جمعه ۸ آبان ۱۴۰۵
خواندنی ها

آمریکا: کشورهای منطقه باید مسئولیت امنیت خود را بر عهده بگیرند

آمریکا: کشورهای منطقه باید مسئولیت امنیت خود را بر عهده بگیرند
ایرانیان جهان - فارس/ یک مقام ارشد آمریکایی با اذعان به محدودیت توان واشنگتن در حل بحران‌های غرب آسیا خواستار شکل‌گیری ائتلاف‌های جدید منطقه‌ای شد. تام باراک، سفیر آمریکا در ...
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - فارس / یک مقام ارشد آمریکایی با اذعان به محدودیت توان واشنگتن در حل بحران‌های غرب آسیا خواستار شکل‌گیری ائتلاف‌های جدید منطقه‌ای شد.
تام باراک، سفیر آمریکا در ترکیه، با اشاره به ضرورت شکل‌گیری ائتلاف‌های جدید در خاورمیانه گفت واشنگتن نمی‌تواند همه مشکلات منطقه را حل کند و کشورهای منطقه باید مسئولیت بیشتری در تأمین امنیت خود بر عهده بگیرند.
باراک در اظهاراتی تأکید کرد: «آمریکا نمی‌تواند همه‌چیز را حل کند. به نظرم، آنچه اکنون در حال رخ دادن است، یعنی اینکه کشورهای منطقه خودشان مسئولیت امور را بر عهده می‌گیرند و ائتلاف‌های جدیدی شکل می‌دهند، دقیقاً همان راه‌حل است. این روند فقط به زمان، صبر و پاسخ‌گویی نیاز دارد.»
این اظهارات در شرایطی مطرح می‌شود که تحولات اخیر خاورمیانه، به‌ویژه جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران و پیامدهای منطقه‌ای آن، پرسش‌های جدی درباره کارآمدی و اعتبار چتر امنیتی آمریکا در منطقه ایجاد کرده است.
حملات و تنش‌های نظامی، اختلال در مسیرهای راهبردی انتقال انرژی و نگرانی کشورهای منطقه از گسترش درگیری‌ها، بحث درباره میزان اتکاپذیری واشنگتن به‌عنوان ضامن امنیت منطقه را تشدید کرده است.
باراک پیش‌تر نیز با اشاره به ناکامی مداخلات نظامی آمریکا در تغییر ساختارهای سیاسی کشورهای منطقه گفته بود که دولت‌های خاورمیانه دیگر نمی‌توانند برای حل تمام مشکلات خود به واشنگتن تکیه کنند.
او در عین حال تأکید کرده است که تغییر رویکرد آمریکا لزوماً به معنای خروج این کشور از خاورمیانه نیست، بلکه واشنگتن می‌خواهد به‌جای کنترل مستقیم تحولات، بیشتر نقش پشتیبان را ایفا کند


نظرات شما