ایرانیان جهان - روزنامه جوان / «ایران پسا بشارت فتح» عنوان یادداشت روز در روزنامه جوان به قلم سهیلا صفایی است که میتوانید آن را در ادامه بخوانید:
آنچه کاملاً مشهود است ایران پسا بشارت فتح و پس از جنگ 12 روزه با صهیونیسم جهانی، ایرانی دیگر است و تمامی مؤلفهها و اجزای آن در دو سطح ملت و دولت دچار یک تغییر ماهوی شده است. در این خصوص به نکاتی به اختصار اشاره میکنیم.
1- همبستگی، اتحاد ملی و هم افزایی در سطح ایران بزرگ و حول محور وطن کاملاً مشهود است. در این روزها همبستگی دولت و ملت به شکل اعجابانگیزی رخ داد. با توجه به گسل ها، شکافهای بین نسلی و دوقطبیهای کاذب که طی دهههای گذشته به کمک شبکههای نفوذ و رسانههای متصل به آنها ایجاد شده بود و به شکل آشوبها و ناآرامیهای اجتماعی هر از گاهی رخ مینمود و به کف خیابان هم میرسید، این دو قطبیهای جعلی با گسست و ویرانی روبه رو شد.
چنین اتحاد و همدلی شاید به ذهن هیچ کس از آحاد ملت و دولت خطور نمیکرد، اما با هدایت داهیانه رهبری و هوشیاری ملت و همبستگی حول محور وطن شکل گرفت، پر دامنه شد و بسیاری از توطئهها و نقشههای شوم دشمن در راستای آشوبهای اجتماعی، تغییر نظام سیاسی، و تلاش جهت تجزیه و خرد کردن ایران را در نطفه خفه کرد. باطل السحر آن نیز وحدت و همدلی همه ایرانیان جهت حفظ تمامیت ارضی ایران بود. اجزای این همدلی بسیار متفاوت و گسترده بود، از فعالان رسانهای، اهل هنر و فرهنگ و سینما تا متفکران و اندیشمندان داخل و خارج نشین تا حتی مخالفان سیاسی گلهمند از نظام تا صدا و سیما و شبکههای رسانهای داخل و برنامه ریزان آنها در این همبستگی نقش کارآمد و فعال داشتهاند و حتی پارهای مجریان و خبرنگاران صدا و سیما نیز به شمایلی از شجاعت و ایستادگی نیز بدل شده و در سطح جهانی باز تولید و بازنشر شدند. البته این همبستگی و انسجام ملی که در فرمایشات رهبری نیز مؤکد به آن اشاره شد، بسیار حساس است و بایستی به شدت از آن مراقبت کرد. در مناظرات نخبگانی جناحهای سیاسی نبایستی آن را به سر حد مناظرات حزبی و مناظرات انتخاباتی تنزل داد. بایستی با هوشیاری هرچند تمامتر آن را حفظ و به عنوان پیشران مقابلهای با نفوذ و تجاوزهای احتمالی و پسینی دشمنپا برجا داشت. صرف نظر از خوشامد یا نیامد احزاب و گروههای سیاسی دایره این همبستگی فراتر و فراختر از مناظرات و منافع جناحی و اصحاب سیاست در ایران است.
2- با توجه به تعمق در رخدادهایی که این روزها بر ایران رفت و میرود، ممکن است با دشمن وارد چالشهای خطرناکتر و آسیبهای بیشتری نیز بشویم چنانکه به گفته «ورشایمر» تحلیلگر ارشد امریکایی، هدف اصلی محور عبری امریکایی کوچکسازی ایران بزرگ است.
بازار ![]()
نشتی و نفوذ اطلاعاتی دشمن که حتی به درون جامعه ایرانی رسید، گسترده و شبکه شد، به طوری که بسیاری از اقدامات ریز پرندهها و پهپادها به کمک همین شبکه نفوذ در داخل اتفاق افتاد. این غفلت اطلاعاتی بایستی مورد توجه و بازبینی جدی قرار گیرد. دیگر اینکه بسیاری از مواضع خام، ناپخته و ساده لوحانه حول محور اعتیاد به مذاکره بایستی ترک شود. خوش خیالی بخشی از نظام سیاست خارجی که به شکل غیر واقع بینانهای متأسفانه نهادهای امنیتی و اطلاعاتی را نیز با خود همسو کرد و به حذف سرمایههای فاخر امنیتی و نخبگانی منجر شد، پر واضح است که این دیگر یک سلیقه و انتخاب سیاسی نیست. انتخاب اشتباه مذاکره که در دو هنگام رخ داد، تله مذاکراتی در عمان مسقط و مذاکره با تروئیکای اروپایی در این جنگ خود را به خوبی نشان داد و ثابت کرد که مذاکره یک فریب عملیاتی بود ولا غیر. حفظ منافع ملی و تمامیت ارضی کشور بر تمامی احزاب سیاسی و حکمرانی فرض میکند که از غفلت و گزینش راهبردهای خطای گذشته درس بگیرند. چه آنکه ضرر آن تنها یک انتخاب سیاسی صرف نیست تکرار این اشتباهات و از یک سوراخ مکرراً گزیده شدن منافع ایران، جان مردم و وطن را در معرض خطر بیشتر قرار میدهد. امید آنکه در دوران پسا بشارت فتح شاهد درایت کیاست و شجاعت نظام حکمرانی و پرهیز از غافلگیریهای پسینی باشیم.