دوشنبه ۲۳ تير ۱۴۰۴
خواندنی ها

تهدید مصر به بازبینی در توافق کمپ دیوید با اسرائیل

تهدید مصر به بازبینی در توافق کمپ دیوید با اسرائیل
ایرانیان جهان - فارس / مصر در واکنش به استقرار نظامیان صهیونیست در منطقه مرزی رفح و قصد این رژیم برای برپایی شهر چادری برای آوارگان غزه در این منطقه، تهدید کرده است که در توافق ...
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - فارس / مصر در واکنش به استقرار نظامیان صهیونیست در منطقه مرزی رفح و قصد این رژیم برای برپایی شهر چادری برای آوارگان غزه در این منطقه، تهدید کرده است که در توافق کمپ دیوید بازبینی خواهد کرد.
یک منبع آگاه مصری اعلام کرد که هیئت امنیتی مصر ملاحظات و اعتراضات خود را نسبت به بازآرایی نیروهای اسرائیلی در نوار غزه که توسط هیئت مذاکره‌کننده این رژیم در دوحه ارائه شده بود، ارائه کرد؛ نقشه‌ای که شامل تداوم حضور اشغالگران در تمامی استان رفح در جنوب نوار غزه است. این منبع مطلع به روزنامه قطری «العربی الجدید» گفت که هیئت مصری با اشاره به نگرانی‌های قاهره از طرح اسرائیل برای برپایی «چادرشهر» در رفح مجاورت مرز مصر و سوق دادن ساکنان نوار غزه به سمت آن از طریق سازوکارهای توزیع کمک‌ها، اعتراض و ملاحظات خود را در این باره اعلام کرده است. وی گفت که این طرح به معنای ایجاد بمب انسانی در مرزهای مصر و تهدیدی آشکار برای امنیت ملی مصری است. این منبع مصری در مورد توافق کمپ دیوید که در سال 1979 میلادی بین مصر و رژیم صهیونیستی امضا شد و نیز حضور اسرائیل در کریدور صلاح الدین (فیلادلفیا) که در امتداد مرز مصر و غزه امتداد دارد، گفت که قاهره پیش از این بارها، چه در رسانه‌ها و چه به طور رسمی، هشدار داده بود که نقض این توافق به نفع هیچ طرفی نخواهد بود و مصر آماده است در صورت ادامه نقض آن، آن را مورد بازنگری قرار دهد. وی گفت که مصر در واکنش به تخلفات و پیمان‌شکنی اسرائیل، نیروهای کمکی نظامی و سلاح‌های سنگین را به منطقه (ج) اعزام کرد، که این امر برخلاف توافق کمپ دیوید است. این منبع مصری توضیح داد که قاهره این را گام نخست در واکنش به تخلفات اسرائیل می‌داند، البته تا زمانی که اوضاع از خطوط قرمز امنیت ملی مصر عبور نکند و اگر تخلفات اسرائیل به سطح یک تهدید واقعی برسد، احتمال زیادی وجود دارد که توافق مورد بازنگری قرار گیرد.»
مصر پیشتر از طریق کمیته هماهنگی نظامی که مسئول ترتیبات امنیتی در مرز بین مصر و سرزمین‌های اشغالی است، شکایت رسمی ارائه کرده بود. این شکایت به دلیل وجود نقطه توزیع کمک‌ها موسوم به «بنیاد بشردوستانه غزه» که توسط ایالات متحده و اسرائیل حمایت می‌شود، در نزدیکی مرز مصر با نوار غزه ثبت شده بود. قاهره این را تهدیدی مستقیم برای امنیت مرزهای خود و تلاشی عمدی برای کوچاندن مردم نوار غزه به سینا دانست. طرح اسرائیل با هدف جابجایی جمعیت غزه به سمت جنوب و محدودسازی مساحت نوار غزه به منطقه بین محورهای موراگ در جنوب غزه و محورهای صلاح الدین (فیلادلفیا) و کاهش تقریباً نیمی از جمعیت از طریق فشار و مجبور کردن آنها به مهاجرت داوطلبانه و اجباری است.
بازار


نظرات شما