ایرانیان جهان

آخرين مطالب

برگزاری سومین نشست مجازی تشکل‌های حامی زنان آسیب‌دیده کشور معاونت امور زنان و خانواده

برگزاری سومین نشست مجازی تشکل‌های حامی زنان آسیب‌دیده کشور
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - سومین نشست مجازی تشکل‌های حامی زنان آسیب‌دیده کشور با موضوع تمهیدات اجتماعی_حقوقی و رویه‌های جاری مرتبط با زنان آسیب‌دیده برگزارشد.

سومین نشست مجازی تشکل‌های حامی زنان آسیب‌دیده کشور با موضوع تمهیدات اجتماعی_حقوقی و رویه‌های جاری مرتبط با زنان آسیب‌دیده برگزارشد.
با حضور طیبه سیاوشی شاه‌عنایتی مشاور عالی معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری، فاطمه عباسی مشاور امور بانوان و مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی کشور، صدیقه‌سادات زمانپور معاون دفتر امور زنان و خانواده معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه و محمدصالح نقره‌کار دبیر کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری مرکز سومین جلسه نشست مجازی تشکل‌های حامی زنان آسیب‌دیده کشور برگزار شد.
در این نشست با موضوع تمهیدات اجتماعی_حقوقی و رویه‌های جاری مرتبط با زنان آسیب‌دیده، مسئولان مراکز حمایتی زنان آسیب‌دیده _ موسوم به خانه‌های امن _ و مدیران عامل سازمان‌های مردم‌نهاد حوزه زنان و برخی مددکاران اجتماعی و حقوقدانان فعال به صورت برخط حضور داشتند.
طیبه سیاوشی با اشاره به خلاصه‌ای از آنچه در نشست های اول و دوم گذشته بود، بر مواردی شامل تفاهمنامه‌های مشترک میان بهزیستی، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، مرکز مشاوران قوه‌قضاییه، کانون وکلا و نیروی انتظامی به صورت دو یا چند جانبه، همچنین نرم‌افزار در حالِ طراحی در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه که پل ارتباطی با اورژانس اجتماعی است و دریافت نظرات نهادهای ذیربط به منظور ایجاد صندوق مالی برای رسیدگی به شرایط زنان آسیب‌دیده یا در معرض آسیب تاکید کرد.
در این نشست فاطمه عباسی مشاور امور بانوان و مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی کشور مواردی را مطرح کرد که مهم ترین آنها اشاره به کمبود بودجه سازمان بهزیستی کشور به‌خصوص در مورد خانه‌های امن، لزوم پیشبرد دعاوی زنان آسیب‌دیده در محاکم توسط وکلا و طرح عقد تفاهمنامه با کانون وکلا و مرکز مشاوران قوه قضاییه به منظور وکالت تبرعی و آموزش مشاوران حقوقی، معاضدت قضایی در 48 ساعته اول پس از ایراد خشونت بود.
عباسی همچنین آموزش ضابطین قضایی و ماموران نیروی انتظامی در خصوص روند خشونت و نحوه مقابله با آن، اصلاح تبصره 4 ماده 66 آیین‌دادرسی‌کیفری، معاضدت از سوی پزشکی قانونی و دادگاه‌ها به منظور معافیت زنان آسیب‌دیده از هزینه‌های دادرسی و پزشکی قانونی، ایجاد بستر حقوقی برای تشکیل صندوقی مالی برای رفع حوائج مالی زنان آسیب‌دیده (خصوصا هزینه‌های درمان ناشی از خشونت) و احکام جایگزین حبس در خصوص آزارگر به صورت گذراندن جلسات مشاوره یا خدمت اجتماعی را موثر خواند.
سپس محمدصالح نقره‌کار وکیل دادگستری و دبیر کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری مرکز به شرح یکسری نکات حقوقی از جمله نقش وکلای دادگستری به‌عنوان کنشگران داوطلب و یاری‌گر زنان آسیب دیده، معرفی کمیسیون تخصصی منع خشونت خانگی و اداره معاضدت کانون وکلای مرکز و وجود آن در دیگر استان ها اشاره کرد.
وی با تاکید بر بازنگری نظام حقوقیِ پیشگیری و ممانعت از خشونت خانگی در سه حوزه ساختاری و رفتاری و هنجاری و اصلاح هر چه زودتر ماده 66 قانون آیین دادرسی کیفری به آموزش ضابطین، به ایجاد دادگاه‌های تخصصی ذیل ماده 25 آیین دادرسی کیفری در حوزه حقوق بشر و حقوق شهروندی، حکمرانی همکارانه مسئله محور میان همه دستگاه‌های حاکمیتی و مدنی ذیربط نیز اشاره کرد و اصلاح و توسعه نظام حقوقی در موضوع خشونت خانگی، مطالبه‌گری مدنی، پیگیری خشونت علیه زنان مهاجر افغان، ارائه یک برنامه اقدام عملی مشترک و همه جانبه و بین بخشی میان نهادهای ذیربط و مربوط به مسئله خشونت خانگی و رسیدگی به علت‌ها و نه فقط معلول‌ها را مورد تاکید قرار داد.
صدیقه سادات زمانپور، معاون دفتر امور زنان و خانواده معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه نیز با اشاره به مواردی در این حوزه تاکید کرد بروز دیدگاه‌های نو در دستگاه قضا مشهود است.
وی به ذکر ابتکارات جدید ریاست قوه قضائیه و تقدیم برنامه تحولی آن قوه‌ خدمت مقام معظم رهبری و برنامه‌های متعدد ذیل آن خصوصا مرتبط با زنان و کودکان، پرداخت و یادآور شد، دفتر امور زنان و خانواده ذیل معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم به منظور ارتقای وضعیت زنان و خانواده‌ها به وجود آمده و در مراکز 31 استان کشور دفاتر حمایت از حقوق زنان و کودکان نیز وجود دارد.
زمانپور همچنین به نظر ریاست قوه قضاییه مبنی بر استفاده هرچه بهتر و بیشتر از مشارکت‌های نهادهای مدنی تاکید داشت که دستورالعمل مشارکت نهادهای مردمی حاصل این رویکرد است‌ ک در این خصوص و در همه‌ سطوح مشغول طرح و برنامه‌ریزی بوده و بانک اطلاعاتی مهمی از تمام سازمان‌های مردم نهاد به‌ویژه مربوط به زنان و کودکان آماده شده است.
وی به تشکیل کمیته کاهش خشونت در قوه قضاییه اشاره و برای عقد تفاهمنامه جهت تسهیل شرایط زنان آسیب‌دیده اعلام آمادگی کرده و همچنین بر ظرفیت مرکز مشاوران خانواده قوه قضاییه تاکید کرد که در صورت خلاء پشتیبانی خانه‌های امن می‌توان از طریق دفاتر حمایت در استان ها اقدام کرد.
در این نشست همچنین موضوعاتی شامل درخواست نمایندگان تشکل‌ها از قوه‌قضاییه به منظور توجیه قضات و ضابطین در خصوص خانه‌های امن، پرهیز از برخورد سلیقه‌ای قضات و اهمیت به دستورات بهزیستی در موضوعات حول محور زنان آسیب‌دیده، رایگان شدن هزینه‌های دادرسی و پزشکی قانونیِ زنان آسیب‌دیده از خشونت خانگی، تاکید بر تشکیل صندوق مالی به منظور جبران هزینه‌ها، ایجاد خط آنلاین برای وکلای داوطلب به منظور ارائه مشاوره به زنان خشونت دیده، به کارگیری دادیاران زن در تمامی 31 دفتر حمایت از زنان و کودکان در سراسر کشور و اتخاذ تمهیداتی در خصوص اثبات آسیب‌های روانی و کلامی در محاکم مطرح شد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/224283/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیازمند اجرای طرح‌های تحولی است

رئیسی: اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط است

چالش تغییر تعرفه های گمرکی برای بازرگانان و فعالان اقتصادی

هزینه5میلیونی برای هر ایرانی/بازگشتسرانه حقیقیبه سطح سال90

ضرروت ایجاد برابری بیشتر در توزیع ابزار تولید

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه، نیازمند طرح‌های تحولی است

اجرای طرحهای تحولی مقدمه جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خرد مردمی برای توسعه پیشران‌های اقتصادی کشور

پتانسیل تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

رئیس‌جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

رشد23 درصدی منابع 600 هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی

قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!

دلیل اهمیت تقویم اقتصادی فارکس

رئیس‌جمهور: ایران می‌تواند به فرآوری معادن در آفریقا کمک کند

کشف انواع کالای قاچاق به ارزش 20 میلیارد ریال در زنجان

حمایت ویژه از رفاه کارگران با تکیه بر تسهیل مسیر ساخت مسکن تک‌طبقه

سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم

طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟

منطقه آزاد ارس در ارزیابی مناطق آزاد کشور در رتبه نخست ایستاد

اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

حضور گیلان در نمایشگاه اکسپو 2024 تهران

اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، اراده طرفین بر گسترش روابط اقتصادی

برگزاری اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا نماد اراده طرفین برای گسترش روابط اقتصادی است

از اکسپو ایران 2024 چه می دانید؟​

رئیس جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

مسئولان بسترهای حضور مردم برای مشارکت در تولید را فراهم کنند

اراده ایران و کشور‌های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اعزام 11 رایزن بازرگانی به آفریقا/ خط منظم هوایی باید ایجاد شود

ایجاد خط کشتیرانی منظم به غرب آفریقا/ افزایش رایزنان بازرگانی در آفریقا

رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات سازمان همکاری اسلامی

موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه

رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا

ورود هیات تجاری و اقتصادی استان هرمزگان به کشور چین

کارگران سربازان انقلاب اسلامی در جنگ اقتصادی با دشمن هستند

بر تلاش مسئولان برای تحقق شعار سال تأکید کرد

استقبال بازار جهانی از محصولات دانش بنیان وطنی

بازگشت 3000 واحد تعطیل به تولید/ 1.2 میلیون نفر بیمه شدند

اعتبارات مقابله با فقر به کدام دستگاهها می‌رسد؟+ جدول

معطل‌ماندن مردم خارگ در اسکله‌های دریایی قابل قبول نیست

انتقاد امام جمعه باخرز از وضعیت تنها بیمارستان شهرستان

بالاترین نرخ بیکاری در آلمان از سال 2015

مقابله با هجمه‌های دشمن در گرو بصیرت‌افزایی است

مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند

با سازوکارهای اقتصادی فعلی جامعه، کارگر غالباً با مشکل مواجه می‌شود

لزوم حمایت بیشتر مسئولان از کارگران در شرایط جنگ اقتصادی

مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا

کارگران و کارفرمایان در خط مقدم و خاکریز اول جهاد اقتصادی هستند