ایرانیان جهان - ایسنا /شرکت امنیت دریایی انگلیس «آمبری» صبح امروز سهشنبه اعلام کرد که تصاویری دریافت کرده است که تأیید میکنند اسکلههای بتنی در بندر الحدیده یمن بر اثر حملات هوایی متجاوزانه رژیم صهیونیستی آسیب دیدهاند.
این شرکت در یادداشتی هشدارآمیز اعلام کرد که دو کشتی با پرچم باربادوس احتمالاً بر اثر انفجار ناشی از حملات آسیب دیدهاند. البته این دو کشتی هیچگونه آسیبی در بین خدمه خود گزارش نکردهاند.
ارتش رژیم صهیونیستی صبح دیروز دوشنبه اعلام کرد که در اولین حمله خود به یمن در تقریباً یک ماه گذشته، مناطقی در سه بندر یمن و یک نیروگاه برق را بمباران کرده است.
بازار ![]()
در همین حال، مرکز حقوق بشر یمن، تجاوز مداوم رژیم صهیونیستی به یمن و هدف قرار دادن تأسیسات غیرنظامی و خدماتی، از جمله بنادر الحدیده، رأس عیسی و صلیف و نیروگاه مرکزی رأس کتنیب را محکوم کرد.
این مرکز در بیانیهای، هدف قرار دادن بنادر توسط دشمن صهیونیستی که گذرگاههای حیاتی بشردوستانه برای انتقال غذا و دارو به میلیونها یمنی هستند را جنایت جنگی عمدی با هدف گرسنه نگه داشتن یمنیها و نابودی معیشت آنها و نقض آشکار قوانین بینالمللی بشردوستانه دانست.
در این بیانیه تأکید شده است که این جنایات به صراحت کنوانسیونهای بینالمللی، از جمله کنوانسیونهای ژنو 1949 و پروتکل الحاقی اول (1977) را که هدف قرار دادن غیرنظامیان و زیرساختهای غیرنظامی را ممنوع میکند، نقض میکند. در این بیانیه تصریح شده است که رژیم صهیونیستی اساسنامه رم را که تخریب گسترده اموال غیرنظامیان را جرم میداند و گرسنگی دادن به غیرنظامیان را به عنوان یک روش جنگی ممنوع میکند، نقض میکند.
در این بیانیه آمده است که هدف قرار دادن بنادر بشردوستانه 70 درصد از تحویل کمکها به یمن را مختل میکند و به گفته سازمان ملل متحد، بدترین بحران انسانی در جهان را به دلیل محاصره مداوم برای سالها تشدید میکند. این محاصره منجر به مرگ دهها هزار نفر به دلیل جلوگیری از ورود غذا و دارو، فروپاشی بخش بهداشت و سطوح فاجعهبار سوء تغذیه در میان کودکان و زنان شده است.
در این بیانیه تأکید شده است که هدف قرار دادن تأسیسات غیرنظامی در یمن حلقهای از زنجیره نسلکشی سیستماتیک است که مستلزم آن است که مردم یمن تمام اقدامات لازم را برای دفاع مشروع از حق زندگی و کرامت انجام دهند و خاطرنشان شده است که حق قربانیان برای عدالت مشمول مرور زمان نمیشود.
در این بیانیه به جهان هشدار داده شده است که سکوتش به منزله همدستی آشکار در جنایات مستمر رژیم صهیونیستی در غزه، یمن و سایر کشورهای عربی و اسلامی است.
مرکز حقوق بشری یمن بار دیگر سکوت کر کننده بینالمللی، به ویژه سکوت شورای امنیت را که علیرغم تلفات غیرنظامیان از آغاز تجاوز، حتی یک محکومیت هم در مورد این جنایات صادر نکرده است، محکوم کرد.
این مرکز از دولتهای عربی و اسلامی خواست تا روابط خود را با رژیم صهیونیستی قطع کنند، رهبران آن را در دادگاه کیفری بینالمللی به دلیل جنایاتشان در هدف قرار دادن غیرنظامیان تحت پیگرد قانونی قرار دهند و کمپینهای فشار برای توقف تأمین سلاح برای رژیم و تحریم شرکتهای حامی آن ترتیب دهند.