چهارشنبه ۱۸ تير ۱۴۰۴
ایالات متحده آمریکا

ویتکاف احتمالا جمعه یا شنبه به دوحه می‌رود

ویتکاف احتمالا جمعه یا شنبه به دوحه می‌رود
ایرانیان جهان - ایسنا /یک منبع آگاه از مذاکرات جاری در دوحه ضمن اشاره به اینکه درباره کمک‌رسانی‌ها به غزه از طریق سازمان ملل توافقی حاصل شده، اعلام کرد که فرستاده رئیس جمهور ...
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایسنا /یک منبع آگاه از مذاکرات جاری در دوحه ضمن اشاره به اینکه درباره کمک‌رسانی‌ها به غزه از طریق سازمان ملل توافقی حاصل شده، اعلام کرد که فرستاده رئیس جمهور آمریکا احتمالا جمعه یا شنبه بعد از حل تمامی اختلاف‌نظرها و توافق طرف‌ها، برای اعلام این توافق به دوحه سفر خواهد کرد.
یک منبع آگاه از روند مذاکراتی که از یکشنبه شب درباره آتش‌بس غزه در دوحه برقرار است، افشا کرد که «استیو ویتکاف» فرستاده رئیس جمهور آمریکا جمعه یا شنبه آتی برای اعلام یک آتش‌بس 60 روزه به دوحه سفر خواهد کرد.
به گزارش وبگاه «العربی الجدید»، این منبع تاریخ سفر ویتکاف به دوحه را به زمان اتمام مذاکرات غیرمستقیم میان هیئت‌ اسرائیلی با نمایندگان جنبش حماس با میانجیگری قطر و مصر درباره اختلاف‌نظرهای خود و اصلاحات مدنظر حماس در پیشنهادی که هفته گذشته از سوی میانجی‌ها دریافت کرد، منوط دانست و اظهار کرد: ویتکاف تنها زمانی که طرف‌های مذاکره‌کننده درباره تمامی مسائل به توافق برسند، به قطر سفر خواهد کرد.
بازار
منبع یاد شده همچنین احتمال داد که اختلاف‌نظرهای باقی‌مانده روز پنج‌شنبه حل‌وفصل می‌شود.
او در ادامه درباره یک اتفاق بزرگ (مثبت و در ارتباط با مذاکرات) که انتظار می‌رود فردا محقق شود، ابراز خوش‌بینی کرد.
منبع مذکور روند مذاکرات جاری درباره آتش‌بس غزه، جزئیات اجرای آن و اصلاحاتی را که جنبش حماس خواستار آن است، در چهار نکته خلاصه کرد:
نکته اول در ارتباط با کمک‌های بشردوستانه‌ای است که جنبش حماس بر آزادسازی آنها از کنترل موسسه آمریکایی «بنیاد بشردوستانه غزه» تحت حمایت اسرائیل اصرار دارد، موسسه‌ای که طبق گزارش‌های سازمان ملل و طیف گسترده‌ای از امدادگران بین‌المللی یکی از سرفصل‌های نسل‌کشی ساکنان غزه تبدیل شده است.
طبق اظهارات این منبع در گفت‌وگو با «العربی الجدید»، درباره انتقال کمک‌ها به نوار غزه از طریق سازمان ملل توافقی حاصل شده است.
اما این منبع از اظهارنظر درباره سرنوشت بنیاد بشردوستانه غزه و اینکه آیا فعالیت‌ آن در غزه ادامه می‌یابد یا خیر، از اظهارنظر خودداری کرد.
نکته دومی که منبع یاد شده به آن اشاره کرد و به گفته او در حال حاضر مذاکره‌کنندگان را به خود مشغول کرده، مساله استقرار دوباره نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی در دوره آتش‌بس 60 روزه و نقشه‌های عقب‌نشینی آن از پایگاه‌هایی در نوار غزه است.
نکته سوم مشکل مربوط به اسامی 10 اسیر صهیونیستی است که قرار است حماس بر اساس توافق از مجموع 20 اسیر، آنها را آزاد کند و تل‌آویو خواستار اعلام اسامی آنها است اما حماس اعلام کرده تا زمانی که نقشه‌های استقرار نیروهای اسرائیلی که در حال حاضر درباره آنها مذاکره می‌شود، قطعی نشده و اسامی اسرای فلسطینی را که تل‌آویو باید آزاد کند، دریافت نکرده، این اسامی را تحویل نخواهد داد.
آخرین مورد که بزرگترین مانع بر سر راه توافق میان 2 طرف بوده و همچنان نیز هست، تضمین‌هایی است که حماس درباره عدم بازگشت به جنگ بعد از اتمام دوره 60 روزه آتش‌بس از واشنگتن می‌خواهد. منبع یاد شده درباره این مساله به العربی الجدید گفت: ترامپ سخت تلاش خواهد کرد تا اطمینان حاصل کند که جنگ بعد از اتمام دوره 60 روزه آتش‌بس ادامه نمی‌یابد اما این خبر را به صورت رسمی اعلام نمی‌کند.


نظرات شما