ایرانیان جهان

آخرين مطالب

اینترنت در اسارت خونتای نظامی میانمار آسیا و اقیانوسیه

اینترنت در اسارت خونتای نظامی میانمار
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
آرمین منتظری| خونتای میانمار اخیرا خروج مدیران شرکت‌های تلفن همراه از میانمار را ممنوع کرده است. گفته می‌شود این ممنوعیت به این دلیل بوده که این مدیران درخواست‌های خونتای نظامی را برای دسترسی به شبکه‌های تلفن همراه برای جاسوسی از مخالفان دولت نظامی میانمار را رد کرده‌اند. به گزارش تایمز، از سوی دولت نظامی میانمار به مدیران برخی از این شرکت‌های تلفن همراه گفته شده که اگر می‌خواهند از کشور خارج شوند ابتدا باید اجازه خروج دریافت کنند. مدیران شرکت تلنور، یک شرکت نروژی که گفته می‌شود بعد از کودتای نظامی در میانمار به دنبال خریدار برای شرکت خود بوده‌اند از جمله مدیرانی هستند که اجازه خروج از میانمار ندارند. از مدت‌ها پیش خونتای نظامی میانمار خدمات اینترنت خانگی را در این کشور قطع کرده است. گفته می‌شود که برخی از شبکه‌های اینترنت موبایل هم در میانمار قطع شده است. این دستور بدون هیچ توضیحی صادر شده است. قطعی اینترنت در حال حاضر در میانمار بسیار گسترده است که به برخی شرکت‌های اینترنتی دستور داده شده تا خدمات اینترنت موبایل، دیتا، اینترنت بین‌المللی و وای‌فای را نیز برای مدت زمان طولانی قطع کنند. به نظر می‌رسد این اقدام دولت نظامی میانمار با هدف اخلال در سازماندهی اعتراضات به کودتای نظامی انجام می‌شود بلکه مانع از این شود که شهروندان، روزنامه‌نگاران و فعالان حقوق بشر در میانمار بتوانند به راحتی رخدادهایی که در این کشور به وقوع می‌پیوندند را به خارج از کشور گزارش کنند.
علاوه بر این روزنامه نیویورک تایمز گزارش کرده که علاوه بر قطع وسایل ارتباطی و خشونت فیزیکی ارتش میانمار از پهپادهای جاسوسی و ابزارهای هک تلفن همراه و نرم‌افزارهایی که برای هک کردن کامپیوترهای شخصی مورد استفاده قرار می‌گیرد به عنوان ابزارهای دیجیتال برای سرکوب مخالفان استفاده می‌کند. البته از ژوئن سال 2019 تا فوریه سال جاری یک میلیون و 400 هزار شهروند در ایالت راخین به طولانی‌ترین محدودیت‌های اینترنتی در تاریخ روبرو بوده‌اند که گفته می‌شود با هدف ایجاد محدودیت بر اقلیت مسلمان روهینگیایی که بیشتر جمعیت ایالت راخین را تشکیل می‌دهند، اعمال شده است. عدم دسترسی به اینترنت در نهایت فوریه سال جاری پایان یافت؛ یعنی درست چند بعد از اینکه ارتش میانمار در اقدامی ناگهانی دولت منتخب این کشور را سرنگون کرده و کنترل کشور را در دست گرفت. اما دسترسی مردم میانمار به اینترنت موقتی بود. طی دو ماه گذشته خونتای نظامی میانمار بار دیگر استفاده از مکانیزم‌های کنترلی که توسط رژیم‌های گذشته به خدمت گرفته می‌شد را آغاز کرده است. اقداماتی نظیر مسدود کردن پلتفرم‌ها، سانسور محتوای دیجیتال در سراسر میانمار و اجرای ترکیبی از مسدودسازی داده‌های تلفن همراه و پهنای باند سیار نظیر قطع آن برای 46 روز متوالی. در شب چهل و هفتم مصادف با روز حمعه ساعت یک بامداد، دولت همه شرکت‌های ارتباطات سیار را موظف کرد اینترنت تلفن همراه را در سراسر کشور قطع کنند. اولیور اسپنسر، مشاور نهاد آزادی بیان میانمار که یک نهاد حقوق بشری داخلی محسوب می‌شود معتقد است: «آنچه مقامات خونتای نظامی میانمار در محیط آنلاین انجام می‌دهند انعکاسی است که از سرکوب فیزیکی مردم در محیط آفلاین. آنها کسب و کارها را نابود می‌کنند، مدام به مردم حمله می‌کنند، تجمع‌ها را برهم می‌زنند و به مردم شلیک می‌کنند. هدف آنها این است که آنچنان هراس در جان جامعه بدمند که اعتراضات و مخالفت‌ها در نطفه خفه شود چرا که معتقدند ترس مردم همواره بر خشم آنها پیش می‌گیرد. قطع کردن اینترنت نشانه‌ای آشکار از قدرت سرکوبگر و مطلقه در میانمار است. اما این کار از جهاتی آسیب به خود نیز محسوب می‌شود.» مقامات نظامی میانمار اینترنت کابلی را برای برخی مراکز نظیر بانک‌ها، شرکت‌های بزرگ و نهادهای دولتی برقرار نگه داشته‌اند.
اما اکثریت جمعیت 54 میلیون نفری میانمار از جمله کسب‌وکارهای کوچک که به اینترنت موبایل وابسته هستند همچنان اتصالی به اینترنت ندارند. اتصال فیزیکی تلفن و کابل‌های کوآسیکال یا کابل نوری در میانمار به ندرت استفاده می‌شود. قطعی مدام اینترنت علاوه بر محدود کردن آزادی بیان و نقض ارتباطات و حقوق دیجیتالی، اقتصاد میانمار را از بین برده و آموزش از راه دور مربوط به همه‌گیری ویروس کرونا را نیز متوقف کرده و خدمات بهداشت و درمان را مختل کرده است. ایزابل لینزر، تحلیلگر تحقیق در گروه حقوق دیجیتال و دموکراسی Freedom House مستقر در ایالات متحده، می‌گوید: «خاموش شدن اینترنت روشی صریح برای کنترل اطلاعات است که تاثیر فوق‌العاده گسترده و ویرانگری ایجاد بر جای می‌گذارد.» هیچ کسی نمی‌داند قطعی اینترنت تا چه زمانی قرار است ادامه یابد. قانونی که به مقامات میانمار اجازه می‌دهد از شرکت‌های خدمات اینترنت بخواهند، شبکه را قطع کنند تنها اجازه قطع مقطعی اینترنت را می‌دهد که آن هم باید زمانش از قبل اعلام شود. اما ارتش میانمار صراحتا اعلام کرده است: «اینترنت تا اطلاع ثانوی قطع خواهد ماند.» طی هفته‌های گذشته، مردم میانمار مانند گذشته با استفاده از VPN و تور بروزر درباره اقدامات سرکوبگرانه ارتش میانمار اطلاع‌رسانی کرده‌اند. مردم میانمار همچنین از پلتفرم رمزگذاری شده سیگنال نیز بیشتر استفاده را کرده‌اند. حتی قبل از قطع شدن اینترنت، شبکه‌های اجتماعی نظیر فیس‌بوک، اینستاگرام، توییتر و وب‌سایت ویکی‌پدیا در کنار بسیاری دیگر از وب‌سایت‌ها در میان‌مان مسدود شده بودند. در میانمار اتصال فیزیکی به اینترنت بسیار کم است اما اسپنسر می‌گوید اخیرا برخی از سعی کرده‌اند ابزارهای اتصال فیزیکی به اینترنت را فراهم کرده و اینترنت را با دیگران به اشتراک بگذارند. علاوه بر این برخی افراد و برخی از کسب‌ و کارها که قبلا از تجهیزات اتصال فیزیکی به اینترنت برخوردار بوده‌اند حالا درهای خانه‌ها و شرکت‌های‌شان به روی مردم باز کرده‌اند. مردم هم به یکدیگر درباره استفاده از اپلیکیشن‌هایی نظیر Bridgefy و FireChat که در دوران اعتراضات در هنگ‌کنگ بسیار مورد استفاده قرار می‌گرفتند، به یکدیگر آموزش می‌دهند.
با استفاده از این نرم‌افزارها می‌شود از طریق اتصال بلوتوث شبکه‌ای ارتباطی تشکیل داد و پیام رد و بدل کرد. امیره هرب، کارمند سابق سازمان اطلاعات امریکا که درباره استفاده مردم میانمار از اینترنت پژوهش می‌کند، معتقد است: «مردم میانمار می‌دانند چه کنند. آنها نمی‌ترسند و شاید بهتر باشد بگویم که ترس آنها عاقلانه است و در عین حال بسیار شجاع هستند. آنها همچنان در همه جبهه‌ها مقاومت می‌کنند و برای درخواست کمک بین‌المللی راه‌های خلاقانه‌ای پیدا می‌کنند.» برخی از دولت‌ها در دیگر کشورها نظیر روسیه، چین و بلاروس نیز از ابزارهایی نظیر فیلتر کردن محتوا، سانسور دیجیتال، مسدود کردن پلتفرم‌ها و قطع کردن اینترنت به عنوان مکانیزم‌هایی برای خاموش کردن اعتراضات و ساکت کردن مخالفان استفاده می‌کنند. اما شواهدی که ثابت کند این نوع سرکوب جواب داده است هنوز به دست نیامده. سازمان Freedom House در گزارشی درباره سودان اعلام کرد به‌رغم اینکه محدودیت‌های گسترده‌ای در اوایل سال 2019 بر اینترنت سودان اعمال شد اما در نهایت رژیم دیکتاتوری عمر البشیر به موفقیت در این کشور سرنگون شد. 

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/258405/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برگزاری رویداد بین المللی فرصت های سرمایه گذاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران

رشد نرخ فقر در غزه به 90 درصد | خسارت 33 میلیارد دلاری جنگ غزه

سپاه: نباید اجازه داد مشاغل کاذب جای مشاغل اصیل را بگیرد

ظرفیت‌های اقتصادی افغانستان برای ایران حائز اهمیت است

روایت فارن پالیسی از ماجراجویی های پرهزینه تل آویو

ماجرای عملیات شهادت‌طلبانه شهروند ترکیه‌ای در قدس

ادعای مقام آمریکایی درباره مخالفت کاخ سفید با حمله به رفح

راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده

معرفی فراورده‌های صادراتی در غرفه چهارمحال و بختیاری

پشتوانه‌ عملیات وعده صادق، جامعه علمی ما بود

یورش به کلمبیا؛ پلیس تحصن دانشجویان هوادار فلسطین را برچید

حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به جولان اشغالی

معاون سیاسی استانداری فارس مطرح کرد: برنامه و نقشه راه؛ کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه

ستاد اقتصادی نحوه مشارکت مردم را در توسعه استان تبیین کند

همدلی سازمان منطقه آزاد، نهادها و اصناف برای بهبود شرایط کارگران/ امضای تفاهم نامه تنظیم امور کار درجزیره کیش

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بین کردستان با اتاق‌های مشترک ایران و چهار کشور خارجی

مردی که تسلیم نمی‌شود

«دلار چند؟»

دوراهی قالیباف برای رسیدن به صندلی ریاست

نجات آقای « ب.ز»

پیام ناتو به روسیه با برپایی بزرگ‌ترین مانور از زمان جنگ سرد

بلا و بهای خام‌اندیشی

واکنش سازمان ملل به رفتار پلیس آمریکا با دانشجویان

حماس: به زودی به پیشنهاد صلح اسرائیل پاسخ می‌دهیم

پلن B عربستان: توافق امنیتی با آمریکا بدون رابطه با اسرائیل

بازداشت حداقل 1000 دانشجو در دانشگاه‌های آمریکا

اصابت موشک‌های حزب‌الله به 2 سازه در شمال فلسطین اشغالی

رئیس جمهور کلمبیا: از فردا روابطمان با اسراییل را قطع می‌کنیم

نتانیاهو برای منع قرار بازداشت دست به دامان خانواده اسرای اسرائیلی شد

اظهارات بودار سمیر جعجع علیه مقاومت با حمایت تلویحی از اشغالگران!

آغاز طرح انسداد مرزهای شرقی کشور

علیه کارگر؛ تبعات قراردادهای موقت

محدودیت‌های نانوشته علیه معلمان

عملیات شهادت‌طلبانه شهروند ترکیه‌ای در قدس

فرقان؛ ردپای مارکسیسم

موافقت آمریکا با فروش برنامه‌های آموزشی نظامی به عربستان

حمله گردان‌های قدس به مقر فرماندهی ارتش رژیم صهیونیستی

شمال یمن بمباران شد

خبر خوب برای دارندگان خانه در بافت فرسوده

معاون استانداری فارس مطرح کرد: برنامه و نقشه راه؛ کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه

برگزاری همایش مدیران بیمه دی در شیراز

تفاهم‌نامه همکاری اقتصادی بین استان‌های بوشهر و قزوین منعقد شد

طرح بلینکن برای احیای ناتوی عربی

علی اف: اجازه درگیری دیگری در قفقاز را نخواهم داد

پیام جوانان غزه به دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا: «شما امید ما هستید»

بازداشت 300 دانشجوی معترض در نیویورک/ شهردار: آشوبگر بودند

دستور روسیه برای افزایش تولید تسلیحات

وعده مخبر درباره افزایش 35 درصدی حقوق بازنشستگان حداقل بگیر عملیاتی شد

امضای 2 سند توسط روسای کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات

ایران هسته‌ای مخلوق شرایط و تحولات است