شنبه ۱۴ تير ۱۴۰۴
خواندنی ها

چگونه شرکت‌های جهانی از کشتار فلسطینی‌ها سودهای هنگفتی به دست می‌آورند؟

چگونه شرکت‌های جهانی از کشتار فلسطینی‌ها سودهای هنگفتی به دست می‌آورند؟
ایرانیان جهان - جماران /متن پیش رو در جماران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست نسل‌کشی به یک شبکه جهانی و بودجه‌ای میلیاردی نیاز دارد. اسرائیل بدون این ...
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - جماران /متن پیش رو در جماران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
نسل‌کشی به یک شبکه جهانی و بودجه‌ای میلیاردی نیاز دارد. اسرائیل بدون این سیستم نمی‌توانست این کشتار جمعی را انجام دهد.
 الجزیره-کریس هجز| تازه‌ترین گزارش‌های سازمان ملل متحد نشان می‌دهد که صدها شرکت، مؤسسه مالی، فناوری، دانشگاه، صندوق بازنشستگی و انجمن خیریه در کسب سود از اشغالگری اسرائیل و نسل‌کشی فلسطینی‌ها دست دارند.
در گزارشی که فرانچسکا آلبانیزی، گزارشگر ویژه سرزمین‌های اشغالی فلسطین ارائه کرد، نام 48 شرکت و مؤسسه ذکر شده است، از جمله: پالانتیر تکنولوژی، لاکهید مارتین، آلفابت (Google)، آمازون، IBM، کاترپیلار، مایکروسافت و مؤسسه MIT، به علاوه بانک‌ها و شرکت‌های مالی بزرگ مانند بلک راک، شرکت‌های بیمه و املاک و مستغلات و انجمن‌های خیریه، همگی - در نقض قوانین بین‌المللی - میلیاردها دلار از اشغالگری و نسل‌کشی فلسطینی‌ها به دست می‌آورند.
این گزارش شامل یک پایگاه داده با بیش از هزار نهاد تجاری است که با اسرائیل همکاری می‌کنند و از این شرکت‌ها می‌خواهد روابط خود را با آن قطع کنند یا با مسئولیت همدستی در جنایات جنگی روبرو شوند.
این گزارش، اشغالگری مداوم اسرائیل را "محیطی ایده‌آل برای آزمایش سلاح‌ها و فناوری شرکت‌های بزرگ توصیف می‌کند - که تقاضا و عرضه را با غیبت نظارت و غیبت مسئولیت فراهم می‌کند - در حالی که مؤسسات خصوصی و عمومی بدون مانع سود می‌برند".
این گزارش در چارچوب قانونی خود، بر محاکمه‌های صنعتگران پس از هولوکاست و کمیسیون حقیقت و آشتی در آفریقای جنوبی تکیه دارد تا مسئولیت شرکت‌ها و مؤسسات درگیر در جنایات بین‌المللی را ثابت کند. این گزارش اشاره می‌کند که تصمیمات دیوان بین‌المللی دادگستری، نهادها را ملزم می‌کند که "به طور کامل و بدون قید و شرط از هرگونه معامله مرتبط خارج شوند و اطمینان حاصل کنند که فلسطینی‌ها قادر به تعیین سرنوشت خود هستند".
آلبانیزی گفت: "نسل‌کشی در غزه متوقف نشده است زیرا سودمند است و برای بسیاری بسیار سودآور است. این یک تجارت است. شرکت‌هایی وجود دارند، حتی از کشورهایی که دوست فلسطین محسوب می‌شوند، که دهه‌هاست از اقتصاد اشغالگری سود می‌برند. اسرائیل همواره از زمین، منابع و زندگی فلسطینی‌ها سوء استفاده کرده است و با تبدیل شدن اقتصاد اشغالگری به اقتصاد نسل‌کشی، سودها همچنان در حال افزایش است."
وی افزود که فلسطینی ها "زمینه های بی حد و مرزی را برای آزمایش فناوری، سلاح ها و تکنیک های نظارتی فراهم کرده اند که اکنون علیه مردم از جنوب تا شمال جهانی استفاده می شود."
این گزارش به شرکت هایی حمله می کند که "سلاح ها و مکانیسم های لازم را برای تخریب خانه ها، مدارس، بیمارستان ها، اماکن مذهبی، معیشت و راه های رزق، مانند باغ های زیتون، در اختیار اسرائیل قرار می دهند."
این گزارش، سرزمین های فلسطینی را به دلیل محدودیت های اسرائیل در تجارت، سرمایه گذاری، کاشت درخت، ماهیگیری و دسترسی به آب برای شهرک ها، "بازار اسیر" توصیف می کند.
شرکت ها از طریق "استثمار نیروی کار و منابع فلسطینی، تغییر مسیر منابع طبیعی، ساخت و بهره برداری از شهرک ها و بازاریابی محصولات و خدمات خود در داخل اسرائیل، سرزمین های اشغالی فلسطین و در سطح جهانی" از این بازار سود برده اند.
این گزارش خاطرنشان می کند که اسرائیل از این استثمار سود می برد، در حالی که "حداقل 35 درصد از تولید ناخالص داخلی را به اقتصاد فلسطین تحمیل می کند."
این گزارش اشاره می کند که بانک ها، مدیران دارایی، صندوق های بازنشستگی و شرکت های بیمه "به اقتصاد اشغال غیرقانونی پول تزریق کرده اند." همچنین "دانشگاه ها - به عنوان مراکز رشد فکری و قدرت - ایدئولوژی سیاسی زیربنای استعمار سرزمین های فلسطینی را حمایت کرده، سلاح ها را توسعه داده و خشونت سیستماتیک را نادیده گرفته یا از آن حمایت کرده اند، در حالی که پروژه های تحقیقاتی بین المللی در پنهان کردن پاکسازی فلسطینی ها در زیر نقاب بی طرفی آکادمیک سهیم بوده اند."
همچنین فناوری‌های نظارتی و زندان را به ابزارهایی برای هدف قرار دادن تصادفی جمعیت فلسطین توسعه داده‌اند. این گزارش اشاره می‌کند که بولدوزرهای سنگینی که قبلاً برای تخریب خانه‌ها و زیرساخت‌ها در کرانه باختری استفاده می‌شد، امروزه برای تخریب شهرها در غزه مورد استفاده قرار می‌گیرند و مانع از بازگشت ساکنان و بازسازی جوامع خود می‌شوند.
جنگ علیه فلسطینی ها همچنین "محیط آزمایشی برای قابلیت های نظامی پیشرفته فراهم کرده است: سیستم های دفاع هوایی، هواپیماهای بدون سرنشین، ابزارهای هدف گیری با هوش مصنوعی و حتی برنامه هواپیمای "اف-35" به رهبری ایالات متحده. سپس این فناوری به عنوان "آزمایش شده در نبرد" به بازار عرضه می شود."
از سال 2020، اسرائیل هشتمین صادرکننده بزرگ سلاح در جهان شده است. دو شرکت اصلی آن، البیت سیستمز (Elbit) و صنایع هوافضای اسرائیل (IAI)، مشارکت های بین المللی متعددی با شرکت های تسلیحاتی خارجی، از جمله برنامه "اف-35" به رهبری شرکت لاکهید مارتین آمریکا دارند.
بسیاری از کارخانه های جهانی در ساخت قطعات هواپیماهای "اف-35" در اسرائیل مشارکت دارند، در حالی که اسرائیل با همکاری لاکهید مارتین آمریکا و شرکت های داخلی، این هواپیماها را سفارشی و نگهداری می کند.
از اکتبر 2023، اسرائیل از جنگنده های "اف-35" و "اف-16" برای پرتاب حدود 85000 تن بمب، که بیشتر آنها غیر هدایت شونده بودند، استفاده کرده است که منجر به کشته و زخمی شدن بیش از 179411 فلسطینی و تخریب غزه شده است.
همچنین، هواپیماهای بدون سرنشین و سیستم های نظارتی هوایی به ابزارهای کشتار روزانه در آسمان غزه تبدیل شده اند. شرکت هایی مانند Elbit و IAI این هواپیماها را با همکاری موسسه MIT توسعه داده اند و این هواپیماها در دو دهه گذشته قابلیت های خودکار و آرایش پرواز جمعی را به دست آورده اند.
شرکت‌هایی مانند FANUC ژاپنی، ربات‌هایی را برای تولید سلاح فراهم می‌کنند که توسط شرکت‌هایی مانند Elbit، IAI و لاکهید مارتین استفاده می‌شوند.
شرکت‌های حمل‌ونقل مانند "ای. پی. مولر-مرسک" دانمارکی، تجهیزات، سلاح و مواد خام را حمل کرده‌اند، به‌گونه‌ای که جریان ثابتی از تجهیزات نظامی آمریکایی به اسرائیل پس از اکتبر 2023 تضمین شده است.
این گزارش به افزایش 65 درصدی در هزینه‌های نظامی اسرائیل از سال 2023 تا 2024 اشاره دارد که به 46.5 میلیارد دلار می‌رسد، یکی از بالاترین نرخ‌ها در جهان برای هر فرد. شرکت‌های خارجی تولیدکننده مهمات از این امر سودهای هنگفتی کسب کرده‌اند.
در عین حال، شرکت‌های فناوری از نسل‌کشی از طریق ارائه زیرساخت‌های دوگانه برای جمع‌آوری داده‌ها و نظارت سود برده‌اند و از محیط اشغال به عنوان یک زمین آزمایش بهره‌مند شده‌اند. این فناوری‌ها شامل: دوربین‌ها، نظارت بیومتریک، ایست‌های بازرسی هوشمند، هواپیماهای بدون سرنشین، رایانش ابری، هوش مصنوعی و تجزیه و تحلیل داده‌ها برای پشتیبانی از عملیات نظامی در میدان است.
این گزارش یادآور می‌شود که شرکت‌های فناوری اسرائیلی اغلب از زیرساخت‌های نظامی شکل می‌گیرند، مانند شرکت NSO Group که توسط اعضای سابق واحد 8200 تأسیس شده است. از نرم‌افزار پگاسوس برای جاسوسی از فعالان فلسطینی استفاده شده است و فناوری‌های آن در سطح جهانی برای هدف قرار دادن رهبران، روزنامه‌نگاران و مدافعان حقوق بشر فروخته شده است.
IBM که پیش‌تر به تسهیل عملیات نازی‌ها در آلمان کمک کرده بود، امروزه آموزش‌هایی را برای ارتش و اطلاعات اسرائیل، به‌ویژه واحد 8200، ارائه می‌دهد. از سال 2019، این شرکت پایگاه داده جمعیت و مهاجرت را مدیریت می‌کند و به اسرائیل امکان می‌دهد فلسطینی‌ها را تحت نظر داشته باشد و از سیستم مجوز تبعیض‌آمیز حمایت کند.
مایکروسافت از سال 1989 در اسرائیل فعالیت می‌کند و در زندان‌ها، پلیس، دانشگاه‌ها و شهرک‌ها ادغام شده است. این شرکت از سال 2003 فناوری‌های غیرنظامی و نظامی خود را ادغام کرده و شرکت‌های نوپای اسرائیلی در زمینه امنیت سایبری را خریداری کرده است.
در سال 2021، اسرائیل قراردادی به ارزش 1.2 میلیارد دلار به شرکت‌های آلفابت (Google) و آمازون برای ارائه زیرساخت ابری برای (پروژه نیمبوس) با بودجه وزارت دفاع اعطا کرد.
اسرائیل سیستم‌های هوش مصنوعی مانند "لواندر"، "گاسپل" و "این ابی؟" را برای تجزیه و تحلیل داده‌ها و تعیین اهداف توسعه داده است که جنگ مدرن را از نو شکل می‌دهد.
به گفته این گزارش، "دلایل معقولی" وجود دارد که باور داشته باشیم شرکت پالانتیر فناوری‌های پلیسی پیش‌بینی‌کننده خودکار و زیرساخت دفاعی را برای تسریع توسعه نرم‌افزارهای نظامی و یک پلتفرم هوش مصنوعی برای تصمیم‌گیری‌های فوری در میدان‌های جنگ ارائه کرده است.
مدیر این شرکت در آوریل 2025 در پاسخ به اتهامات دعی شد کسانی که شرکتش در غزه می‌کشد "اغلب تروریست هستند، بله این درست است!."
ابزارهای فناوری غیرنظامی از دیرباز به عنوان ابزارهای استعماری دوگانه مورد استفاده قرار گرفته‌اند. عملیات نظامی اسرائیل به شدت به تجهیزات شرکت‌های جهانی برای تخریب خانه‌ها، زیرساخت‌ها و مزارع متکی بوده است. از اکتبر 2023، این تجهیزات در تخریب 70 درصد از ساختمان‌ها و 81 درصد از زمین‌های کشاورزی در غزه نقش داشته است.
کاترپیلار دهه‌هاست که بولدوزرهایی را در اختیار اسرائیل قرار داده است که برای تخریب خانه‌ها، مساجد، بیمارستان‌ها و حتی دفن مجروحان زنده استفاده شده و فعالانی مانند راشل کوری را به قتل رسانده است. اسرائیل بولدوزر D9 را به یک سلاح خودکار تبدیل کرده است که تقریباً در هر عملیات نظامی از سال 2000 مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 سایر شرکت‌های درگیر عبارتند از: اچ دی هیوندای کره‌ای، دوسان وابسته به آن و گروه ولوو سوئدی که تجهیزاتی را ارائه می‌دهند که در تخریب اموال فلسطینی‌ها استفاده می‌شود.
این شرکت‌ها همچنین در ساخت شهرک‌ها، از جمله زیرساخت‌ها، استخراج و فروش مواد، انرژی و محصولات کشاورزی و حتی ترویج گردشگری در شهرک‌ها به عنوان مقاصد عادی مشارکت دارند.
بیش از 371 شهرک و کانون استعماری با تسهیل این شرکت‌ها ساخته شده است، در فرایندی که هدف آن جایگزینی ساکنان بومی فلسطینی است.
این پروژه‌ها شامل شرکت هانسون اسرائیل، زیرمجموعه شرکت هیدلبرگ متریالز آلمان است که میلیون‌ها تن سنگ دولومیت را از معادن در کرانه باختری برای ساخت شهرک‌ها غارت کرده است.
شرکت‌های خارجی نیز در توسعه راه‌ها و زیرساخت‌ها برای اتصال شهرک‌ها به اسرائیل مشارکت داشته‌اند، در حالی که فلسطینی‌ها از آن محروم هستند.
شرکت‌های املاک و مستغلات جهانی، املاک و مستغلات در شهرک‌ها را به خریداران اسرائیلی و خارجی می‌فروشند، مانند کلر ویلیامز ریالتی که شعب خود را در شهرک‌ها تأسیس کرده و نمایشگاه‌های املاک و مستغلات در کانادا و آمریکا برای فروش هزاران آپارتمان در شهرک‌ها برگزار کرده است.
همچنین پلتفرم‌های اجاره‌ای مانند بوکینگ و ایر بی‌ان‌بی املاک و مستغلات در شهرک‌های غیرقانونی را به نمایش می‌گذارند.
شرکت برایت لبنیات و غذاهای چینی، سهام اکثریت شرکت تنووا اسرائیل را در اختیار دارد که از زمین‌های مصادره شده از فلسطینی‌ها در کرانه باختری استفاده می‌کند.
در بخش انرژی، شورون گاز طبیعی را از میدان‌های گازی لویاتان و تمار استخراج می‌کند و این کنسرسیوم در سال 2023، 453 میلیون دلار مالیات به دولت اسرائیل پرداخت کرد و بیش از 70 درصد از مصرف انرژی اسرائیل را تأمین می‌کند.
شورون و بریتیش پترولیوم از بزرگترین تامین کنندگان نفت خام به اسرائیل هستند، به همراه خط لوله BTC آذربایجان و خط لوله CPC قزاقستان.
این منابع در تاسیساتی مورد استفاده قرار می‌گیرند که به اشغالگری خدمت می‌کنند، از جمله عملیات نظامی در غزه.
همچنین بانک‌های جهانی با خرید اوراق قرضه خزانه‌داری اسرائیل از روند نسل‌کشی حمایت کرده‌اند.
از سال 2022 تا 2024، هزینه‌های نظامی اسرائیل از 4.2 درصد به 8.3 درصد از تولید ناخالص داخلی افزایش یافت، که منجر به کسری 6.8 درصدی شد که از طریق صدور 8 میلیارد اوراق قرضه در مارس 2024 و 5 میلیارد در فوریه 2025 تامین شد.
از جمله حامیان برجسته: بانک بی‌ان‌پی پاریبا، بارکلیز و صندوق‌های مدیریت دارایی مانند بلک راک (68 میلیون دلار)، ونگارد (546 میلیون) و بیمکو وابسته به آلیانز (960 میلیون).
همچنین انجمن‌های خیریه مذهبی، علیرغم محدودیت‌های قانونی در این نوع تامین مالی، به ابزاری برای تامین مالی پروژه‌های غیرقانونی تبدیل شده‌اند. این گزارش اشاره می‌کند که صندوق ملی یهودی (KKL-JNF) و 20 شعبه آن، پروژه‌های شهرک‌سازی مرتبط با ارتش را تامین مالی کرده‌اند. از اکتبر 2023، پلتفرم‌هایی مانند اسرائیل گیوز، بودجه سربازان و شهرک‌نشینان را تامین کرده‌اند.
همچنین سازمان‌هایی مانند مسیحیان متحد برای اسرائیل (ایالات متحده) و مسیحیان هلندی برای اسرائیل (هلند) پروژه‌های شهرک‌سازی را به مبلغ 12.25 میلیون دلار در سال 2023 پشتیبانی کرده‌اند.
این گزارش از دانشگاه‌هایی که با موسسات اسرائیلی همکاری می‌کنند انتقاد می‌کند و اشاره می‌کند که آزمایشگاه‌های MIT تحقیقاتی را در زمینه تسلیحات و نظارت، با بودجه وزارت دفاع اسرائیل انجام می‌دهند که شامل کنترل هواپیماهای بدون سرنشین، الگوریتم‌های تعقیب و مراقبت دریایی است.
نسل‌کشی به یک شبکه جهانی و بودجه‌ای میلیاردی نیاز دارد. اسرائیل بدون این سیستم نمی‌توانست این کشتار جمعی را انجام دهد. طرف‌هایی که از خشونت صنعتی علیه فلسطینی‌ها و آواره کردن آنها سود می‌برند، مانند واحدهای نظامی اسرائیل مجرم هستند و باید مورد بازخواست قرار گیرند.
بازار


نظرات شما