ایرانیان جهان - باشگاه خبرنگاران /مدیرکل دفتر بازسازی و حفظ ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران از رشد 17 درصدی تولید خاویار ایران در سال گذشته خبر داد.
ناصر کرمیراد از توسعه گسترده پرورش ماهیان خاویاری در 22 استان کشور خبر داد و گفت: با توجه به ظرفیت های اقلیمی مناسب برای گسترش این صنعت در فاز دوم توسعه، هدفگذاری برای تولید بیش از 140 تن خاویار و 20 هزار تن گوشت ماهیان خاویاری انجام شده است.
مدیرکل دفتر بازسازی و حفظ ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران اظهار داشت: سرمایهگذاری در این حوزه بسیار سودآور است و داشبوردهای سرمایهگذاری برای توسعه این صنعت در استانهای مختلف آماده شدهاند.
کرمی راد خاطرنشانکرد: پارسال تولید گوشت ماهیان خاویاری به بیش از 6 هزار و 50 تن رسید که نسبت به سال 1402 رشدی حدود 26 درصدی و تولید خاویار کشور از 21 تن و 600 کیلوگرم (21.6 تن) به بیش از 25 تن و 100 کیلوگرم (25.1 تن) افزایش یافت که نشاندهنده رشد 17 درصدی است.
بازار ![]()
صادرات 7.5 تن خاویار از گمرکات
وی گفت: در حوزه صادرات بیش از 7.5 تن خاویار بهطور مستقیم از مسیر گمرک صادر شده و تخمین زده می شود که بخش قابل توجهی از خاویار ایران نیز به صورت مسافری و چمدانی به خارج از کشور منتقل شده است.
مدیرکل دفتر بازسازی و حفظ ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران با اشاره به اینکه خاویار ایران همچنان در بازار جهانی بیرقیب است و مشتریان خاص خود را دارد، افزود: با ادامه این روند ظرفیت تولید و صادرات ماهیان خاویاری کشور در حال افزایش و فرصت های جدیدی برای سرمایهگذاری در این بخش فراهم شده است.