیاهو است.
تردیدی نیست که دلسوزی بایدن برای اسرائیل واقعی است، اما هرچند تمایز مصنوعی بین "اسرائیل" و "نتانیاهو" از نظر سیاسی و روانشانسی منطقی به نظر می‌رسد، اما این موضوع بر سیاست عملی آمریکا تاثیری نداشته، به خصوص زمانی که بایدن از رو کردن بلوف نتانیاهو و معرفی او به عنوان دشمن ایالات متحده امتناع می‌ورزد. شناختن او یک چیز است و رو کردن دست او در بلوف‌هایی که می‌زند امری دیگر.
فرض دوم این است که حسن نیت اسرائیل دوستانه بایدن قوی و غیر قابل خدشه است و این او را در برابر هرگونه برخورد نامطلوب دولت اسرائیل واکسینه می‌کند. دولت بایدن به اشتباه تصور می‌کند که محبوبیت رئیس جمهور در اسرائیل از 7 اکتبر به این طرف یک سرمایه سیاسی است که می‌توان آن را به یک اهرم فشار سیاسی تبدیل کرد. این تصور نیز اشتباه است. محبوبیت در دنیای سیاست یک مطاع رو به زوال است و از قضا نتانیاهو نیز سخت مشغول تضعیف این محبوبیت بایدن است. در حقیقت، وی در متقاعد نمودن بسیاری از شهروندان اسرائیلی به اینکه بایدن "در حال اعمال فشار بر اسرائیل است" موفق عمل کرده است. بر پایه کدام مدرک؟ با کدام شاهد؟ نیازی نیست. کافی است این گزاره را هر روز با صدای بلند اعلام کنید تا مردم شروع به باور کردن این ادعای ساختگی کنند.
نتانیاهو از ماه اکتبر با صبر و حوصله در حال ایجاد بنیان‌های یک شکاف آشکار با رئیس جمهور آمریکا بوده است. این اقدام از پیش طراحی شده بوده و ارتباطی با اقدامات بایدن ندارد. وی بار‌ها درخواست‌های امریکا در خصوص توقف جنگ را نادیده گرفته و علنا ایده‌های آمریکایی در مورد "غزه پس از جنگ" را مورد تمسخر قرار داد. این بی توجهی و حتی تقابل با نگاه منطقه‌ای کلی بایدن محسوب می‌شد و موضع آمریکا در قبال دولت آینده فلسطینی را به واقعیتی جایگزین تبدیل می‌کند که شخص نتانیاهو در برابر تحمیل آن قهرمانانه ایستادگی می‌کند. هرگز فشاری وجود نداشته و هیچ کس در واشنگتن حتی برای ثانیه‌ای تصور نمی‌کند که یک کشور فلسطینی در این مرحله قابل اجرا باشد یا بتواند بر اسرائیل تحمیل گردد.
سومین فرض نادرست این است که بایدن، به رغم دلسوز بودن در قبال اسرائیل، باید از رویارویی با اسرائیل و نتانیاهو امتناع کند و از این طریق در سال منتهی به انتخابات دل یهودیان آمریکا را به دست بیاورد. هیچ گزاره‌ای نمی‌تواند اشتباه‌تر از این باشد. 
روند‌های رای دهی یهودیان امریکا در انتخابات ریاست جمهوری این کشور از یک الگوی ثابت پیروی کرده است: از سال 1916 تقریبا 70 درصد از یهویدیان به کاندیدا‌های دموکرات از وودرو ویلسون گرفته تا جو بایدن رای داده اند. جمعیت یهودیان آمریکا حدود 6 میلیون نفر یعنی بین 1.8 تا 2.3 درصد کل جمعیت 335 میلیونی این کشور است. از این جهت وزن رای دهندگان یهودی در انتخابات سراسری نسبتا پایین است. یهودیان آمریکا عمدتا دارای وابستگی بالایی به اتحادیه‌های تجاری هستند و از الگو‌های رای دهی شهری تبعیت می‌کنند. 
در انتخابات‌های اخیر آرای اکثریت یهودیان به سبد دموکرات‌ها ریخته شده است. بیل کلینتون در سال‌های 1992 و 1996 به ترتیب 78 و 80 درصد آرای یهودیان را به خود اختصاص داد. اوباما نیز در دو انتخابات 2008 و 2012 به ترتیب 78 و 70 درصد رای رای دهندگان یهودی را جلب کرد. هیلاری کلینتون و جو بایدن هم در دو انتخابات اخیر 75 و 70 درصد آرای یهودیان را به خود اختصاص داده اند.
اعداد و ارقام مشخص است و حکایت از یک گرایش صریح و بدون ابهام دارد. اما این اعداد یک موضوع مهم را بیان نمی‌کند: یهودیان امریکا به اسرائیل رای نمی‌دهند. نظرسنجی‌ها و تحقیقات متعددی که انجام گرفته حکایت از ان دارد که یهودیان آمریکا به موضوعاتی همچون بهداشت و درمان، حق تولید مثل زنان، اقتصاد و مقابله با جرائم رای می‌دهند. اسرائیل هرگز جزء 5 اولویت این گروه اقلیت نبوده است. از این جهت تفاوتی میان ان‌ها و هیچ گروه دیگری در آمریکا نیست، اما آن‌ها وفادارترین و ثابت قدم‌ترین سبد رای دموکرات‌ها در بین گروه‌های مختلف رای دهنده را تشکیل می‌دهند. اگر بایدن و مشاورانش به این ارقام اعتماد ندارند، باید با جری نادلر، عضو مجلس نمایندگان آمریکا و رئیس انجمن حزبی یهودیان، یا چاک شومر صحبت کنند و در خصوص مواضع و روند‌های سیاسی جامعه یهودیان آمریکا از آن‌ها مشورت بگیرند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1122152/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیازمند اجرای طرح‌های تحولی است

رئیسی: اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط است

چالش تغییر تعرفه های گمرکی برای بازرگانان و فعالان اقتصادی

هزینه5میلیونی برای هر ایرانی/بازگشتسرانه حقیقیبه سطح سال90

ضرروت ایجاد برابری بیشتر در توزیع ابزار تولید

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه، نیازمند طرح‌های تحولی است

اجرای طرحهای تحولی مقدمه جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خرد مردمی برای توسعه پیشران‌های اقتصادی کشور

پتانسیل تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

رئیس‌جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

رشد23 درصدی منابع 600 هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی

قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!

دلیل اهمیت تقویم اقتصادی فارکس

رئیس‌جمهور: ایران می‌تواند به فرآوری معادن در آفریقا کمک کند

کشف انواع کالای قاچاق به ارزش 20 میلیارد ریال در زنجان

حمایت ویژه از رفاه کارگران با تکیه بر تسهیل مسیر ساخت مسکن تک‌طبقه

سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم

طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟

منطقه آزاد ارس در ارزیابی مناطق آزاد کشور در رتبه نخست ایستاد

اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

حضور گیلان در نمایشگاه اکسپو 2024 تهران

اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، اراده طرفین بر گسترش روابط اقتصادی

برگزاری اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا نماد اراده طرفین برای گسترش روابط اقتصادی است

از اکسپو ایران 2024 چه می دانید؟​

رئیس جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

مسئولان بسترهای حضور مردم برای مشارکت در تولید را فراهم کنند

اراده ایران و کشور‌های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اعزام 11 رایزن بازرگانی به آفریقا/ خط منظم هوایی باید ایجاد شود

ایجاد خط کشتیرانی منظم به غرب آفریقا/ افزایش رایزنان بازرگانی در آفریقا

رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات سازمان همکاری اسلامی

موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه

رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا

ورود هیات تجاری و اقتصادی استان هرمزگان به کشور چین

کارگران سربازان انقلاب اسلامی در جنگ اقتصادی با دشمن هستند

بر تلاش مسئولان برای تحقق شعار سال تأکید کرد

استقبال بازار جهانی از محصولات دانش بنیان وطنی

بازگشت 3000 واحد تعطیل به تولید/ 1.2 میلیون نفر بیمه شدند

اعتبارات مقابله با فقر به کدام دستگاهها می‌رسد؟+ جدول

معطل‌ماندن مردم خارگ در اسکله‌های دریایی قابل قبول نیست

انتقاد امام جمعه باخرز از وضعیت تنها بیمارستان شهرستان

بالاترین نرخ بیکاری در آلمان از سال 2015

مقابله با هجمه‌های دشمن در گرو بصیرت‌افزایی است

مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند

با سازوکارهای اقتصادی فعلی جامعه، کارگر غالباً با مشکل مواجه می‌شود

لزوم حمایت بیشتر مسئولان از کارگران در شرایط جنگ اقتصادی

مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا

کارگران و کارفرمایان در خط مقدم و خاکریز اول جهاد اقتصادی هستند