سه شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۵
خواندنی ها

در پی انفعال دولت لبنان؛ حزب‌الله اسکان آوارگان جنگ را آغاز کرد

در پی انفعال دولت لبنان؛ حزب‌الله اسکان آوارگان جنگ را آغاز کرد
ایرانیان جهان - ایرنا/رئیس شورای اجرایی حزب‌الله لبنان شیخ علی دعموش، با اعلام آغاز طرح اسکان آوارگان جنگ، گفت که دولت لبنان هیچ کاری برای مردم جنوب نکرده و در عوض با اشغالگران ...
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایرنا /رئیس شورای اجرایی حزب‌الله لبنان شیخ علی دعموش، با اعلام آغاز طرح اسکان آوارگان جنگ، گفت که دولت لبنان هیچ کاری برای مردم جنوب نکرده و در عوض با اشغالگران همراه شده است.
شیخ علی دعموش، رئیس شورای اجرایی حزب‌الله لبنان، امروز (سه‌شنبه) در نشست خبری برای اعلام طرح جدید اسکان آسیب‌دیدگان با عنوان «وعد و التزام» (وعده و پایبندی)، بر ادامه حمایت از مردم لبنان و پایبندی به مقاومت در برابر اشغالگری تأکید کرد.
دعموش در آغاز این نشست گفت: «امروز گرد هم آمده‌ایم تا بار دیگر با سید شهدای امت پیمان ببندیم؛ با دبیرکل خود، جناب شیخ نعیم قاسم و با مردم وفادار، فداکار و صبورمان نیز تجدید عهد می‌کنیم.»
رئیس شورای اجرایی حزب‌الله تأکید کرد: «مردم ما بر رویکرد مقاومت و انتخاب آن استوارند و به حق مشروع خود برای دفاع از سرزمینشان پایبند هستند. دشمن نتوانسته است اراده، عزم و تصمیم آنان برای پافشاری بر حق، آزادی و مقاومت را درهم بشکند.»
وی با اشاره به جایگاه مقاومت در میان مردم لبنان گفت: «این مقاومت در میان مردم ریشه دوانده است و آنان همواره آماده‌اند در برابر هر تلاشی برای تضعیف آن بایستند؛ زیرا مقاومت روح مردم و ضامن امنیت حال و آینده آنان در برابر اشغالگری و طمع‌ورزی‌های صهیونیستی است.»
دعموش با انتقاد از عملکرد مقامات لبنان در قبال تحولات جنوب این کشور اظهار داشت: «تجربه‌های گذشته در حافظه مردم حک شده است و آنان تجربه‌های امروز را نیز پیش چشم دارند. مردم می‌بینند که اشغالگران با سرزمین و روستاهایشان چه کرده‌اند و چگونه در برابر دیدگان جهانیان، ویرانی بر جای گذاشته‌اند؛ آن هم در شرایطی که حاکمیت، حاکمیت ملی بر سرزمین کشور را رها کرده است.»
حاکمیت لبنان، سند فروش جنوب لبنان را امضا کرده است
وی افزود: «حاکمیت با امضای سند فروش سرزمین، اشغالگری در جنوب را تثبیت کرد و اقداماتی ظالمانه علیه مردم انجام داد، بی‌آنکه به فداکاری‌های آنان اعتنایی کند. این حاکمیت تا امروز اقدامی برای التیام زخم‌های مردم انجام نداده، بلکه با گفتمانی که واقعیت‌ها را تحریف می‌کند و خون شهدا را هدف تحریک و تخریب قرار می‌دهد، در پی عمیق‌تر کردن این زخم‌هاست.»
رئیس شورای اجرایی حزب‌الله تصریح کرد: «انتخاب مقاومت، ضرورتی ملی است که نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد.» وی همچنین گفت: «مقاومت با عملکرد خود حماسه‌هایی قهرمانانه آفرید، مانع اشغال جنوب از سوی دشمن شد و زیباترین جلوه‌های دفاع از موجودیت کشور را به نمایش گذاشت.»
دعموش درباره ادامه اشغال برخی مناطق جنوب لبنان نیز گفت: «اشغال برخی مواضع از سوی دشمن به این معنا نیست که می‌تواند حضور خود را در سرزمین ما تثبیت کند. وظیفه مقاومت با وظیفه ارتش‌های متعارف متفاوت است؛ مقاومت با فرسوده کردن اشغالگران، زمینه بیرون راندن آنان را فراهم می‌کند.»
وی تأکید کرد: «وقوع تحولات مختلف به‌هیچ‌وجه به معنای پذیرش تسلیم و سر فرود آوردن نیست؛ موازنه قدرت می‌تواند تغییر کند.»
این مقام حزب‌الله در ادامه از مقامات لبنان خواست به روند امتیازدهی پایان دهند و گفت: «این حاکمیت نمی‌تواند مانع از آن شود که مردمش حق انسانی، اخلاقی و قانونی خود را اعمال کنند. امروز از آن می‌خواهیم به روند امتیازدهی رایگان و نقض قانون اساسی و میثاق ملی پایان دهد و به آغوش مردم خود بازگردد.»
وی همچنین هشدار داد: «از حاکمیت می‌خواهیم به خارج دل نبندد.»
دعموش با دعوت از همه لبنانی‌ها برای توجه به شرایط کشور گفت: «از همه لبنانی‌ها می‌خواهیم خطر مرحله‌ای را که کشور در آن قرار دارد درک کنند و به‌جای تحریک و نفرت‌پراکنی، زبان تفاهم و گفت‌وگو را در پیش بگیرند؛ زیرا تحریک و نفرت تنها شکاف و فاصله میان گروه‌های مختلف جامعه را عمیق‌تر می‌کند.»
وی افزود: «ما بر پایبندی خود به ساختن دولتی قدرتمند و عادل، مبتنی بر مشارکت ملی و مطابق با سند وفاق ملی، تأکید می‌کنیم؛ دولتی که به همه فرزندان خود اطمینان خاطر دهد و از گزینه آزادسازی سرزمین با همه ابزارها حمایت کند.»
انتقاد از تعلل دولت در جبران خسارت‌ها
رئیس شورای اجرایی حزب‌الله در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت آسیب‌دیدگان و آوارگان پرداخت و با انتقاد از عملکرد دولت لبنان در رسیدگی به این پرونده گفت: «دولت تاکنون این پرونده را وارد مسیر حل‌وفصل نکرده است؛ نه برای تأمین منابع مالی اقدام کرده، نه سازوکار ارزیابی خسارت‌ها و محاسبه مبالغ غرامت را تکمیل کرده است. متن پیشنهادی نیز همچنان در کشوی دولت باقی مانده است.»
وی با تأکید بر ادامه حمایت حزب‌الله از مردم لبنان گفت: «ما در حزب‌الله به خدمت‌رسانی به مردم خود ادامه می‌دهیم و تمام تلاشمان را برای حفظ عزت و کرامت آنان به کار می‌گیریم. با این حال، هر اندازه هم تلاش کنیم، در برابر مادری که تصویر فرزند شهیدش را با افتخار بالا می‌برد و به فداکاری او می‌بالد، همچنان ناتوانیم.»
دعموش ادامه داد: «در برابر کودکی که به پدر شهیدش قول می‌دهد مسیر او را ادامه دهد و در برابر خانواده آواره‌ای که همه دارایی خود را از دست داده، اما از ایمانش و حق مشروع خود برای مقاومت دست نکشیده است، خود را ناتوان می‌بینیم.»
وی درباره ماهیت طرح جدید اسکان نیز گفت: «آنچه انجام می‌دهیم جایگزین وظیفه‌ای نیست که بر عهده دولت قرار دارد و از این اقدام نیز به دنبال هیچ منفعتی نیستیم. این طرح، وعده و تعهدی اخلاقی در برابر مردم صبور و فداکار ماست.»
او افزود: «برای اجرای این تعهد تلاش‌های گسترده‌ای انجام می‌دهیم و در این زمینه، حجم مجموع مبالغ پرداختی در هر مرحله برای ما موضوعیت ندارد.»
دعموش گفت: «در ادامه تعهدی که شیخ نعیم قاسم برای ارائه کمک مالی به مردم فداکارمان تجدید کرد، امروز برنامه اسکان افرادی را اعلام می‌کنیم که خانه‌هایشان تخریب شده یا آسیب دیده و دیگر قابل سکونت نیست.»
وی افزود: «هدف این برنامه، کمک به مردم و آسیب‌دیدگان مستقیمی است که از محل سکونت اصلی خود آواره شده‌اند و خانه دیگری برای سکونت ندارند. این برنامه، تأمین هزینه اجاره خانه و خرید اثاثیه را در بر می‌گیرد؛ همانند برنامه‌ای که در سال ۲۰۲۴ اجرا کردیم.»
رئیس شورای اجرایی حزب‌الله تأکید کرد این طرح شامل مالکان واحدهای مسکونی است که به‌طور کامل یا جزئی تخریب شده‌اند و همچنین واحدهای واقع در ساختمان‌هایی را در بر می‌گیرد که بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، باید به‌طور کامل یا جزئی تخریب شوند.
جزئیات کمک‌های مالی حزب‌الله به آسیب‌دیدگان
دعموش درباره میزان کمک‌های مالی اعلام کرد: «مبلغ تعیین‌شده برای واحدهای مسکونی در شهر بیروت و ضاحیه جنوبی ۱۴ هزار دلار است و این مبلغ برای مناطق خارج از بیروت و ضاحیه به ۱۲ هزار دلار می‌رسد.»
به گفته وی، از مجموع این کمک‌ها، ۶ هزار دلار برای اجاره مسکن در بیروت و ضاحیه جنوبی و ۴ هزار دلار برای اجاره مسکن در مناطق دیگر در نظر گرفته شده است.
وی افزود: «پرداخت نخست را آغاز می‌کنیم که مبلغ آن برای بیروت و ضاحیه جنوبی ۳۵۰۰ دلار و برای سایر مناطق ۳۰۰۰ دلار است.»
رئیس شورای اجرایی حزب‌الله درباره افرادی که خانه دیگری برای سکونت دارند نیز گفت: «از آنجا که همه ما در حل این مشکل شریک هستیم، کسی که خانه دیگری دارد، شایسته است برای همراهی با ما از دریافت کمک هزینه اسکان صرف‌نظر کند؛ اما کمک هزینه اثاثیه را دریافت خواهد کرد.»
وی تأکید کرد این کمک‌ها در همه مناطق لبنان که هدف حملات قرار گرفته‌اند، پرداخت خواهد شد و افزود: «ما با مردم از منظر انسانی و تعلق آنان به یک وطن واحد برخورد می‌کنیم. همه را متعلق به یک کشور و یک ملت می‌دانیم. دست ما به سوی هر کسی که در کشورمان آسیب دیده است، فارغ از موضع سیاسی او، دراز خواهد ماند و همچنان بر عهد خود پایبند خواهیم بود.»
دولت هیچ کار برای جنوب لبنان نکرده است
دعموش با انتقاد از عملکرد دولت لبنان در حمایت از آسیب‌دیدگان گفت: «دولت تاکنون برنامه‌ای برای کمک مستقیم به آسیب‌دیدگان ارائه نکرده است. اقداماتی مانند آواربرداری و اجرای برخی طرح‌ها، در چارچوب بازسازی زیرساخت‌ها قرار می‌گیرد و مستقیماً به آسیب‌دیدگان کمک نمی‌کند.»
وی افزود: «این حاکمیت در کمک به مردم خود شکست خورده و هیچ برنامه‌ای برای حمایت از آوارگانی که از روستاهای اشغال‌شده رانده شده‌اند و خانه‌هایشان تخریب شده است، ارائه نکرده است. دولت در این زمینه به مسئولیت خود عمل نکرده است.»
رئیس شورای اجرایی حزب‌الله همچنین درباره مراحل بعدی کمک‌رسانی تصریح کرد: «اولویت نخست ما اسکان مردم و کمک به آنان برای کاهش رنج ناشی از آوارگی و کوچ اجباری است. مراحل دیگر را نیز هر زمان شرایط مناسب فراهم شود، به‌تدریج اعلام خواهیم کرد.»


نظرات شما