ایرانیان جهان

آخرين مطالب

بایدن در اندیشه طلسم‌ شکنی ایالات متحده آمریکا

بایدن در اندیشه طلسم‌ شکنی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - شرق /متن پیش رو در شرق منتشر شده و انتشار آن به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
رئیس‌جمهوری آمریکا، چین را مهم‌ترین تهدید علیه امنیت ملی ایالات متحده می‌داند و طی حدود سه ماهی که از حضور او در کاخ سفید می‌گذرد، سیاست واشنگتن در قبال پکن تفاوت چندانی با سیاست دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا نداشته است. بایدن برای افزایش تمرکز بر چین قصد دارد از حضور نظامی واشنگتن در خاورمیانه بکاهد و تعداد بیشتری از تجهیزات نظامی آمریکا را از خاورمیانه به شرق آسیا منتقل کند.
بر همین اساس بایدن شروع به کاهش رد پای ارتش ایالات متحده در خاورمیانه کرده و اخیرا یک ناو هواپیمابر، سیستم‌های نظارتی و حداقل سه باتری سیستم ضد‌موشکی پاتریوت از منطقه خلیج فارس خارج شده است. گفته می‌شود این اقدام به‌عنوان بخشی از یک استراتژی کلی برای انتقال ظرفیت ارتش ایالات متحده به دیگر نقاط جهان و از جمله برای مقابله با چین صورت گرفته است.
مشابه آنچه را بایدن برای مقابله با چین و کاهش حضور در خاورمیانه وعده داده است، پیش از این هم جورج بوش پسر، باراک اوباما و دونالد ترامپ رؤسای جمهوری سابق آمریکا تکرار کرده بودند اما تحولاتی در هر دوره باعث شد این وعده‌ها نه‌تنها عملی نشود بلکه حضور واشنگتن در خاورمیانه پررنگ‌تر شود. حتی ترامپ که با شعار پایان‌دادن به جنگ‌های بی‌پایان وارد کاخ سفید شد و برای خروج آمریکا از افغانستان با طالبان مذاکره کرد‌ هم ‌زمانی‌ که از کاخ سفید خارج شد، در مقایسه با آغاز ریاست‌جمهوری‌اش، تعداد بیشتری از نیروهای آمریکایی را در خاورمیانه نگه داشته بود.
برخی از مفسران اقدام اخیر دولت بایدن را به‌عنوان یک رویه عادی تفسیر می‌کنند. «دیو دروش»، دانشیار دانشگاه دفاع ملی و کارشناس امور نظامی خلیج فارس، در توییتی توضیح داد «این حرکت چندان نگران‌کننده نیست و نباید زیاد آن را بزرگ جلوه داد. خروج تعدادی از تجهیزات آمریکا از خلیج فارس در واقع منعکس‌کننده کاهش نیروهای آمریکایی در عربستان است. این تجهیزات را دونالد ترامپ پس از حمله هواپیمای بدون سرنشین به تأسیسات نفتی ابقیق عربستان در سپتامبر 2019 مستقر کرده بود.
ترامپ اولین رئیس‌جمهور آمریکا بود که پس از خروج سربازان آمریکایی از عربستان در پی حملات 11 سپتامبر 2001، دوباره نظامیان واشنگتن را در این کشور مستقر کرد. نشانه‌ها حاکی از این است که بایدن ممکن است تصمیم بگیرد که به سیاست قبلی واشنگتن بازگردد و استقرار نیروهای آمریکایی در سرزمینی که دو مکان مقدس مسلمانان در آن قرار گرفته را تحریک‌آمیز تشخیص دهد و دوباره فرمان خروج از سرزمین عربستان را صادر کند.
این اقدام همچنین سیاستی را که در 26 ژانویه 2021، پنج روز پس از آغاز ریاست‌جمهوری جو بایدن اعلام شد، مورد ارزیابی مجدد قرار می‌دهد. در روزهای ابتدایی ریاست‌جمهوری بایدن، پنتاگون اعلام کرد ممکن است تعداد نیروهای آمریکایی را در عربستان افزایش دهد؛ اقدامی که اکنون به نظر می‌رسد ناشی از ترجیحات دولت ترامپ بود اما با استقرار دولت بایدن این رویکرد در‌ حال کنار گذاشته‌‌شدن است.
به‌طور‌کلی‌ رویکرد ترامپ در منطقه ناشی از لزوم تقابل با ایران و همچنین فروش تسلیحات نظامی به شرکای منطقه‌ای بود. در مقابل، به نظر می‌رسد دولت بایدن سرانجام رویکرد دولت ترامپ در قبال ایران را کنار می‌گذارد. تازه‌ترین تحولات حاکی از این است که ایالات متحده و ایران در کنار همتایان اروپایی، چینی و روسی، قرار است در هفته جاری در وین بحث درباره مراحل احیای توافق هسته‌ای ایران را آغاز کنند. این اخبار و همچنین کاهش ظرفیت نظامی ایالات متحده در عربستان سعودی و به‌طور‌کلی در منطقه، بدون تردید رهبران کشورهای هم‌پیمان آمریکا در خلیج فارس را که از فروش اسلحه و رویارویی ترامپ با ایران استقبال می‌کردند، نگران خواهد کرد.
روزنامه انگلیسی‌زبان «نشنال» که در امارات متحده عربی منتشر می‌شود، تأکید کرده که این کاهش تجهیزات و تمرکز آمریکا در خاورمیانه در‌ حالی است که عربستان سعودی در روزهای گذشته با افزایش حملات موشکی و هواپیماهای بدون سرنشین شبه‌نظامیان حوثی یمن روبه‌رو شده است. بایدن با وجود اعلام توقف فروش تسلیحات نظامی تهاجمی به عربستان، ظاهرا تمایل خود را برای حمایت از تلاش‌های عربستان سعودی برای دفاع از خود در برابر حملات حوثی‌ها ابراز داشته است اما مؤثرترین روش از نظر دولت بایدن برای کاهش تحرکات و حملات حوثی‌ها احتمالا این است که عربستان سعودی به عملیات نظامی خود علیه اهداف حوثی‌ها در یمن پایان دهد.
به‌طو‌رکلی و در شرایطی که بایدن تلاش می‌کند تا سرانجام تمرکز ایالات متحده را از خاورمیانه به دیگر نقاط جهان از جمله شرق آسیا منتقل کند، بازیگران و قدرت‌های منطقه‌ای باید تصمیم‌های خود را بر اساس تمایلات خود و برآورد سود و زیان اقدامات نظامی اتخاذ کنند و دیگر نمی‌توانند به واشنگتن برای انجام این کار تکیه کنند.
مسلما اگر رؤسای‌جمهوری قبلی ایالات متحده زودتر چنین تصمیمی می‌گرفتند، عربستان سعودی هم از آن‌سو تصمیم می‌گرفت‌ جنگ کوته‌فکرانه و عجولانه خود را علیه یمن آغاز نکند تا از حملات حوثی‌ها در مرزهای جنوبی خود در امان بماند.
نقل‌و‌انتقال جنگنده‌های آمریکایی
در همین حال، هفته گذشته 30 فروند جنگنده بمب‌افکن آمریکایی از خاک آمریکا و همچنین بریتانیا، به پایگاه هوایی العدید در قطر منتقل شدند تا جایگزین 36 فروند جنگنده بمب‌افکنی شوند که از مهرماه سال گذشته به امارات متحده عربی و قطر اعزام شده بودند.
تصمیم دولت جو بایدن برای اعزام این 30 فروند جنگنده، شامل 18 فروند اف-15ئی و 12 فروند اف-16سی به کشورهای حاشیه خلیج‌ فارس، به دلیل ادامه حضور نیروهای آمریکایی در عراق و همچنین آنچه‌ «تداوم خطر احتمالی حملات موشکی و پهپادی به تأسیسات نفتی و گازی کشورهای منطقه» عنوان شده، اتخاذ شده است.
از میان 72 فروند جنگنده نیروی هوایی آمریکا اعزامی به خاورمیانه، مأموریت 36 فروند شامل 18 فروند اف-15ئی از اسکادران 391 شکاری اعزامی به پایگاه هوایی موفق‌السلطی و 18 فروند اف-16سی‌جی از اسکادران 77 شکاری اعزامی به پایگاه هوایی شاهزاده سلطان این هفته به پایان خواهد رسید و جنگنده‌های اف-15ئی اسکادران 494 شکاری و اف-16سی‌های گارد ملی هوایی، از ابتدای هفته آینده مأموریت‌های گشت مسلح هوایی عملیات «عزم راسخ» را علیه داعش‌ ادامه خواهند داد. این جنگنده‌ها، همچنین در صورت حمله گسترده شبه‌نظامیان مستقر در عراق و سوریه وظیفه دارند به سریع‌ترین و مؤثرترین شکل ممکن واکنش نشان دهند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/236795/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیازمند اجرای طرح‌های تحولی است

رئیسی: اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط است

چالش تغییر تعرفه های گمرکی برای بازرگانان و فعالان اقتصادی

هزینه5میلیونی برای هر ایرانی/بازگشتسرانه حقیقیبه سطح سال90

ضرروت ایجاد برابری بیشتر در توزیع ابزار تولید

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه، نیازمند طرح‌های تحولی است

اجرای طرحهای تحولی مقدمه جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خرد مردمی برای توسعه پیشران‌های اقتصادی کشور

پتانسیل تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

رئیس‌جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

رشد23 درصدی منابع 600 هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی

قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!

دلیل اهمیت تقویم اقتصادی فارکس

رئیس‌جمهور: ایران می‌تواند به فرآوری معادن در آفریقا کمک کند

کشف انواع کالای قاچاق به ارزش 20 میلیارد ریال در زنجان

حمایت ویژه از رفاه کارگران با تکیه بر تسهیل مسیر ساخت مسکن تک‌طبقه

سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم

طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟

منطقه آزاد ارس در ارزیابی مناطق آزاد کشور در رتبه نخست ایستاد

اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

حضور گیلان در نمایشگاه اکسپو 2024 تهران

اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، اراده طرفین بر گسترش روابط اقتصادی

برگزاری اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا نماد اراده طرفین برای گسترش روابط اقتصادی است

از اکسپو ایران 2024 چه می دانید؟​

رئیس جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

مسئولان بسترهای حضور مردم برای مشارکت در تولید را فراهم کنند

اراده ایران و کشور‌های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اعزام 11 رایزن بازرگانی به آفریقا/ خط منظم هوایی باید ایجاد شود

ایجاد خط کشتیرانی منظم به غرب آفریقا/ افزایش رایزنان بازرگانی در آفریقا

رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات سازمان همکاری اسلامی

موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه

رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا

ورود هیات تجاری و اقتصادی استان هرمزگان به کشور چین

کارگران سربازان انقلاب اسلامی در جنگ اقتصادی با دشمن هستند

بر تلاش مسئولان برای تحقق شعار سال تأکید کرد

استقبال بازار جهانی از محصولات دانش بنیان وطنی

بازگشت 3000 واحد تعطیل به تولید/ 1.2 میلیون نفر بیمه شدند

اعتبارات مقابله با فقر به کدام دستگاهها می‌رسد؟+ جدول

معطل‌ماندن مردم خارگ در اسکله‌های دریایی قابل قبول نیست

انتقاد امام جمعه باخرز از وضعیت تنها بیمارستان شهرستان

بالاترین نرخ بیکاری در آلمان از سال 2015

مقابله با هجمه‌های دشمن در گرو بصیرت‌افزایی است

مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند

با سازوکارهای اقتصادی فعلی جامعه، کارگر غالباً با مشکل مواجه می‌شود

لزوم حمایت بیشتر مسئولان از کارگران در شرایط جنگ اقتصادی

مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا

کارگران و کارفرمایان در خط مقدم و خاکریز اول جهاد اقتصادی هستند