ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ستایش افکار عمومی جهان عرب از ساخت واکسن ایرانی کرونا خاورمیانه‌

ستایش افکار عمومی جهان عرب از ساخت واکسن ایرانی کرونا
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - وطن امروز /متن پیش رو در وطن امروز منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
تصویری که روز جمعه از لحظه واکسینه شدن رهبر حکیم انقلاب اسلامی به وسیله واکسن ایرانی منتشر شد، علاوه بر پیام‌‌‌های خاصی که درباره‌‌‌ خودکفایی و قدرت جمهوری اسلامی ایران داشت، واکنش‌‌‌های بسیاری را نیز در میان مردم کشورهای منطقه و رسانه‌‌‌های خارجی در پی داشت. به گزارش «وطن‌امروز»، انتشار این تصاویر و موفقیت واکسن‌‌‌های ایرانی در طی کردن مسیر تست‌‌‌های بالینی و دریافت مجوز اضطراری جهت واکسیناسیون عمومی از چند جهت دارای اهمیت است. یکی از وجوه اهمیت این اتفاق، رسیدن ایران به خودکفایی تولید واکسن کرونا و قرار گرفتن نام جمهوری اسلامی در بین معدود کشورهای تولید‌کننده واکسن کروناست. این اهمیت زمانی بیشتر می‌‌‌شود که طبق نظر بسیاری از کارشناسان و برخلاف باور عمومی که در گذشته وجود داشت، تزریق یک مرحله‌‌‌ای واکسن کرونا نمی‌‌‌تواند برای مدت طولانی برای افراد ایمنی ایجاد کند. بنابراین احتمال می‌رود پروسه‌‌‌ واکسیناسیون عمومی هر 6 ماه یا یک سال یک‌‌‌ بار تکرار شود. بر همین اساس، کشورهای تولیدکننده‌‌‌ واکسن نسبت به باقی کشورها جایگاهی ویژه خواهند داشت. یکی از آورده‌‌‌های خودکفایی در تولید واکسن را می‌‌‌توان درآمدهای حاصل از فروش آن دانست. 3 ماه پیش در زمان آزمایش‌‌‌های اولیه‌‌‌ واکسن «کوو ایران برکت»، محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در نشستی اعلام کرد: «تاکنون بیش از 5 کشور داخل و خارج منطقه تقاضای پیش‌خرید واکسن ایرانی کرونا را از ما داشتند». همین امر نشان‌دهنده‌‌‌ گوشه‌‌‌ای از فوایدی است که خودکفایی در تولید واکسن می‌‌‌تواند برای کشور حاصل کند. 
وجه دیگر اهمیت این اتفاق، یکتایی ایران در بین کشورهای منطقه در امر تولید واکسن کروناست. در حالی ‌که دیگر کشورهای منطقه غرب آسیا بویژه کشورهای حاشیه خلیج‌فارس به واردات واکسن‌‌‌های خارجی افتخار می‌‌‌کنند، جمهوری اسلامی ایران 6 نوع واکسن را در دست ساخت دارد؛ واکسن‌‌‌های کوو ایران برکت، پاستور، رازی، فخرا، میلاد و نورا در حال حاضر در مراحل مختلفی از آزمایش‌‌‌های نخست بالینی تا کسب مجوز تزریق اضطراری قرار دارند. این موفقیت ایران بار دیگر اقتدار معنوی و علمی کشور را در نسبت با کشورهای منطقه‌‌‌ خود نشان داد، تا آنجا که در روزهای اخیر بسیاری از تحلیلگران تصویر رهبر حکیم انقلاب در حین تزریق واکسن ایرانی کرونا و زبان بدن ایشان در آن هنگام را نمادی از اقتدار و غرور ملی ایرانیان دانستند؛ تصویری که واکنش‌‌‌های بسیاری را نیز در فضای مجازی برانگیخت. 
* مانور اقتدار ایرانی
اما فارغ از اقتدار علمی و محاسن مادی خودکفایی کشورمان در تولید واکسن کرونا، واکنش‌های کاربران عرب‌زبان شبکه‌های اجتماعی پس از انتشار تصاویر تزریق دوز اول واکسن «کوو ایران برکت» قابل توجه بود. در همین زمینه شبکه خبری الجزیره در گزارشی اختصاصی به برخی از این واکنش‌‌‌ها پرداخت. در این گزارش آمده است: هشتگ «لقاح_کورونا_ایرانی» پس از انتشار تصاویری از تزریق نوبت اول واکسن ایرانی کرونا به رهبر عالی ایران، آیت‌الله خامنه‌‌‌ای، در رتبه نخست ترندها قرار گرفت. این هشتگ با اقبال زیاد کاربران عرب‌زبان شبکه‌‌‌های مجازی مواجه شده ‌‌‌است.
در ادامه، این شبکه به 3 نمونه از توئیت‌‌‌های کاربران عرب‌زبان اشاره کرد. 
کاربر «وائل اهوازی» در توئیتی نوشت: «تاریخ خواهد نوشت در کشوری که سخت‌‌‌ترین تحریم‌‌‌ها را تحمل می‌کرد، دانشمندانش توانستند واکسن بسازند و بالاترین مقام آن کشور این واکسن را جلوی دوربین‌‌‌ها تزریق کرد تا ثابت کند اعتماد به جوانان و ظرفیت داخلی کشور نه یک شعار، بلکه یک عمل صادقانه است». کاربر دیگری به نام «محمد نبیل» نیز نوشت: «آینده برای کسانی است که غذا و دارو تولید می‌‌‌کنند؛ آینده برای کسانی است که به کارخانه‌‌‌ها و آزمایشگاه‌‌‌ها اهمیت می‌‌‌دهند. آینده برای کسانی نیست که به دیگران وابسته باشند و به بزرگ‌ترین برج و بزرگ‌ترین بشقاب غذا اهمیت دهند!». 
«علی نصرالله» دیگر کاربر عرب‌زبان هم نوشت: «در واقع، ممانعت استکبار جهانی یک گزینه صحیح است که شما را به یک کشور درجه یک هسته‌ای، صنعتی و علمی تبدیل کند که می‌‌‌تواند واکسن‌های غربی کرونا را کنار بگذارد و خود واکسن تولید کند». به جز این نمونه‌‌‌ها، با جست‌وجوی کمی می‌‌‌توان نوشته‌‌‌های بسیاری را در فضای مجازی یافت که هشتگ «لقاح_کورونا_ایرانی» در آن حک شده است که بیشترین اشاره‌‌‌ این مطالب به موفقیت ایران در عین تحریم‌‌‌هایی که علیه آن اعمال شده و تفاوت رویکرد رهبر عالی ایران با رهبران کشورهای دیگر منطقه است. در ادامه قسمتی از این واکنش‌‌‌ها را مشاهده خواهید کرد. 
«احمد یاسین» روزنامه‌نگار سعودی در واکنش به این اتفاق نوشت: «در حال حاضر مخالفت قدرت‌های جهانی (با جمهوری اسلامی ایران) یک گزینه شکست‌خورده است (چرا که) در وهله اول شما را به یک دولت هسته‌‌‌ای، صنعتی و علمی تبدیل می‌کند. و بعد از آن می‌‌‌توانید از واکسن‌های کرونای ساخت غرب بی‌نیاز شوید و واکسن مخصوص به خود را بسازید». 
کاربری عراقی به نام «اکرم هاشم» نیز نوشت: «جمهوری اسلامی ایران 40 سال است در محاصره است. محاصره و تحریم‌هایی بر تمام مفاصل کشور. اما هر که به خدا توکل کند، برای او کافی است و هیچ ترسی برای شما نیست وقتی در نگاه صاحب زمان هستید».
«ابو حیدر العتابی» با انتشار تصویر رهبر انقلاب در حین تزریق واکسن با کنایه به برخی رهبران جهان عرب نوشت: «تفاوت بسیار زیادی وجود دارد بین رهبری که برای خرید واکسن از دیگران چاپلوسی می‌کند و رهبری که کشور خود را به مراحل پیشرفته می‌رساند که واکسن تولید کند». 
«محمد الرحبی» پژوهشگر تاریخ اهل عمان نیز نوشت: «در حمایت از تلاش‌‌‌های جمهوری اسلامی ایران در پژوهش‌‌‌های علمی و عملی خود برای تولید واکسن «کوو ایران برکت»، امید من این است که وزارت بهداشت عمان مذاکره با تولید‌کنندگان این واکسن به منظور تهیه آن را شروع کند».
کاربر «لکیث فاضل» نوشت: «ایران به‌رغم تحریم‌ها، در ساخت واکسن کرونا به باشگاه کشورهای سازنده این واکسن پیوست. رهبر عالی ایران می‌توانست واکسن خارجی مصرف کند اما با اعتقاد به توانایی‌های فکری جوان ایرانی، واکسن داخلی را انتخاب کرد». 
این‌‌‌ موارد تنها نمونه‌‌‌هایی از نوشته‌‌‌های کاربران عرب‌زبان بود. بخش دیگری از واکنش‌‌‌ها نیز به مقایسه تصاویر لحظه واکسن زدن رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران با پادشاه عربستان سعودی، سلمان بن‌عبدالعزیز اشاره داشت. کاربران، زبان بدن اقتدارآمیز مقام معظم رهبری و تزریق واکسن تولید داخلی به جای واکسن وارداتی خارجی را مهم‌‌‌ترین تفاوت 2‌تصویر و آن را برآمده از 2 دیدگاه متفاوت دانستند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/256451/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیازمند اجرای طرح‌های تحولی است

رئیسی: اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط است

چالش تغییر تعرفه های گمرکی برای بازرگانان و فعالان اقتصادی

هزینه5میلیونی برای هر ایرانی/بازگشتسرانه حقیقیبه سطح سال90

ضرروت ایجاد برابری بیشتر در توزیع ابزار تولید

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه، نیازمند طرح‌های تحولی است

اجرای طرحهای تحولی مقدمه جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خرد مردمی برای توسعه پیشران‌های اقتصادی کشور

پتانسیل تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

رئیس‌جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

رشد23 درصدی منابع 600 هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی

قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!

دلیل اهمیت تقویم اقتصادی فارکس

رئیس‌جمهور: ایران می‌تواند به فرآوری معادن در آفریقا کمک کند

کشف انواع کالای قاچاق به ارزش 20 میلیارد ریال در زنجان

حمایت ویژه از رفاه کارگران با تکیه بر تسهیل مسیر ساخت مسکن تک‌طبقه

سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم

طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟

منطقه آزاد ارس در ارزیابی مناطق آزاد کشور در رتبه نخست ایستاد

اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

حضور گیلان در نمایشگاه اکسپو 2024 تهران

اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، اراده طرفین بر گسترش روابط اقتصادی

برگزاری اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا نماد اراده طرفین برای گسترش روابط اقتصادی است

از اکسپو ایران 2024 چه می دانید؟​

رئیس جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

مسئولان بسترهای حضور مردم برای مشارکت در تولید را فراهم کنند

اراده ایران و کشور‌های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اعزام 11 رایزن بازرگانی به آفریقا/ خط منظم هوایی باید ایجاد شود

ایجاد خط کشتیرانی منظم به غرب آفریقا/ افزایش رایزنان بازرگانی در آفریقا

رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات سازمان همکاری اسلامی

موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه

رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا

ورود هیات تجاری و اقتصادی استان هرمزگان به کشور چین

کارگران سربازان انقلاب اسلامی در جنگ اقتصادی با دشمن هستند

بر تلاش مسئولان برای تحقق شعار سال تأکید کرد

استقبال بازار جهانی از محصولات دانش بنیان وطنی

بازگشت 3000 واحد تعطیل به تولید/ 1.2 میلیون نفر بیمه شدند

اعتبارات مقابله با فقر به کدام دستگاهها می‌رسد؟+ جدول

معطل‌ماندن مردم خارگ در اسکله‌های دریایی قابل قبول نیست

انتقاد امام جمعه باخرز از وضعیت تنها بیمارستان شهرستان

بالاترین نرخ بیکاری در آلمان از سال 2015

مقابله با هجمه‌های دشمن در گرو بصیرت‌افزایی است

مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند

با سازوکارهای اقتصادی فعلی جامعه، کارگر غالباً با مشکل مواجه می‌شود

لزوم حمایت بیشتر مسئولان از کارگران در شرایط جنگ اقتصادی

مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا

کارگران و کارفرمایان در خط مقدم و خاکریز اول جهاد اقتصادی هستند