سه شنبه ۲۴ شهريور ۱۴۰۵
خواندنی ها

مسکو: ارمنستان خواستار خروج نظامیان روسی از این کشور نشده است

مسکو: ارمنستان خواستار خروج نظامیان روسی از این کشور نشده است
ایرانیان جهان - تسنیم/معاون وزیر خارجه روسیه گفت: ایروان هنوز درخواستی برای خروج نیروهای روس از پایگاه نظامی گیومری مطرح نکرده است. میخائیل گالوزین، معاون وزیر خارجه روسیه در ...
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - تسنیم /معاون وزیر خارجه روسیه گفت: ایروان هنوز درخواستی برای خروج نیروهای روس از پایگاه نظامی گیومری مطرح نکرده است.
میخائیل گالوزین، معاون وزیر خارجه روسیه در گفت‌وگو با روزنامه «ایزوستیا»، چاپ مسکو، اعلام کرد که طرف روسی همچنان هیچ درخواستی از طرف همتایان ارمنستانی خود در رابطه با خروج نیروهای روسیه از پایگاه نظامی گیومری دریافت نکرده است و مسکو همچنان این پایگاه را یکی از عناصر مهم معماری امنیتی در منطقه قفقاز می‌داند.
این دیپلمات روس گفت: «ما هیچ درخواستی از طرف مقامات ایروان درباره خروج پایگاه نظامی روسیه مستقر در گیومری دریافت نکرده‌ایم و همچنان بر این باوریم که این پایگاه یکی از عناصر مهم معماری امنیتی ارمنستان و کل منطقه قفقاز جنوبی است.»
به گفته وی، موضوع حضور نظامی روسیه در حال حاضر به‌طور فعال در فضای اجتماعی و سیاسی ارمنستان مورد بحث قرار دارد، اما مسکو هنوز جایگزین واقعی برای آن نمی‌بیند. گالوزین افزود: «بسیاری کاملاً به‌درستی این سئوال را مطرح می‌کنند که در غیر این صورت جایگزین چیست؟ به نظر ما در حال حاضر چنین جایگزینی دیده نمی‌شود. صادقانه بگویم، دشوار است بتوان برای مثال سربازان فرانسوی را در این نقش تصور کرد، دست‌کم دلیل آن فاصله جغرافیایی زیاد فرانسه از ارمنستان است.»
معاون وزیر خارجه روسیه همچنین گفت که مسکو آماده است درباره ادامه همکاری با ارمنستان در حوزه دفاعی و امنیتی گفت‌وگو کند، از جمله در چارچوب «بازبینی» روابط دوجانبه که نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان پیشنهاد کرده است.
پیش‌تر ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه تأکید کرده بود که اگر مردم ارمنستان خواهان آن باشند، طرف روسی آماده است حضور خود را در پایگاه نظامی گیومری برای ادامه فعالیت و همکاری حفظ کند. وی در عین حال گفته بود که اگر ایروان ضرورتی برای این حضور نبیند، نظامیان روس می‌توانند «حتی فردا» از این کشور خارج شوند.
پاشینیان نیز بعد از آن اشاره کرد که اگر مسکو خود چنین تصمیمی بگیرد، ارمنستان با آن مخالفت نخواهد کرد.
به عقیده مسکو، وعده‌های اتحادیه اروپا به ارمنستان واقعیت ندارند
معاون وزیر خارجه روسیه در این مصاحبه همچنین ابراز عقیده کرد که خودداری کمیسیون اروپا از تأیید زمان مشخص برای لغو رژیم روادید با ارمنستان، موهوم بودن وعده‌های بروکسل درباره «آینده اروپایی» این کشور را نشان می‌دهد.
میخائیل گالوزین توضیح داد: «برای مثال، همین اواخر در کمیسیون اروپا عملاً به‌صراحت سخنان نیکول پاشینیان درباره دستیابی به آزادسازی روادید تا سال 2029 را رد کردند. این موضوع تمام موهوم بودن وعده‌های مربوط به «آینده زیبای اروپایی» و نگاه ابزاری بروکسل به دولت ارمنستان را نشان می‌دهد.»
به گفته وی، مسکو معتقد است که کشورهای اروپایی پیش از هر چیز از منظر منافع اقتصادی و سیاسی خود به ارمنستان نگاه می‌کنند. این دیپلمات افزود: «اروپایی‌ها در کشورهای تحت حمایت خود فقط منبعی برای منابع و نیروی کار و همچنین بازاری کاملاً صنعتی زدایی‌ شده برای فروش کالاها و خدمات خود، از جمله خدمات مربوط به تأمین امنیت، می‌بینند؛ خدماتی که باید از هر نظر بهای گزافی برای آنها پرداخت شود.»
نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان پیش‌تر سال 2029 را به‌عنوان یکی از زمان‌های احتمالی برای برقراری رژیم بدون روادید با کشورهای عضو اتحادیه اروپا مطرح کرده بود. با این حال، کمیسیون اروپا اعلام کرد که در حال حاضر صحبت درباره تاریخ مشخص برای پایان این روند زودهنگام است.


نظرات شما